mandag den 6. september 2010

TV-shows der fordærver tilskuerne

Hvordan Reality TV forurener sindet

Dan Gifford

Nuvel, jeg kom ind i TV-værelset her forleden aften og forventede at skulle se en gammel Eastwood klassiker, og hvad var det så de sendte i stedet? The Real Housewives of New Jersey — også kendt som de 'nyrige,' med kæmpe forbrug, psykotæver der viser sig frem.
The Real Housewives of New Jersey

The Real Housewives of New Jersey

Deres verbale sprogbrug er sårende og ondskabsfuldt, og medfører en strøm af blod, og jeg kan ikke skifte kanal. Ikke siden tiden med Falcon Crest og Dynasty har jeg haft en sådan lyst til at se de manicurerede poter maltraktere Maybelline. Men denne følelse forekommer dog at være anderledes, og forskning i den måde reality shows påvirker seerne ser ud til at bekræfte det.

Er seerne mere tilbøjelige til at efterligne opførselen når karaktererne på skærmen er ægte, virkelige personer? Det ser ud til svaret er, Ja!

Reality programs er blandt de der mest efterlignes" siger Sarah Coyne, en professor fra Brigham Young University i familielivet og en førende skribent i en forskning der vil udkomme i et nummer af The Journal of Broadcasting and Electronic Media. Hun er blot en af et antal akademikere der studerer de knap endnu udforskede virkninger af Reality TV: "Jeg vidste at modstanden ville være rimelig stor, men jeg havde ingen anelse om at den ville være så intens," siger Coyne. "Alle tilskuere er overbevist om at det ikke påvirker dem, men vi er altså ikke så immune som vi tror." Jeg er ihvertfald ikke.

Her ses, Noo Joisey, den fraskilte husmoder - Danielle Staub…

Daniele Staub

Danielle Staub

….som FBI engang arresterede for salg af stoffer og for bortførelse, som har smadret et barns indsamling til sin cancersygdom sammen med med en forsamling smarte fyre, kendt for svindel og som indbefatter præsidenten for Hell Angels.

Daniele Staub aka Beverly Merrill

Daniele Staub også kendt som Beverly Merrill.

De truede de som stod for indsamlingen. Staub truede dem til "at give efter." Er der nogen der vil få ansigtet smadret? Er der nogen som vil blive kvæstet? Udover det, så begynder jeg at fornemme de følelser jeg havde da jeg for langt tid siden opsøgte ballade, selvom jeg er for gammel til det nu.

Reality fjernsyn overtager kabeltv og forurener seernes sind og tanke med deres forvredne forestillinger om virkeligheden og de har en endnu større virkning end almindeligt fjernsyn," skriver Erica Pontius fra Missouri Western State University's Department of Psychology."Disse shows appellerer til de lavere karaktertræk ved mennesket, den der opnår glæde ved at se andre mennesker fejle," tilføjer Amber Watts i sin bog Melancholy, Merit, and Merchandise: The Postwar Audience Participation Show. “Hvad er mon konsekvenserne ved dette," spørger hun?

Det bør bemærkes at et af showene som Watts henviser til er Queen for a Day, forløberen fra 1950'erne, siger hun, for de moderne reality TVshows.

I sin grundsubstans var det beretninger om elendigheden ved købsmani, hvor kvinden fortalte de mest hjerteskærende, smertelige tudehistorier om forbruget af penge. Det show indeholdt alle de elementer som moderne Reality TV arbejder efter og har den typiske reality fan, som er noget anderledes end de som holder af fiktions shows, ifølge en undersøgelse af Psychology Today.

Urealistiske forventninger

Reality TV, er i modsætning til fiktive beretninger, en fremstilling af det virkelige liv, og som får mange til at tro at deres eget liv bør være ligeså dramatisk som mødte man Harvey Weinstein.

Et ønske om status

“Fans af showene er meget mere tilbøjelige til at være enige med udtalelser som, 'Prestige er vigtig for mig,' og ' jeg er imponeret af designertøj,' siger Psychology Todya. Disse seere elskede at fantasere om at opnå status og berømmelse blot ved at være med.

Eskapisme

Det er altid et element i et fiktionsdrame, men det er endnu mere udtalt når tilskuerne ser almindelige mennesker gå bort fra deres hverdagsrutiner for at forsøge at blive America's Nex Top Model eller vil bevise deres mandighed på en fiskerbåd i Alaska,. Deadliest Catch kaptajnen Sig Hanson sagde han er forbavset over hvor mange mænd der drager nordpå for at søge arbejde som de helt klart ikke kan klare.

Mangel på privatliv

På grund af realityv TV er "forventningerne til privatlivet blevet eroderet... Offentlig udstilling selv i tidligere meget private situationer og opførsel og følelser er det der forventes" siger Brad Waite fra Central Connecticut State University.

Ydmygelse

Waite fandt også et udtalt ønske om at se andre blive ydmyget og siger at udvælgelsen af karakterer til de viste reality programmer var mere med fokus på ydmygelse, end de forfattede dramaer.

Der er en masse menneskelige skrøbeligheder og de bliver alle serveret på reality TV showets tallerken uanset konsekvenserne.

60345778

Real Housewives of New Jersey stjernen Teresa Giudice og hendes mand Joe er en falsk virkelighed.

De har ikke råd til deres prangende 10,000 square foot palæ, de dyre møbler, smykkerne og bundterne med 1000 dollars sedler som mange seere muligvis er misundelige over ifølge New York Post.

Den ægte reality er at de skylder 11 millioner dollars for al denne udstillen og de kan ikke betale.

Hvordan har du det med en sådan bid af reality?

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails