søndag den 14. februar 2010

Opdragelsen giver terrorister

Giver dårlig børneopdragelse terrorister?

Der er en lang tradition for at beskylde mødre for at skabe kriminelle børn. Vi hører om mangel på omsorg, misbrug og kærlighed - og selvfølgelig det at mange børn fødes uden for ægteskab. Imidlertid er børneopdragelsen i det seneste århundrede blevet markant meget bedre i Vesten og det vedbliver med at være en vigtig del i de fleste forældres tankegang.

Der er dog en anden slags børneopdragelse der er under mikroskopet idag: Den traditionelle børneopdragelse i Den Muslimske Verden som psykologerne udforsker. Af umiddelbar interesse er en ny bog skrevet af en af Osams bin Ladens sønner og hans mor, Omar og Najwa bin Laden: At Vokse op som bin Laden. Osama bin laden gifter sig så ofte han ønsker og får mange børn, -indtil nu 20.
Bin Ladens egen far, en murer der skabte sig et byggefirma der er millionvis af dollars værd, synes at have givet komfort og uddannelse til sine 50 børn, hvilket Osama havde gavn af. Imidlertid producerer den interne dynamik i en sådan familie ensomme, følelseskolde børn, og bitre hustruer. Sådanne familier er opbygget som en slags pyramide med tyranni, med faderen som top diktatoren, efterfulgt af den ældste søn, derpå andre sønner og til sidst døtrene, og helt nederst hustruerne og konkubinerne, som faderen hurtigt kan skille sig af med. Magten deles ikke.

Omar bin Laden beskriver sit liv hos denne ekstraordinært velstående far, som et mareridt af ydmygelser og fanatisk religiøsitet. Osama var, under sit ophold på univeristetet i Saudiarabien, blevet forført af de allermest militante og ekstreme dele af islam, som lige siden har været hans rettesnor i livet. Han benyttede sin velstand til at føre krig mod "de vantro" i Afghanistan, Saudiarabien og Vesten (9/11 blev finansieret og organiseret af ham).

Han nægtede imidlertid at bruge sin velstand til gavn for sin familie. De voksede op i Arabien, Sudan og Afghanistan under de mest elendige forhold, "uden glæde eller legetøj, vi blev slået rutinemæssigt, blev frataget vores kæledyr ved at de blev forgiftet af fars krigere med giftgas, som et eksperiment." Vi har alle set dyreeksperimenter blive udført i træningslejre. Nu ved vi hvorfra dyrene kommer.
Mens den unge mand voksede op til skelsår, bad Osama ham melde sig som frivillig til selvmordsmissioner. "Omar vidste da, at hans far hadede fjenderne mere end han elskede sine sønner." Israels præsident Golda Meir bemærkede engang det samme: "Der kan være fred mellem palæstinenserne og israelerne, når de elsker deres ørn mere end de hader os." Det er ikke sket endnu.

Overvej også sagen med den unge nigerianer det næsten lykkedes at sprænge et passagererfly i luften over Detroit, juledag. Han kom også fra en velstående familie, som barn nummer 16, og den yngste. Hans velhavende bankfar, med to hustruer gav alle disse børn uddannelser, men tilsyneladende var der ikke tilstrækkeligt med kærlighed eller vejledning til denne unge mand. Denne knægt var villig til at begå selvmord/mord, og det siger meget om hans karakter og barndom og den religion der forførte ham ind i sin dødskult.

Hvis man nu synes at disse observationer kun skal dreje sig om disse to familier, da vil jeg henvise til Journal of Psychohistory, Bind 29, Nr. 4, foråret 2002, med dens tre artikler der udforskede baggrundene bag selvmordsbombere. At analysere opdragelsesmetoderne igennem historien er noget der ikke har haft særlig megen opmærksomhed hos de traditionelle historikere.
Top forskere i gen og arvemasse bemærker også, at gravide kvinder der faster under Ramadan skader deres fostre på måder der har alvorlige konsekvenser. I tilgift, er tendensen med fætter/kusine ægteskaber og med brude der er ekstrem unge, i den muslimske verden, også noget der skaber genetiske mareridt

Uanset hvilke problemer vi kan have med at opdrage vore egne børn, og metoderne vi benytter, da er de fleste af os dygtige til det (herunder også vore indvandrere fra Mellemøsten) fordi vi ønsker at gøre det bedste for dem. At have et elller to børn er helt forskelligt fra at have 16, 20, eller 50 børn, med nogle traditionelle metoder der afspejler en autokratisk far og med mødre der må konkurrere indbyrdes og i desperation for at overleve.

Voldsom misbrug af børn og hustruer medfører et fareelement - en dårligt undertrykt vrede hos et barn - der kan blive kanaliseret til en militant dødskult.

FamilySecurityMatters.org Contributing Editor Dr. Laina Farhat-Holzman is an historian, lecturer, and author who also writes for the Santa Cruz Sentinel. You may contact her at Lfarhat102@aol.com or http://www.globalthink.net/.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails