fredag den 6. marts 2009

Pas på dit affald - det er farligt

Miljøstyrelsen' s liste over eftersøgte

Steven Milloy


Det er besynderligt, at FBI's "Most Wanted List" ikke indeholder nogen, der er anklaget for at bryde regeringens miljølove. Det er vanskeligt at argumentere imod, at en lille firma bestående af far/søn der illegalt har importeret Alfa Romeo sportsvogne, der ikke følger udledningsstandarderne i USA, er kriminelle på samme niveau som typer som Osama bin Laden eller de andre forhærdede sociopater som FBI beder offentligheden om at holde øje med.

Men EPA (Miljøstyrelsen) har nu rettet op på denne tilsyneladende skævhed med lanceringen af sin egen "Wanted" liste i sidste uge. Idet man håber på at kunne finde miljøsyndere ønsker "styrelsen af forøge antallet af 'øjne' der holder øje med miljøsyndere."

Sammen med Alfa Romeo "banden" som man mener gemmer sig i Italien (så vær opmræksom ved dit næste besøg i Toscana), ønsker EPA (miljøstyrelsen) at vi også skal holde øje med Mauro Valenzuela, en flymekaniker der er anklaget for at have, på uforsvarlig måde, lastet iltbeholdere som man mener foråsagede den tragiske ulykke i 1996 med ValuJet Flight 592.

Men at ændre flystyrtet til en miljøforbrydelse forekommer en anelse anstrengt. EPA betrager åbenbart lastningen af beholderen som ulovlig tranport af farligt materiale." Under alle omstændigheder blev Valenzuela's chef og medarbejder frifundet for de samme kriminelle tiltaler.

Den eneste grund til at Valenzuela ikke blev frikendt var, at han gik i panik og flygtede til et ikke kendt sted før retssagen. Han er således, en flygtning på grund af sin uskyld - men han er eftersøgt af EPA alligevel.

Resten af 'synderne' hos EPA er for det meste, øjensynligt, uheldige immigranter der nu menes at "skjule" sig på oversøiske steder som Syrien, Mexico, indien, Grækenland, Polen og Kina.

De er eftersøgt for forskellige påståede krænkelser, herunder indsmuglingen af forbudte køleanlæg, for at henkaste affald i kloakker, for at lyve overfor Kystvagten om et skibs spildoliesystem, for at transportere farligt affald uden tilladelse og for at lave forfalskede tilladelser.

Selvom EPA's 'syndere' virkelig ser ud som om de er dårligt selskab der måske har brudt en række miljøforanstaltningslove, ofte ude at vide det, så kan man ikke lade være med at undre sig over, om EPA's Wanted list ikke er lidt for ambitiøs, og hvor mon Styrelsen er på vej hen.

Vi ønsker selvfølgelig ikke, at folk skal bryde Miljølovene, hverken teknisk eller overfladisk, men der er næppe en lighed mellem en chauffør der kører med fødevarer, og som i panik hældte 200 liter benzin i et regnvandsbassin og så islamiske terrorister der har erklæret krig mod Amerika.

Selve listens udformning forekommer at være en udvidelse af 'De grønnes' langt større kampagne om at indføre tanken hos offentligheden om, at miljø "overtrædelser" skal sammenlignes med alvorlig kriminel opførsel.

FBI's Wanted list sætter virkelig fokus på et antal uhyggeligt farlige personer, der er anklaget for virkelig at forårsage skade på deres medmennesker - mord, bortførelser, voldtægt, børnemisbrug, væbnet røveri og lignende - så er dem der er flygtet fra EPA blot individer der ikke rigtig har forårsaget skade, og hvis det er tilfældet da 'kun' overfor miljøet.

Det er sørgeligt at sige, men det samme kan ikke siges om EPA's Indsatsstyrke.

I september 1988 blev EPA John Pozsgai dømt for at fjerne mere end 5000 gamle dæk fra sin ejendom og lægge jord ud, hvor dækkene havde ligget.

Selvom Pozsgai's jordbesiddelse lå mellem to store motorveje, en dækforhandling og en bilkirkegård anså EPA hans jord for at være et forbundsregeringsbeskyttet "vådområde" fordi en regnvandsgrøft løb langs hans ejendom. Skøn grøften var næsten udtørret, så blev den dog fuld når det regnede kraftigt, og derfor anså EPA den for at være en å.

Da Pozsgai så fyldte grøften uden tilladelse filmede agenter fra EPA, skjult, lastbilerne der afleverede den jord der skulle udgøre overfladen. Selvom hans handlemåde ikke skabte nogen forurening, udgjorde en fare for nogen levende væsener eller for vandkvaliteten blev Pozsgai idømt tre års fængsel og en bøde på 200000 dollars.

I 1997, kom næsten to dusin forbundsbetjente, med halvautomatiske pistoler til James Knott's kabelskrot forarbejdningsfabrik i Massachusetts. Knott blev dømt for to tilfælde af brud på loven om 'Rent Vand' for med vilje at at have pumpet syreholdigt vand ud i byens kloaksystem.

EPA fordømte offentligt Knott og advarede om, at hans dom ville kunne resulteret i op til seks års fængsel og en bøde på 1,5 million dollars. Sagen blev efterfølgende opgivet da det det blev opdaget, at EPA havde udeladt vigtige oplysninger fra ransagningskendelsen, der indikerede at Knott ikke brød loven.

Hvad er fremtiden for øko-forbrydelser? En mand i U.K. blev idømt 215 dollars i bøde for at lade låget på hans skraldespand stå åben mere end 8 centimer. San Franciscos borgmester Gavin Newsom foreslog i juli måned at renovationsarbejderne skule have bemyndigelse til at idømme bøder på op til 1000 dollars når de opdagede at beboere blandede almindeligt affald med genbrugsaffald.

Affaldspolitiet blegner dog i sammenligning med den udmelding der tidligere i år kom fra NASA's globale opvarmningshystade, James Hansen, om at sætte bestyrelserne for olie og kulselskaberne i retten for "alvorlige forbrydelser med menneskeheden og naturen" - en opfordring der første gang blev luftet af en blogger for Grist Magazine i 2006, som gjorde sig til talsmand for en "Klima Nürnbergdomstol" overfor dem der satte spørgsmålstegn ved behovet for reguleringer i den globale opvarmning. Er det virkelig den retning vi ønsker af følge.?

Det kunne jo godt være at den virkelige trussel mod samfundet ikke stammer fra nogle fyre der sælger nogle få europæiske sportsvogne som ikke kan klare udledningskravene i USA, men fra de der benytter Miljøet som en undskyldning for at begå forbrydelser som for eksempel, den højtravende (ELF)Earth Liberation Front's terrorister der med ildspåsættelser og vandalisme går efter hjemmene, univeristetsbygninger, en skihytte, 4 hjulstrækkere, forhandlere af 4 hjulstrækkere og adskillige andre. Hvad vil EPA gøre ved ELF?

Hvis EPA (Miljøstyrelsen) virkelig ønsker en liste med "Hjælp Ønskes" hvad så med at lave en der søger efter medarbejdere med en realistisk indstilling?

Steven Milloy publishes JunkScience.com and DemandDebate.com. He is a junk science expert,advocate of free enterprise and an adjunct scholar at the Competitive Enterprise Institute.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails