fredag den 10. april 2009

Trofaste i kirke - andre i terapi

De trofaste går i Kirke, alle andre går i terapi

Michael McGruther

Selve essensen ved et kristent liv er overbevisningen om, at vi som individuelle kristne, uanset hvilken retning vi bekender os til, bedst kan påvirke samfundet ved blidt at forsøge at efterligne Gud, ved at leve et, så godt som vi nu formår, kristent liv, samtidig med, at vi anerkender at der jo kun har været en 'ægte Kristen' her på Jorden - Jesus. Vi andre er ikke i stand til at nå hans form for fuldkommenhed. Det ved vi. Vi bliver blot bedt om at forsøge.


Sekularister, verdslige, kender ikke denne simple kendsgerning om tro og føler sig truet på grund af deres uvidenhed, der så hurtigt udvikler sig til fjendskab som en slags forsvar mod det de inderst inde måske frygter er sandhed. Stolthed var trods alt det som skabte Djævelen. Djævelens hovedmål er at skille mennesket fra noget som helst forhold til Gud, det kan beskrives, lidt letkøbt, som ængstelse, ensomhed, frygt, angstanfald, selvmordstanker .... alt der kan medføre at man fejler i sine forsøg på at følge Gud. Med andre ord, troens folk går i kirke, mens sekularisterne går til terapi.

For at citere C.S. Lewis, min favorit ateistiske konvertit, "Kristendommen er ikke blevet vejet og fundet for let - den er blevet vejet og fundet alt for tung." Det er virkelig sandt.

Sekularisterne opgiver og overgiver sig til "humanismen" med det samme under dække af at ønsker og længsler skal være ganske naturlige (som de jo også er) og de kan derfor udleves fuldt og helt (hvilket de ikke kan). Der forstår ikke at selvbeherskelse er den ægte vej til det åndelige Utopia vi alle stræber efter.

Vi kristne ved alt for godt at vi er kun mennesker og at fejltrin driver en kile ind mellem os og Gud. Nej, du kommer ikke "direkte i Helvede" fordi du tilfældigvis sidder på et hotelværelse med masser af prostituerede og stoffer i underholdningsfilmene. Det kan dog medføre at du måske på en underfundig, og ganske måske behagelig måde, dog glider bort fra virkelig at kende Gud.

Ved "at glide bort" mener jeg, at du langsomt ikke vil være i stand til at tolere nogen der har en tro (selvom det førhen aldrig har generet dig) og det vil ikke vare længe førend du i vrede knytter næverne mod organiseret religion som du betragter som roden til al ondskab. Du vil ikke være i stand til at acceptere at der noget der er større end dig selv og alle de andres selv, du er sammen med. Du vil rent bogstaveligt være isoleret uden ægte venner og det vil du før eller senere komme til erkendelse af, enten til din store rædsel eller dystre glæde. Velkommen til den frie vilje.

Selv hvis Kristus ikke skulle være Gud da vil længslen og hadet som sekularister benytter for at overbevise sig selv om at der ikke er nogen moralsk sandhed i Hans enkle åbenbare lære om at være god, være et tilstrækkeligt bevis på at vi har at gøre med et gennemført skadeligt tankesæt. Det er ikke ateisme. Det er djævelsk.

Djævelens målrettede hensigt med et djævelsk samfund er, at få så mange mennesker som muligt ført væk fra Gud gennem en stadig diæt af forstyrrelser fra medierne og beretninger og rollemodeller der alle har det formål at udstille deres djævelske indstilling mens de nedbryder os. Det betyder intet som helst for os, hvis andre i samfundet ikke går ind for det som Kristendommen beder de trofaste om, men vi bør sige, 'nu er det nok,' overfor den fuldstændig overdrevne repræsentation i vor populær kultur og underholdningsindustri af andre elementer der domineres af verdslige idealer og holdninger.

Hvis du virkelig ønsker at vide, hvor alle de ægte syndere er, så gå i kirke. Du vil finde dem på knæ, bedende om tilgivelse og i erkendelse af, at de hyldede noget andet i deres hjerters dyb end Gud. Hvis du virkelig ønsker at vide, hvor de ægte djævle er, så tag til Hollywood, hvor vejen til Helvede er guldbelagt.

Michael McGruther Michael McGruther

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails