fredag den 7. januar 2011

Færre job til hårdtarbejdende kan ikke undgås

Færre jobs i produktionen er helt fint

Walter Williams

Der er så mange udtalelser som vi anser som sande, sandsynlige eller blot rimeligt sikre; men er de det? Lad os se på et par stykker af de vigtige: Global opvarmning og tilbagegangen i U.S. fremstillingsvirksomhederne.

I 2000 kom dr. David Viner fra University of East Anglia's nu vanærede Climatic Research Unit med denne forudsigelse: "I løbet af nogle få år vil snefald om vinteren blive en meget sjælden og spændende begivenhed," og derpå "Børn vil bare ikke komme til at opleve, hvad sne er."

Storbritanniens Meteorologiske Institut sagde, at denne december (2010)ville "næsten helt sikkert" blive den koldeste siden optegnelserne begyndte i 1910" - Paul Michaelwaite, meteorolog fra NetWeather.tv sagde, "Det ser ud til at denne vinter kunne komme helt i toppen over de 20 koldeste vintre i de sidste 100 år."

Med henvisning til det seneste årti med Jordens afkøling siger geologen dr. Don J. Easterbrook, professor emeritus fra Western Washington University., "De seneste solforandringer lader formode at det kunne blive ret så alvorligt, måske en afkølingscyklus i lighed med årene mellem 1880-1915, mere end de mere moderate år mellem 1945-1977. En mere drastisk afkøling, der kan ligne den som Dalton og Maunder anslår, kunne føre Jorden ind i endnu en Lille Ny Is Tid, (læs denne artikel på synopsis) men det er kun tiden der vil vise om det er sandsynligt."

Global Opvarmnings Hysteriet er intet andet, end en satsning på mere regeringskontrol over vore liv.

Hvad med udtalelser som disse: "United States er havnet der hvor vi er nu, ved at fabrikere ting." "Der fremstilles ikke noget her mere." "En tredjedel af landets arbejdspladser i fremstillingsvirksomheder er forsvundet i det sidste årti." Sådanne udtalelser lader formode at vi ikke længere er verdens førende fremstillingsland; vi er nu alle blevet til en nation af "hamburgervendere."

Ifølge data indsamlet af dr. Mark Perry i hans artikel i The American (23. december 2009) med overskriften "Fabrikationsdøden er stærkt overdrevet,"

"For året 2008, anslår Federal Reserve at værdien af U.S. fabrikationen var cirka 3,7 billioner dollars." Hvis U.S. fremstillingssektoren var en helt særskilt økonomi, med sin egen BNP, da ville man, sammen med Tyskland, være verdens fjerdestørste økonomi. BNP for 2008 var:

U.S. ($14.2 billion), Japan ($4.9 billion), Kina ($4.3 billion), U.S. fremstillingsektoren ($3.7 billion), Tyskland ($3.7 billion), Frankrig ($2.9 billion) og United Kingdom ($2.7 billion)."

Beskæftigelsestallet i U.S. fremstillingsvirksomheder nåede et højdepunkt med 19,5 milllioner jobs i 1979. Siden det år er antallet af jobs i virksomhederne faldet med 40%, og alle indikationer synes at vise, at antallet af stillinger vil fortsætte med at falde.

På grund af automatiseringen er U.S. arbejderen nu tre gange mere produktiv, end i 1980, og dobbelt så meget som i 2000. Det er øgningen af produktiviteten fremfor outsourcing og import, der er en del af forklaringen på de mistede jobs i fremstillingsvirksomhederne.

U.S. fremstillingsvirksomhederne gennemgår den samme slags arbejdsbesparende teknologi som landbruget har været igennem. I 1790 udgjorde landmænd 90% af U.S. arbejdsstyrken. I 1900 var blot cirka 41% af arbejdsstyrken beskæftiget med landbrug. I 2008 er mindre end 3% af amerikanerne beskæftiget med landbrug. Hvad ville du have at Kongressen skulle gøre i lyset af denne bratte nedgang i stillinger i landbruget? Skulle Kongressen have forbudt alle de teknologiske landvindinger og maskineriet der koster så mange jobs i landbruget, og som har gjort landmændene til de mest produktive i verden?

Og havde Kongressen gjort noget for at redde disse jobs i landbruget, hvor ville vi så have fået de arbejdere der producerer millioner af ting og sager som vi har glæde af, og som ikke fandtes i 1790? Vi ville helt sikkert være blevet fattigere

Landbrug før og nu

Lad os ikke standse ved landbruget.

I 1970 beskæftigede telekommunikationsindustrien 421000 arbejdere, i godt betalte jobs som operatører som behandlede 9.8 milliarder langdistance opkald om året. I dag beskæftiger telekommunikationsindustrien færre end 60000 operatører, og de behandler flere end 100 milliarder opkald om året. Det er en nedgang i stillinger på 85%. De forbløffende fremskridt i telekommunikation der har forøget produktiviteten, fik samtidig omkostningen ved opkald til at være en brøkdel af, hvad den har været tidligere.

Det vi er vidner til ved mange af vore erhvervsgrene er, hvad den økonomiske historiker Joseph Schumpeter kaldte "kreativ ødelæggelse." Tilpasningen til den kan være smertefuld, men at stå i vejen for den vil gøre os til en fattigere nation.

http://www.wnd.com/index.php?fa=PAGE.view&pageId=247373

Walter Williams


Walter E. Williams, Ph.D., is the John M. Olin Distinguished Professor of Economics at George Mason University in Fairfax, Va.

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails