mandag den 9. februar 2009

Kriminalitet - mangel på moral

Hvorfor så megen kriminalitet?

Jeg så programmet på ABC World News Tonight Closer Look, der havde en række indslag der blev kaldt "Ondskabens gader," og som undersøgte grundene til den 6,7% forøgelse af mord i landet i 2006.

Mordet på tre lovende sorte collegeelever i Newark, New Jersey, blev nævnt som blot en af mange eksempler på stigningen i meningsløse drab der sker i landet. Borgmester Cory Booker erklærede at "nok er nok," når det drejer sig om voldelig kriminalitet i byen der tilsyneladende er berygtet for, netop voldelige forbrydelser.

ABC undlod, meget belejligt at nævne, at den ældste af de tre mænd, og teenagere, der formodentligt var skyldige i mordene var en illegal indvandrer, og at han var løsladt mod kaution for gentagne gange at have voldtaget en femårig pige. Løsladt mod kaution? Er det ikke fornuftigt at en voldelig kriminel ulovlig indvandrer ikke burde være berettiget til kaution, fordi der ikke med rimelighed kan forventes at denne person vil møde op til retssagen frivilligt?
 
Åbenbart er volden begået af denne formodede morder- voldtægtsmand - ikke tilstrækkeligt for Newarks borgmester. Blot to uger efter ofrene var begravet meddelte han at han ikke ville bede politiet om at overgive illegale indvandrere der brød loven om Immigration og Toldbestemmeler til udvisning. Jeg tror snarere han ikke ønskede at såre sine kriminelle indvandrervælgere.
 
I sin konklusion på, hvorfor mordraten var opadgående rundede ABC af med de sædvanlige travere om, hvorfor voldelige forbrydelser netop var for opadgående - bandeuvæsen, våben og manglen på sociale foranstalninger. Selvfølgelig lykkedes det dem at hive en unavngiven kriminolog frem, der beskyldte Bush Administrationen for at "fokusere for meget på terrorisme, og skære ned på midlerne til lov- og ordenshåndhævdelse i gaderne."
 
Journalisten citerede ligeledes fra Orange County, Florida, hvor der blev begået rekord mange mord i 2006, nemlige 121. Sheriff Kevin Beary sagde, at to af hans medsheriffer var blevet skudt af tre mistænkte, der tilsammen var blevet arresteret 88 gange.
 
Sheriffen gav den bedste analyse, til hans ros, af at mordraten var opadgående, da han afslørede at de tre mistænkte havde snesevis af tidligere arrestationer bag sig. I politiarbejde kaldes det et spor. Sheriff Beary placerede skylden hovedsageligt på anklagerne og domstolene, hvor den retteligt hører hjemme. Hans pointe er at, hvis anklagerne ikke var bange for at føre processen igennem i stedet for at indgå handler med forsvareren for at den skyldige erklærer sig skyldig i mindre alvorlige sager for at få en mindre straf, og hvis dommerne havde fængslet disse tre individer i rigtig lang tid, da ville hans medsheriffer måske ikke være blevet skudt.
 
Har mennesker større sandsynlighed for at blive mordere og begå andre voldelige forbrydelser fordi de har adgang til våben, ikke deltager i sociale programmer eller har George W. Bush som præsident? Eller er de potentielle forbrydere, fordi de ganske enkelt mangler moralnormer? Jeg indrømmer der ikke nødvendigvis behøver være en forbindelse mellem kriminal aktivitet og så en person indtægtsniveau eller det at de ikke har haft adgang til regeringsstøttet efter-skole behandlingsprogrammer. Det at have moralnormer er ligesom at have vindertallene i lotto. Enten har man dem eller også har man dem ikke. Uanset hvilken undskyldning du kan diske op med for ikke at have vindertallene, da vil du ikke modtage gevinsten, fordi du ikke gik til basketball om natten (se denne artikel) . Undskyldninger bør heller ikke toleres fra de som begår voldelige forbrydelser.
 
Jo før offentligheden indser at der er en endog meget stærk sammenhæng mellem længere, sikrede fængselsstraffe og den efterfølgende nedgang i voldelig kriminalitet, herunder mord, da vil vi alle få det meget bedre.



 
FamilySecurityMatters.org Contributing Editor Gregory D. Lee is a retired DEA Supervisory SpecialAgent. In 2001, as an army reserve officer, he served at the Pentagon's Army Operation's Center'sAnti-Terrorism Operations Intelligence Cell. He writes a weeklysyndicated columnforNorth Star Writers Groupand can be reached through his website:www.gregorydlee.com.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails