mandag den 3. marts 2008

Belejringen af Sderot

BELEJRINGEN AF SDEROT


Micah Halpern


Antallet er lammende

Regn blot på det.

50 dage. 400 Qassam raketter.

Hvis Qassam raketterne fortsætter med at blive afskudt med denne hastighed vil der når året er gået blive affyret 2800 rakketter ind I Israel.

Sidste år, 2007, ramte 1150 raketter Israel fra Gaza. I 2008, er det anslåede antal 2800 raketter som vil slå ned i Israel.

Disse ubegribelige statistiske tal referer kun til raketter. Hvad med mennesker? Hvad med de beboere som vil blive tvunget til at søge ly 2800 gange i år. Hvad med børnene? Forestil dig dette!. Et barn, født i Sderot, født indenfor en 6 års periode, har aldrig kendt til andet end, regelmæssigt at løbe for at søge ly. Han har aldrig kendt til andet end at måltider, bliver afbrudt af eksplosioner. Han har aldrig kendt til, at mennesker kan sove fredeligt om natten. Nu kan jeg ikke vide om sengevædning er normalt, men at være rystende nervøs og have koncentrationsbesvær er ikke en normal opførsel for børn. De har aldrig oplevet livet uden Qassams.

Og hvad er blevet gjort for at sikre livet for disse mennesker på kanten – på samfundets yderste kant – på randen af sindsyge – på yderkanten af et land de kalder deres eget? Der er planlagt sikre opholdssteder i deres hjem.

Omkring 3150 værelser vil blive forstærket i den nærmeste fremtid, i hjem som er indenfor ca. 2 kilometers afstand fra Israels grænse til Gaza. Misforstå det ikke, 3150 hjem vil ikke blive forstærket . Et udvalgt værelse i hvert af de 3150 hjem vil blive forstærket. Det skal kaldes et sikkerhedsværelse, et beskyttelsesrum. Her skal du gå hen når alt omkring dig er angstfremkaldende og usikkert, når din verden bogstaveligt talt falder sammen om ørene på dig.

I en redegørelse, til regeringen, af brigadegeneral Yair Golan, chef for Hjemmeværnskommandoen, den samme redegørelse som bekendtgjorde de 3150 sikkerhedsværelser, blev medlemmer af Knesset informeret om, at siden 2001, er der brugt 138 millioner dollars til forsvars foranstaltninger for beskyttelse af civile som bor i Gaza området.

Prøv selv at regne efter.

På syv år. 138 millioner dollars brugt. Om året rundt regnet 19 millioner dollars på at beskytte Israels borgere – som er indespærret i deres hjem fordi de ikke har andre steder at tage hen fra Qassam raketternes nedslag. 19 millioner dollars er en tarvelig sum til mennesker i nød. Det er en pinligt tarvelig sum. Det er langt mindre end det årlige rejsebudget for Knesset.

Hvorfor er Israels beslutningstagere ikke i stand til at forsvare Israels fattigste indbyggere? ”Hvorfor”, som en har udtrykt det ”er Israels børn i forreste kamplinje og ikke soldaterne?” Det kan ikke være børns rolle at sidde, lege, lære og bo i et bombetruet område. Det er regeringens opgave at beskytte disse unge borgere.

Hele historien om belejringen af Israel med Qassams er det 21. århundredes historie om internationalt diplomati.

Premierminister Ehud Olmert og medlemmer af hans regering har rejst rundt I verden for at forhandle med verdens ledere i et forsøg på at få et godkendelsens stempel til at iværksætte et angreb mod Hamas’s styrker i Gaza. Israel ønsker at forberede sig på den propagandakampagne som uungåeligt vil opstå efter et angreb. Israels hensigter er beundringsværdige – men det er tidsspilde. Det er forudbestemt, og historisk bekræftet, at det meste af verden vil fordømme Israel, endskønt de stiltiende anerkender landets moralske ret til at forsvare sine indbyggere.

Hvorfor vimse afsted rundt i verden for at bede om tilladelse til at handle som man ved man uungåeligt skal gøre med eller uden tilladelse? Hvorfor spilde tiden, risikere flere mennesketab, opleve flere sårede, ødelægge fleres liv? Planlæg dog, udfør dog en række af angreb, tag forholdsregler og modangreb. Lad medierne arbejde sammen med de militære planlæggere. Gør det før endnu flere drenge mister benene. Gør det nu.

Udfør det før en frygtelig katastrofe indtræffer. Helt ærligt, det er det jeg frygter. Jeg frygter at Israel venter på et signal – et rædselsfuld katastrofalt kostbart signal – for at legimitisere et angreb på Hamas. Jeg frygter Israel venter på, at et Qassam missil rammer et hus og dræber familien. Jeg frygter at Israel venter på et terrorangreb fra Gaza, som med succes lykkes i Israel og mennesker dræbes.

Grundlæggerne af Israel var dybt optagede af ideen om at være på forkant med situationen. Hele ideen med Israels oprettelse var baseret på moralske og historiske idealer. En af disse var at det Jødiske folk skulle bestemme deres egen skæbne, en anden var at oprette et sikkert opholdssted for Jøder fra rundt omkring i verden.

Jøderne er ankommet. Beskyt dem.


http://www.frontpagemag.com/Articles/Read.aspx?GUID=B37B2E3A-2F0C-49C1-B33E-CFA36922F4C1

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails