søndag den 24. februar 2008

Ahmadinejad: Verdens magter på knæ


Ahmadinejad: Vi har bragt verdens magter ”ned på knæ”

Rick Moran

En meget politiserende National Intelligence Estimate hævder, at Iran stoppede med at få ‘bomben’ i 2003, men de som har mest at miste hvis Iran får atomvåben siger det modsatte. Hvem skal vi tro?

Det vil måske være klogt at lytte til iranerne selv.

Mens, kun dage før en ny rapport leveres af FN’s atomvåben ‘vagthund’, sagde præsident Mahmoud Ahmedinejad onsdag, at Iran har bragt verdens magter ‘ned på knæ’ og med succes har modstået de af USA ledede anstrengelser for at stoppe dets uranberigelses program.

Ahmadinejad holdt en flammende tale til de jublende tilhængere onsdag i det sydlige Iran, før en ny rapport fra International Atomic Energy Agency om landets omdiskuterede atomprogram som frygtes, af Washington og nogle af dets allierede, er beregnet til at fremstille atomvåben

“De (USA og allierede) forventede at den Iranske nation … ville overgive sig efter en resolution er vedtaget eller sanktioner indført, men idag ….har nationen bragt alle de store magter ned på knæ,” udtalte Ahmedinejad til tilhængerne i Bandar Abbas, i kommentarer sendt live på det statslige TV.

Den lidenskabelige leder sagde at Iran ikke vil ophøre med at berige uran – en proces som giver materiale der kan bruges til at fremstille atombrændstof eller bomber – under nogen omstændigheder. Teheran hævder, at programmet kun er til at fremstille brændstof.

Har Ahmadinejad et ønske om at dø? Ved at tale som om Iran har styrken til at bringe USA ’ned på knæ’ i samme kontekst som deres berigelsesprogram, hvorledes skal politikerne i Israel og USA tro anderledes, end at her har at gøre med en nation, som virkelig forsøger at fremstille en atombombe?

For at kaste benzin på bålet, så hævder den vigtigste Iranske opposition, at regimet fortsætter sine bestræbelser på at fremstille en bombe:

“Det Iranske regime er gået ind i en ny fase i sit atomprogram,” sagde Mohammad Mohaddessin, en repræsentant fra det i Paris siddende National Council of Resistance of Iran.

Han hævder, at for første gang har Teheran etableret et kommando og kontrol center der skal arbejde på en atombombe, og at sydøst for hovedstaden bygges et center der skal fremstille sprænghoveder.

For tiden er der ingen vilje i USA til at bringe Irans atomprogram til ophør. Uanset om man tror, som jeg gør, at man ved at bombe dem kun vil gøre problemerne værre, eller tror at ikke at bombe er vores eneste mulighed, da må man være bekymrede over, at valget mellem ikke at bombe er fremkommet, ikke som resultatet af nogen rationel undersøgelse af politikken, men snarere fordi den politiske støtte til et angreb ikke er tilstede.

Med Israel er det anderledes. Flertallet af israelere betragter truslen fra Iran som reel og vil uden tvivl handle, hvis USA er for handlingslammede. Men Ahmadinejads glødende brovten peger blot på den kendsgerning, at manden bogstaveligt talt selv beder om det.

Og inden længe vil han sandsynligvis opleve det.

http://www.americanthinker.com/blog/2008/02/ahmadinejad_we_have_brought_wo.html

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails