onsdag den 3. november 2010

Hvad tænker sorte vælgere dog på?

Hvad tænker de sorte vælgere på?

Larry Elder

Den ensidige pro-Demorkaterne sorte stemmeafgivning er en tydelig fare for Amerika.

Som sent som 1956 fik GOP (Republikanerne9 39% af de sortes stemmer. Hvis Republikanerne kan opnå blot 20 eller 30% af de sortes stemmer da vil Det Demokratiske Parti - og dets mulighed for at trække landet yderligere til venstre -- kunne forhindres, om ikke laves helt om.

"Den sortes stemme?" sagde jeg til en hvid republikansk politiker der spurgte mig til råds. "Lad mig fortælle dig hvordan du kan opnå den, men det vil du ikke høre på." Han sagde "Forsøg alligevel."

Politikerne, både Demokater som Republikanere behandler de sorte som var de børn. Når en Republikaner henvender sig til et sort publikum, kan man lynhurtigt regne ud hvor lang tid det tager før han henviser til Martin Luther King Jr. Enten marcherede han med King eller hans far gjorde, eller naboen til hans nevøs frisørforretning slog græsset for Kings fader.

Så længe den sorte stemme er et referendum om empati, medfølelse og "borgerrettigheder," taber Republikanerne. Ingen kan "føle din smerte" som en 'fordel velstanden, flere rettigheder,' "lukke ulighedskløften" venstreorienteret.

"Kampen om borgerrettighederne er forbi" fortale jeg ham. "De var de gode der vandt. Slaget nu er mod de nfordrejede medlidenhedspoltik. Men det allermest vigtig område - er uddannelse."

Republikanerne bør spørge de sorte, "Klarer I Jer bedre?" Er sorte bedre stillet ved at sende deres børn til offentlige skoler - som krævet af lærernes fagforening og Det Demokratiske Parti?

Forældre i de større byer ved at de offentlige byskoler har en dropud rate på næsten 50% og at selv de børn der går ud kan ofte ikke, skrive eller regne det mest grundlæggende. De ved at elendige lærere bliver de som ansættes på byskolerne, hvor andre forældre er mindre tilbøjelige til at betvivle deres inkompetence. Dette kendes som "citronernes dans."

Offentlige byskoler er ofte voldelige. Men fordi skolens finansiering er med baggrund i en gennemsnitlig daglig elevtilstedeværelse er rektorerne tøvende overfor at smide de dårlige, forstyrrende elever ud. Disse elever gør skolerne endnu mere elendige.

Forældre i byen vil have et valg. De ønsker retten til at sende deres børn til skoler, hvor de vil have en langt bedre mulighed for succes. I Californien blev et statsomfattende referendum om tilskud til privatskoleundervisning stemt ned, men blev vedtaget for sorte og hispanic. Lærernes fagforeninger, hvis politiske bidrag går næsten udelukkende til Demokraterne er voldsomt imod dem. Alligevel sender lærerne langt oftere, end ikke-lærere deres egne børn til privatskoler.

Præsident Barack Obama er imod tilskud til privatskoler.

I Chicago sendte han og Michelle deres døtre til en meget dyr privatskole. Da Obamas flyttede til Washington D.C. lavede de et stort nummer ud af interviewe såvel offentlige som private skoler til Sasha og Malia. "der er nogle storartede offentlige skoler," sagde præsident Obama. Tilsyneladende ikke storartede nok. Obama valgte Sidwell Friends, den samme skole som Chelsea Clinton gik på, præsident Bill Clintons datter, Clinton var også imod at kunne vælge mellem regeringsbetalte skoler og andre.

To nye dokumentarfilm - "Lotteriet" og "Vi Venter på Superman" fremviste bekymrede forældre i byerne der forsøger at kunne vinde en chance til deres børn så de kan gå på bedre skoler. En kvinde spurgte fornylig Obama om D.C. skolerne tilbød hans døtre den samme kvalitet i uddannelsen som en privat. "Jeg vil være direkte overfor dig," sagde Obama. "Svaret er lige nu Nej."

Det Obama derpå sagde ville få kæben til af falde ned: "I min position, hvis jeg ønskede at finde en god offentlig skole for Malia og Sasha, så kunne vi muligvis også finde det. Men det større problem er at for en mor og far der arbejder så hårdt, ikke har så mange forbindelser."

Obama sagde faktisk dette. 'Børn i byerne er fanget på elendige skoler. Svaret er flere gode skoler. Fordi tilskud til privatskoler giver dig valget og giver regeringens skoler konkurrence, er lærernes fagforeninger imod disse tilskud. Det er jeg også. Måske vil det blive bedre. I mellemtiden er Sidwell Friends fin til mine børn.'

Arrogancen er jo himmelråbende men et udmærket eksempel på Obamas elitisme. Hans fader havde en Ph.D. i økonomi fra Harvard. Hans moder havde en Ph.D. i antropologi. Jo, Obama voksede et stykke tid op hos hans bedsteforældre. Men hans bedstemorder var ansat i en bank, og hans bedstefader en succesrig sælger. Han gik på Punahou, Hawaii's mest eksklusive forberedelsesskole. Derpå gik han i to år på den eksklusive Occidental College i Los Angeles, før han blev overført til Ivy League's Columbia University, derefter videre til Harvard Jura Skole.

En god uddannelse er altid det bedste middel til at komme i middelklassen. Og i nutidens cyberspace betyder en god uddannelse endnu mere end nogensinde. Hvor man har forsøgt sig med tilskud til privatskoler er elevernes resultater blevet markant forbedret - selv hos børn der klarede sig elendig i de tidligere offentlige skoler -- og forældrenes tilfredshed steg tilsvarende.

Præsident Obama kalder sig en "skeptiker overfor tilskud." Jeg sagde til den Republikanske politiker at han skulle gå til angreb. "Kald Demokraterne fjender af de sorte forældres interesser, deres mest trofaste stemmeblok. Spørg de sorte, "Hvordan synes I det går?"

"Nuvel, jeg tror ikke jeg er klar til det!"

"Det var dig selv der spurgte" sagde jeg.

Larry Elder Larry Elder.

http://frontpagemag.com/2010/10/14/whats-on-black-voters-minds/

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails