lørdag den 29. januar 2011

To forfatningsstridige præsidenter i USA

Amerikas To Forfatningsstridige Præsidenter

Historiestuderende erkender at historien gentager sig. I dag genoplever vi 1880'erne. Lighederne mellem den 21. præsident og den 44. præsident er slående, og konsekvenserne er ganske så omfattende.

Præsident Chester A. Arthur var søn af en irsk immigrant, William Arthur, og en kvinde fra Vermont, Malvina Stone. Arthur skulle på tragisk vis overtage præsidentembedet efter mordet på Præsident Garfield i 1880, og blev derved den 21. præsident. Præsident Arthur havde succes med at holde sin oprindelse skjult, og han døde kort efter han forlod Det Hvide Hus den 18. november 1886. Han tjente ærefuldt og godt som præsident for USA, men ifølge Forfatningen var han ikke kvalificeret til Embedet hverken som vicepræsident eller som Præsident, og han satte derved en præcedens for at det ikke burde kunne ske igen. 

Under kampagnenn i 1880 blev der stillet spørgsmål til Chesters fødested, men ligesom i dag, gik de der var i gang med efterforskningen i en forkert retning. Arthurs fader, William Arthur var britisk borger da den fremtidige præsident blev født. Som født i Ballymena, Irland i 1796, kunne han ikke blive en naturaliseret borger førend 31. august 1843. Ingen undersøgte eller kontrollerede hans immigrantstatus på den tid hans søn blev født. Chester Arthur var 14 da hans fader blev naturaliseret, og ville helt sikkert have fået det at vide. Lyder det ikke bekendt?

 
"State of New York County of Washington. I Edward Dodd clerk of the court of common pleas of the said county, hereby certify that at a term of the said court held in and for the said county before the judges thereof at the court house in the town of Salem on the 31st day of August 1843 William Arthur personally appeared in the said and having in all respects complied with the laws of Congress on the subject of naturalization was then and there by the said court admitted and declared to be and become a Citizen of the United States. Given under my hand and the seal of the said county this 31st day of August 1843. Edward Dodd Clerk"

"State of New York County of Washington. Jeg Edward Dodd, assistent ved byretten i førnævnte county bevidner hermed, at ved en handling i førnævnte ret holdt i, og for det omtalte county, foran dommerne i retsbygningen i byen Salem den 31. august 1843, at William Arthur personligt var tilstede i det omtalte, og har i alle henseender opfyldt Kongressens lov vedørerende naturalisation, og blev derpå og af den nævnte ret indrømmet og erklæret at være og blive Borger i Unted States.     Ved min hånd og ved rettens segl i nævnte county denne dag 31. august 1843. Edward Dodd, assistent."
Dette dokument og dets indhold er først fornylig blevet opdaget. Præsidenten selv hjalp heller ikke selv med til at opklare sagerne, han brændte næsten alle sin beretninger og papirer før han døde i november 1886, 18 måneder efter han forlod embedet. 
En sagfører og lærd ved navn George D. Collins Esq. skrev en artikel vedrørende statsborgerskab under Arthurs embedsperiode, som hvis præsidenten havde set den, ville have gjort ham bekymret. "Er personer der er født i United States Iso Facto så borgere her?" Artiklen blev offentliggjort i American Law Review i Sep.Okt. 1884. Collins påstand har givet genlyd gennem historien: "....er personer født i United States, hvis fædre på fødslens pågældende tidspunkt var udlændinge, borgere her?" Collins lægger to kilder til grund for sit svar.

 "Alle personer der er født eller naturaliseret i United States, og som er underlagt lovgivningen her, er borgere i United States og af den Stat hvor de befinder sig."  14. Amendment. 


Han henviser til "The Law of Nations" af Emerich Vattel, skrevet i 1758, og som U.S. Forfatningen i store dele var grundlagt på. Collins fastslår i sin artikel at udtrykkede "underlagt lovgivningen her" betyder "ikke underlagt en fremmed magt," og citerer Sektion 1992, i Sektion 1 i den nye 14. Amendment. Han citerer Vattel:

"De indfødte eller naturaliserede statsborgere er de som er født i landet af forældre der selv er statsborgere. Da samfundet ikke kan eksistere og holdes i gang på anden vis, end ved borgernes børn, de børn følger derfor på naturlig vis deres fædre forhold og opnår alle deres rettigheder. Samfundet formodes at have ønske om dette som konsekvens af, hvad det skylder sin egen bevarelse, og det antages som en selvfølgelighed at hver borger der træder ind i samfundet, lader sine børn få retten til at blive medlemmer heraf." - Vattel. 
Collins konkluderer: 
"Fødsel, giver derfor ikke ipso facto statsborgerskab, og det er yderst væsentligt for at en person kan være en indfødt eller naturlig borger i United States, at hans fader på det tidspunkt en sådan person fødes selv er statsborger, eller i det tillfælde at han ikke er det, at hans moder er statsborger på tidspunktet for en sådan fødsel." - Collins

Havde Collins vidst at præsident Arthur's fader ikke var en naturaliseret statsborger på det tidspunkt Arthur blev født, da ville han ganske korrekt have kunnet konkludere at præsidenten ikke en naturlig statsborger, og derved ikke valgbar til embedet. Det blev betragtet som en sikkerhedsrisiko af national karakter; den øverstkommanderende skulle ikke være underlagt nogen anden magt, og at den grund var det at være "naturaliseret født" af afgørende betydning. 


I dag er der en direkte og slående lignende situtation mellem præsident Arthur og præsident Obama. Den 44. præsident blev også født af en britisk statsborger, ikke som en naturaliseret indbygger i United States. Af de samme grunde er begge præsidenter ikke valgbare til embedet, den eneste forskel ligger i at Barack Obama offentligt har vedkendt faderens status:




Da Barack Obama Jr. blev født den 4. august 1961, i Honolulu, var Kenya en britisk koloni, stadig en del af United Kingdoms hensygnende imperium. Som indfødt kenyaner var Barack Obama Sr. britisk undersåt, hvis borgerskabsstatus var underlagt The British Nationality Act of 1948. Den samme forordning gjaldt Obama Sr.'s børn. 

Da Barack Obama hverken har opgivet sin U.S. statsborgerskab eller sværget troskabed til Kenya, da udløb hans kenyanske statsborgerskab automatisk den 4. august, 1982 -
Se Fight the Smears -

Dette citat illustrerer fire ting meget tydeligt. For det første at præsidenten er søn af en britisk kenyaner. For det andet at hans statsborgskab udløb i 1982, hvilket betyder at et andet land kunne gøre krav på præsidenten fra fødslen til hans 23. år, og at han kunne have valgt at beholde det som voksen. Det tredje er underforstået; Præsidentens britiske statsborgerskab kan stadig blive formaliseret. Det fjerde problem siger det meget klart. Ved fødslen var Barack Obama undersåt af en fremmed nation, "The British Nationality Act of 1948. Den samme bestemmelse der gjaldt Obama Sr.'s børn," og derved var han ikke på noget tidspunkt en naturaliseret født borger på grund af hans tredobbelte nationalitetsstatus, og han ved det.

  
Præsidenten har bugt millionvis af dollars på at slås i forskellige retssager over hele landet, ikke så meget for at holde sin fortid skjult, men for at holde mennesker fokuseret på, hvad de tror han skjuler.

Det som er relevant er, hvad han åbenlyst har indrømmet. Præsidenten var ved fødslen en amerikansk statsborger, en britisk statsborger og en Kenyansk statsborger. På intet tidspunkt i sit liv har han nogensinde været en naturaliseret født statsborger i United States. Barack Obama var undersåt af to separate udenlandske magter da han blev født.

Sagførerne Leo Donofrio og Steve Pidgeon er blevet engageret af en gruppe af Chrysler forhandlere der mistede deres forhandlinger ved Chrysler fallitsalget. Quo Warranto (populært sagt 'bevis hvem du er.' -synopsis kommentar) er en af to måder til at fjerne en siddende præsident, og den er blevet anlagt på vegne af Autoforhandlerne der fik deres forhandlinger borttaget i sommeren 2009, og en sag om omstændighederne ved fallitten er anlagt ved Konkursrettens Southern District i New York. Det forventes at så mange som 50-100 forhandlere vil slutte sig til sagsanlæggeren, James Anderer i sagen.
 
Det siges, at historien gentager sig. Nu må vi se om denne gentagelse vil efterlade os en uretmæssig præsident eller ej. 

FamilySecurityMatters.org Contributing Editor Dianna Cotter is a married mother of three, and a Golden Key International Honor Society student at American Military University. This article was originally published here. She can be contacted at: cotter.d.c@gmail.com.
http://www.familysecuritymatters.org/publications/id.5065/pub_detail.asp

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails