mandag den 23. marts 2009

Fra storhed til middelmådighed

Fra storhed til middelmådighed

Dennis Prager

Faktisk i hele sin historie og i særlig grad i det 20. århundrede er Californien blevet kendt som stedet for dynamik og vækst. Californien er ikke blevet den rigeste, folkerigeste og mest produktive stat blot på grund af de naturligt forekommende ressourcer, og så det gode vejr.

Derfor har det krævet en hel del at vende denne positive udvikling til afvikling, fra at mennesker flyttede til staten til en netto masse exodus fra staten, fra virksomheder der kom til Californien til virksomheder der forlader Californien.

Det har krævet en ihærdig indsats.

Det har venstrefløjen formået.

Californiens Demokratiske lovgivere har været mere eller mindre i stand til at gøre hvad de fandt for godt i Californien. Wall Street Journal har beskrevet resultatet:

"The Golden State - der for et årti siden var den pulserende teknologiske hovedstad i verden - er blevet lammet af to årtier med kronisk overforbrug, overreguleringer og en hyperaggressiv skattepolitik....."

Nu kunne man godt argumentere for at dette er en politisk begrundet vurdering. Men lad os se på nogle kendsgerninger, altså ikke vurderinger:

  • Californiens statsudgifter steg fra 104 milliarder $ i 2003 til 145 milliarder $ i 2008.

  • Californien har den dårligste kreditstatus i nationen.

  • Californien har den fjerde største arbejdsløshedsprocent i nationen, 9,3% - højere end selv i den bilproducerende stat Michigan.

  • Californien har den anden højeste andel af tvangskonkurser for private hjem.

  • Californiens skattebetalende middelklasse forlader staten. Californiens netto tab sidste år i antal der flytter fra stat til stat overgik alle andre staters. New York, en anden stat der forlades, er nummer to.

  • Siden 2000, er Californiens vækst i nye jobs - som i de sene 70'ere var mange gange højere end landets gennemsnit - sakket bagud landets gennemsnit med næsten 20%.

  • Californien har mistet 25% af sin industriarbejdsstyrke siden 2001.

Joel Kotkin en af de førende observatører af Amerikas bysamfund, præsidentens kammerat om fremtidig byudvikling ved Chapman University skrev et essay om Californien "Solnedgang over Californien." Han begynder med disse ord:

"For 25 år siden skrev jeg, sammen med en anden ung journalist, en bog med titlen 'California, Inc.' om den stat vi havde valgt at bosætte os i. Bogen beskrev Californiens vækst i økonomien, og den politiske og kulturelle opblomstring.... I dag forekommer det som om at vor Golden State er på vej, måske ikke mod direkte katastrofe, så dog mod en uventet, sørgelig og fuldstændg unødvendig middelmådighed."

Det er hvad venstrefløjspolitikken har gjort ved Californien med Kotkin's ord, "statslovgiverne besluttede at bruge penge på offentlig ansatte og pålægge endnu flere byrder på private virksomheder."

I sidste uge meddelte Intel, verdens største producent af computer chips, at de ville investere 7 milliarder $ som en udvidelse af deres faciliteter. Hvorhenne? I Arizona, Oregon og New Mexico. Ikke i Californien, staten hvor Intel har sit hovedkvarter.

Venstrefløjen er ved at bringe den største stat ned på knæ.

Det som generationer har opbygget, ødelægger venstrefløjen. Der er kun få produktionsvirksomheder og institutioner i Amerika som venstrefløjen ikke har skadet eller forsøgt at hæmme. Mens venstrefløjen i det store og hele kun nedbryder, så opbygger den næsten ingenting (udover flere regeringskontorer, love og sagsanlæg).

Tag for eksempel Drengespejderne. (Boy Scouts of America) I generationer har Drengespejderne, grundlagt og opretholdt af amerikanere af alle politiske såvel som etniske baggrunde, hjulpet millioner af amerikanske drenge til at udvikle sig til gode, produktive medborgere. Venstrefløjen over hele Amerika - politikerne, medierne, stjerner, akademikerne - har slået sig sammen for at ødelægge Drengespejderbevægelsen Hvor det har været muligt er Drengespejderbevægelsen blevet nedgjort, og dens forsamlingssteder er blevet fjernet. Men mens venstrefløjen arbejder på helt at ødelægge Spejderbevægelsen - medmindre Drengespejderne ville antage venstrefløjens syn på det at være åbenlyst homoseksuel spejder og spejderleder - har venstrefløjen intet gjort til gavn for bevægelsen. Venstrefløjen forsøger at ødelægge en af de største institutioner der nogensinde har været for drenge. Der er ingen ACLU version (Menneskerettighedsbevægelse) for Drengespejderne, der er kun ACLU versus drengespejderne.

Billede af den legendariske Norman Rockwell.


Det samme gælder for den ædleste og største karakteropbyggende institution i amerikanerens liv: De jødisk-kristne religioner. Endnu engang ved venstrefløjen hvordan de kan skades og ødelægges. Alle steder, hvor det er muligt arbejder venstrefløjen på at lægge begrænsninger på de religiøse institutioner og deres værdinormer - fra at erstatte "Glædelig Jul" til "God ferie" og til det at ville have fjernet det lille kors fra Los Angeles Byvåben fordi man argumenterer at religiøse mennesker ikke må medbrinde deres værdier på den politiske scene.

Så er der uddannelserne. Indtil venstrefløjen overtog den offentlige amerikanske uddannelse i anden halvdel af det 20. århundrede var det i store træk fremragende - blot se på det høje antal af supereksaminer fra det første halvdel af det 20. århundre og du brister i gråd. Des flere penge venstrefløjen har fået til rådighed for uddannelserne - Amerika forbruger nu mere pr. elev end noget andet land i verden - des værre de akademiske resultater. Venstrefløjen har fjernet Gud og påklædningsregler fra skolerne - med sociale katastrofale følger.

Selvfølgelig er det ikke fuldstændigt korrekt at hævde at venstrefløjen ikke har opbygget noget. Den har opbygget enorme regeringsbureakratiske institutioner. MTV og Hollywood efter 1960'erne er blot et eksempel. Disse er, for at sige det mildt, ikke ligefrem positive frembringelser.

I sin klumme denne uge beskriver Thomas Friedman General Motors Corp. som "en gigantisk velstandsødelæggende maskine." Det beskriver til fuldkommenhed venstrefløjen. Den er en velstandsødelæggende maskine og en æresnedbrydende maskine.


Dennis Prager

Andre artikler af Dennis Prager ved klik.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails