torsdag den 22. januar 2009

Drenge - så spidser vi skoene

Smid de snabelsko, mænner

Er mænd blevet nogle kvindagtige metroseksuelle elve?

Anslaget mod mænd fortsætter. Mænd undgår miljøforstyrrende hormoner der findes i alt fra blegemidler til soja produkter til shampoo. Fedt producerer østrogen så halvflomsede mænd overalt må kæmpe for deres manddom, i et hav af kvindelige hormoner.

Oveni er der de kulturelle strømninger gennem medierne - Uddannelser og undersøgelser belærer mænd om, at de virkelig er dumme og fulde af fejl. Fyre fremstilles som 'Far Ved Bedst Typer' i alt for mange TV-shows til at opremse dem. Drenge får medicin så de bliver til 'tilpasningsrobotter' så lærerne bedre kan klare dem. Undersøgelser der stiller spørgsmål ved nødvendigheden af mænd afslører den utilslørede hemmelighed: I er ikke længere nødvendige.

Alt i alt, det er godt nok hårdt at være hankøn. Så alligevel.....

Sympatien ville være nemmere at mobilisere, hvis mænd ikke deltog i deres egen nedværdigelse. Det er sørgeligt at betragte denne nye slags skræddersyede selvpineri.

Det hele begyndte med Julemanden og hans hjælpere. Julemanden plejede at have sorte arbejdsstøvler på. Han arbejdede jo. Han havde en rød pyjamas på med knapper og et sort bælte. De røde kinder var som hos engle og omgivet af en enorm bunke ansigtshår. Hjælperne var også seje at betragte. De havde jordfarvet tøj og mandige støvler. De var godt nok nogle små nogen, men de arbejdede hårdt. Kraftigt byggede fagmænd, stolte af deres værksteder og deres produkter - de var rigtige mænd.

Det har godt nok forandret sig, da de begyndte med de der snabelsko. Nu ved jeg ikke om det er fru Julemand, eller måske teknologien og en elendig filosofi, der endelig nåede til Nordpolen, nok om det. Det var ikke godt i hvert fald. Julemanden og hans hjælpere besluttede sig for at gå i elveslippers. Elveslippers er godt nok i eventyr og i den nordiske historie, men hos Julemanden?

Dårlige modetendenser forbliver ikke i Europa eller Californien eller Nordpolen. I disse tider, hvor slemme ting sker rundt omkring i verden kan det brede sig  - overalt. Det første stop i Amerika vil være New York. Derfra breder det sig overalt.

Man betragter New York som et modecentrum i universet (nå ja, bortset fra Paris). Jeg har lagt mærke til nogle tendenser i New York: Kvinder havde næsten ikke make-up på og i samme mængde flot tøj. Kan det undre nogen at de er singler? Hallo damer, hvis du er over 30, da har du altså behov for lidt hjælp. Sort fortsætter med at være farven i New York. Hvis en har pastelfarvet tøj på da betragtes vedkommende med mistænksomhed. Endelig, nogle - men ikke alle - af mændene har snabelsko på.

Sammen med brede slips, krøllet permanent og mørkeblå tuxedos, da vil, når denne beretning er skrevet, snabelsko være kommet i samme kategori som -hvad-fanden-tænker- han-dog-på? At se en voksen mand trippe ned af fortovet i hofnarresko får mig til at fnise. Disse mode eksperter i stil er altså sååå seriøse -skatterdrenge. Blot for lige at gøre noget helt tydeligt, jeg taler ikke om sko som disse. De sko er del af det arsenal som superkedelige professionelle mænd har overalt. Nej, jeg taler om dette og (Uf) disse.

Er mænd blevet til en flok kvindagtige elve? Skoene krøller opad ved spidsen. Det er flot for kvinder at have den slags sko på. Hos mænd har det taget 50 millioner år i pattedyrsevolutionen, at undertrykke det oprindelige primalinstinkt, til blot at pege og grine.

Hvis du stadig er en flot fyr, er det godt. Dog så risikerer du latterliggørelse hvis du bliver slave af moden som har patent på at være latterlig. Oveni har de fleste mænd, brede formålstjenslige fødder. (De har også ben, som ifølge Ann Althouse, burde være tildækkede. Jeg? Jeg kan godt lide velformede lægge, indtil en vis alder, da bør de være tildækkede, trods alt.) Brede fødder og snabelsko passer ligesom ikke sammen. Hvorfor dog prøve?

Svaret er, at mænd har "udviklet sig." Det vil sige, de er blevet mere kvindagtige. De har snart ligeså mange modemagasiner. De har overgivet sig til budskaberne. De har snabelsko på, uden mindste skam.

Mænd skal erkende: Hvis du ligner james Dean, så vil det at iføre sig snabelsko være himmelråbende tøsedrengsagtigt. Sæt en grænse, I mænd, og den skal ikke tegnes med en eyeliner. Giv ikke op. Bekæmp girl-power angrebet med skovmandsskjorter, flot overkrop,  jagthunde, ekstrem sport, cigarer, poker og whisky.

En stilig mand kan være yderst mandig. Nogle af mine læsere har nævnt Gary Grant. Rigtigt set. Velplejet, intelligent, ulastelige manerer, sorgløs. Mandig stil behøver ikke være rå, men den skal være ufeminin. Så kan den kaldes maskulin.

Snabelsko er feminine. Undskyld Julemand. Det gælder også dig. Hjælp os allesammen. Vi er blevet til en nation af skabagtige intetsigende piger i puberteten.


Dr. Melissa Clouthier is a chiropractor who blogs at MelissaClouthier.com and Right Wing News.

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Ovenover er himlen altid blå - når jeg har mine violette - snabeltyrkersko på.

Olsen sagde ...

Skousen-Ingeman? Steppeulvene? Alrune Rod? Jeg mener at kunne huske den linje!
Jeg er sikker på du er 'yndig' med dine fussebeklædninger!

Olsen sagde ...

Jeg måtte have det opklaret. Googlede sætningen og vupti:
Stig Møller - Eik Skaløe (Steppeulvene) 'Dunhammeraften.' Besynderlig tekst.

Related Posts with Thumbnails