torsdag den 30. april 2009

Orgasmisk fødsel

Orgasmisk fødsel

Orgasme under fødsel? Er du ude på at drille mig til det ekstreme?? Det er åbenbart det seneste udspil i børnefødselsmetoder. Læs om det nedenunder og se evt. videoerne.

For et stykke tid siden læste jeg en historie om en midaldrende kvinder der anpriste 'orgiastisk fødsel' som ikke kun en ny metode til at opleve en barnefødsel, men som er den metode de gamle mayaer benyttede. Den aldrende hippie (hvilken overraskelse) lever i et bofællesskab i Tennesee. Hun hender Ina May Gaskin og, hvor ville jeg dog gerne vide om hun selv har født nogle børn, men det må jeg have tilgode, jeg har ikke kunnet læse mig til det nogen steder.

Dette kvindemenneske taler om skønheden og sensualiteten ved barnefødsler. Sensualiteten!!! Jeg kan acceptere at det er en yderst glædelig oplevelse (det er hvad de fleste må erkende - men sensuel?( Hun hævder, at den erfaring en kvinde får ved en barnefødsel er bestemt af hendes indstilling til det. Hun opmuntrer kvinder til være intime med deres mand under fødslen. Jeg formoder det må være det samme som at skære hans lille legetøjsdims af, hvis han begynder at komme i den stemning. Hallo, hormonerne er virkelig i ro i en sådan situation og det er i hvert fald ikke glade hormoner.

Da jeg først læste artiklen, for måneder siden, lo jeg af den og troede jeg aldrig ville høre om den igen. Minsandten så er den dukket op igen. Denne gang efter den blev nævnt i et aftenshow på TV. Den blev fremført som en episode i serien 'Ekstreme fødsler.'

'Fødsel efter naturmetoden' var det 'sidste skrig' da jeg fik mine børn. Det var noget alle gjorde. Hvis man ønskede noget medicin til smerten da fik man et blik af de pårørende som var en blanding af mismodig vidende afsky, og man følte det som var man en Neandertaler'. Det hele drejede sig om ikke at udsætte det ufødte barn for medicinens virkninger, der skulle fjerne smerten ved fødslen fra dig. Hvor er vi kvinder dog selviske at vi blot ønsker at blive skånet for smerten, hvis vi samtidig udsætter vort udfødte barn for medicinens eventuelle skadelige virkninger. Her er der virkelig tale om pression! Oveni var der al den snak om at vende tilbage til naturen og føde børn som bedstemor gjorde.

Nu regner jeg med at, hvis min bedstemor havde mulighed for at være bedøvet når hun fødte, ja, så ville hun have valgt det. Den eneste grund til at hun ikke gjorde det var, at stofferne ikke var til rådighedig dengang. Mon ikke det gælder, at uanset hvad virkning mine kære små får af stoffet der gives, så ville det dog være i et meget, meget kort tidsrum. De var fuldbårne, de havde travlt med at 'bryde' ud, de havde det åbenbart rigtig godt. Noget møg og skidt er godt for børn. Det er unaturligt for dem at leve i en fuldstændig steril bakteriefri verden. Jeg ville have taget medicinen, og alle de kvinder som har lyst til at føde naturligt kan gøre hvad de vil. Jeg ville ikke dømme dem og jeg er fuldstændig ligeglad med om de dømmer mig.

Nu fik jeg altså mine to børn på den naturlige måde, men det var ikke mit eget valg. En række omstændigheder førte til det, og jeg var absolut ikke glad over det dengang. Da fødselslægen kom ind på fødestuen for at hjælpe min søn til verden og han klippede mig, som man ofte gør før fødslen, kunne jeg springe ud af stuen af smerte. Han klippede mig uden bedøvelse. Han sagde, "Er du ikke bedøvet?" Jeg svarede at "JEG IKKE HAVDE VÆRET BEDØVET I MERE END 15 TIMER FORDI EN SINDSSYG SYGEPLEJERSKE MENTE HUN VAR KLOGERE END JEG PÅ HVAD JEG ØNSKEDE." Han svarede at "det ikke gjorde den store forskel at bedøve mig nu da han allerede havde klippet mig og babyen var klar til at komme ud i løbet af sekunder." Det var hverken erotisk eller sensuelt.

Mit andet barn blev født så hurtigt at mit blodtryk faldt til et kritisk niveau og lægerne måtte give mig medicin for at få det til at stige hurtigt. Da jeg var ved at komme mig og trykket var stabiliseret ... jo, du gættede det ... var det for sent at gøre noget ved smerten. Hun blev altså også født naturligt. Nu siger jeg noget lige fra leveren. Alle de kvinder der fortæller dig at du glemmer al smerten i forbindelse med en fødsel, i samme minut som barnet fødes storlyver. Det gør de for at de unge kvinder skal fortsætte med at formere sig. Hvis unge kvinder vidste, hvordan jeg havde det med at presse et fuldbårent barn gennem så smal en åbning da ville de absolut ikke formere sig. Så det er en en uskreven lov, at ældre kvinder lyver for dem med overlæg. Som med så meget andet er eventyr kun skrevet for at narre unge kvinder til at gifte sig og få børn og 'leve lykkeligt.'

Nu til sagen, slutresultatet er anstrengelserne værd uanset, hvad du så må gå igennem. Jeg ville ikke bytte mine børn for noget andet i verden og jeg ville med glæde gennemgå de timer (og måske flere) med smerte for at få dem. Men det kaldes jo ikke 'veer' blot for sjov. Bare til din orientering. Det er ekstremt hårdt arbejde. Det er yderst smertefuldt. Du får lyst til at slå din mand ihjel, eller hvem der nu har frugtsommeliggjort dig, under denne proces. Du ville kunne gøre det med de bare næver, samtidig med du gennemgik fødselssmerterne.

Helt ærligt, mener du ikke der er nok pres på kvinder med alle de ting der skal gøres og sørges for op til en barnefødsel og opfostringen af barnet uden man behøver at pålægge dem dette ekstra lag af pres? Vi bliver presset til at føde vore børn 'naturligt' og ikke gøre nogetsomhelt der ville kunne udsætte dem for bakterier eller kemikalier. Nu skal vi minsandten også presses til at NYDE FØDSLEN. Ikke kun nyde den, nu skal den også være erotisk, sensuel og orgiastisk.

Siden tidernes morgen har kvinder født børn i smerte. De har gjort alt i deres magt for at formindske smerten. De har klaget og skreget, og mange er døde i barselssengen. DET er den naturlige måde af føde på. Jeg vil gerne vædde om, at forestillingen om at få en orgasme under fødsler aldrig, aldrig nogensinde har passeret gennem kvinden lige siden de begyndte at føde - og indtil nu. Det er simpelthen så naturstridigt.

Kvinder har nok at tage sig til uden at skulle tænke på, at de egentlig burde få en orgasme samtidig med de føder. Jeg tror, at den der end fandt på denne fikse ide, hader kvinder.

Ganske underholdende artikel - kommentar af synopsis-olsen

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails