søndag den 2. maj 2010

Obama, Israel og 1. Mosebog

Obama, Israel og 1. Mosebog

Dennis Prager

De fleste observatører uanset om de er højre- eller venstrefløjstilhængere, pro-Israel eller anti-Israel er enige om at de amerikanske israelske relationer er de værste man kan erindre. Blandt de mange indikationer er at blot 9% af jødiske israelere mener præsident Barack Obams administration er mere pro-Israel end pro-palæstinensisk, ifølge en Smith Research undersøgelse som blev foretaget i slutningen af marts på vegne af Jerusalem Post. Når man tænker på, hvor meget israelerne elsker (og emigrerer) til Amerika så er mistro i denne størrelsesorden des mere bemærkelsesværdigt.

Kommentatorer på venstrefløjen giver selvfølgelig skylden til Israel. For dem er det ikke hjernegymnastik; at give Israel skylden er ligeså naturligt som at trække vejret. Det gør man bare. Ydermere er Israel ledet af en konservativ premierminister og Amerika styres af den mes pro-venstreorienterede præsident i dets historie. I mellemtiden er kommentatorerne på højrefløjen faktisk rørende enige om at støtte Israel. Dette er imidlertid ikke kun blot en anti-Obama, pro-konservativ-Nethanyahu refleks. Den skyldes forskellige årsager:

For det første er Israel vor mest trofaste allierede. Blandt andet stemmer Israel med os i FN, langt oftere end noget andet land, og det forsyner os, men utrolig vigtig teknologisk know-how og efterretning. (se denne artikel på synopsis)

For det andet er de konservative værdier meget tættere på Israels værdier end hos måske nogen anden nation. Som Præsident Harry Truman sagde, "Israel er selv indbegrebet af de store idealer i vor civilisation."

For det tredje, selvom en uoverenstemmelse med Israel skader Israel, så skader det mindst ligeså meget Amerika (og som vi skal se) giver det ikke ligefrem palæstinenserne større sandsynlighed for at indgå fred med den jødiske stat. Husk de ukontrollerede masseterrorangreb fra palæstinenserne mod Israel efter en venstrefløjs israelsk premierminister indvilligede i at give palæstinenserne 97% af territoriet der blev erobret i 1967, og dertil 3% af land fra selve Israel. Hvorfor skulle palæstinenserne så indgå en fred med Israel nu, når halvdelen af palæstinenserne regeres af Hamas, hvis charter går ind for at Israel udslettes? Fordi Obama ydmygede den israelske premierminister ved dennes sidste besøg i Washington - over de israelske planer om bygge 1600 lejligheder i Jerusalem?

For det fjerde, den største internationale trussel i dag stammer fra Iran, en trussel der eksponentielt vil blive større, hvis Iran ike forhindres i at udvikle atomvåben. Et svækket Israel er det samme som et styrket Iran. Dette frygter de konservativer mere end de frygter verdens venstrefløj og Obama.

Endelig, er der en femte grund til at ti-millionvis af amerikanere, mange konservative kommentatorer, støtter Israel og er bekymrede over Amerika, hvis den amerikanske støtte til Israel formindskes.

For venstrefløjen i Amerika og rundt om på jorden er denne årsag farlig nonsens. Men for et meget stort antal af Amerikas kristne, mange jøder og selv mange ikke-religiøse konservative er denne årsag dybereliggende end nogen militær eller politiske årsag. Den er begrundet på et vers i 1. Mosebog hvori Gud, idet han henviser til det jødiske folk siger til Abraham: "Jeg vil velsigne de som velsigner dig og forbande dem som forbander dig."

Man behøver ikke være jøde eller kristen eller bare tro på Gud for at værdsætte, at dette vers er den mest nøjagtige forudsigelse af fremtiden for menneskeheden der nogensinde er blevet givet i oldtiden. De jødiske folk har lidt længere og mere rædselsfuldt end noget andet folk. Men de er stadig hos os. Deres historiske fjender er alle borte (se denne artikel på synopsis). De som forbandede jøderne er virkelig blevet forbandet.

De som velsignede jøderne blev virkelig velsignet. Det mest velsignede land i mere end 200 år har været U.S.A. Det har også været det mest velsignede sted som jøderne har boet. Er dette blot et tilfælde? Mange af os mener det ikke er et tilfælde.

De som forbander jøderne i dag ser ud til selv at blive forbandet. Den civilisation med mest ondt i sinde er den arabiske verden. Man kan med god ret komme med den sandsynlige forklaring af den arabiske verdens besættelse af jødehad og af at ville ødelægge Israel er altafgørende for at den arabiske verden ikke kan gøre fremskridt. Den dag den arabiske verden indgår fred med selve eksistensen af den lillebitte jødiske stat i dets midte, da vil den arabiske verden begynde at få fremgang.

Kontroversen bekymrer ti millionvis af amerikanere: Den dag Amerika forlader Israel, vil Amerika have indledt sin nedtur.

Israel deler værdier med Amerika, såsom frihed en uafhængig dommerstand, en fri presse, religionsfrihed, ytringsfrihed og kvinders ligeberettigelse. Den arabiske og muslimske verden har ingen af delene. Disse kendsgerninger - og Amrikas judeo-kristne rødder - giver støtte til Israel uanset hvad de arabiske og muslimske masser føler om Amerika, den moralske krumtap i amerikansk udenrigspolitik.

Denne administration har ønske om at Amerika skal være afholdt i den arabiske og muslimske verden og det betyder at krumtappen skal skiftes ud. Man kan ikke beskytte Israel og stæbe efter at være afholdt i den arabiske og muslimske verden på samme tid. Man kan ikke svække denne beskyttelse uden at svække Amerikas moralske værdier, de som er basis for Amerikas storhed.

Udover at indgå kompromis om Amrikas moralske essens, så vil en svækkelse af Amerikas støtte til Israel kun give styrke til de Amerika-hadende islamister. Den holdning at de primitive uhyrer hos Taliban, Hamas, al-Queda og deres slæng vil blive pro-Amrika - eller blot holde op med at angribe Amerika - hvis Amerika slækker på sin støtte til Israel et et dumhedens og ondskabens bedrag er skræmmende.

Derfor er der intet at vinde - og Amerikas sjæl mistes - ved svækkelse, eller ved blot at lade som om man blødgør den amerikanske støtte til Israel.

I 1968 skrev Erik Hoffer, havnearbejderen der blev filosof og forfatter af det klassiske værk "De Ægte Troende," i Los Angeles Times:

"Jøderne er alene i verden. Hvis Israel overlever vil det udelukkende være på grund af de jødiske bestræbelæser. Og jødiske ressorucer. Dog i dette øjeblik er Israel vor eneste pålidelige og uforbeholdne allierede. Vi kan stole mere på Israel end Israel kan stole på os."


Hoffer konkluderede: "Jeg har en forudanelse der ikke vil forlade mig; som det går Israel vil det gå med os alle. Forsvinder Israel, vil Holocaust være over os."

1. Mosebog har ret.

Dennis Prager

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails