tirsdag den 15. februar 2011

Borte med Djævelen

Borte med Djævlen


Da vi læste om kampene med Satan udkæmpet af Sankt Anthony og andre, undrede vi os over, hvorfor Satan og hans slæng er så tilstedeværende på så øde steder, til vi kom til den konklusion at Djævelen faktisk ikke har brug for steder med tæt befolkning, da vi jo udfører hans arbejde ganske glimrende uden megen tilskyndelse fra ham. Faktisk er det et testamente over hans geni, at de fleste mennesker der udfører hans ønsker med glæde benægter at han skulle eksistere. Trods alt er der jo ingen der tror på den slags mere: Det er jo ren Middelalder.

Besynderligt nok er der dog nogle mennesker der er opmærksomme på den gamle Djævel. Det synes som om at Hollywood -- lige for tiden har holdt pause med sin fetisch for vampyrer -- og nu frigiver to films om hans aktiviteter: Et hånedrama der hedder The Last Exorcisme, og den meget medieomtalte, The Rite, med Anthony Hopkins som stjerne og med baggrund i en virkelig hændelse. Selvfølgelig er min favorit film når det drejer sig om forsøg til at udskille Satan fra en person som han har valgt at benytte, komedien fra 1990, Repossessed, hvori Linda Blair endnu engang kaster ærtesuppe op, indtil hun reddes af Leslie Neilsen.

Hollywood har til overmål og kvalmegrænsen demonstreret sit ønske om at fremme og behage Mørkets Kræfter. En lidt ulykkelig hændelse ramte mig som seer ved søndagens rædselsfulde Golden Globe Awards, der sluttede med en stemme -- muligvis værtens, jeg aner det ikke -- der siger "og tak til Gud for at han har gjort mig til ateist."

blandt underholdningens talsmænd i dette land er Gud blevet gjort til en vittighed mens Den Onde er omgærdet med megen ærbødig opmærksomhed. Man tror ikke på det, men dog tilbedes det af så mange der praktiserer okkult kunst og selv blandt de som ikke er rockmusikere. Du tror mig ikke? Foretag blot en søgning på "wicca" eller besøg dine børns lærebøger der omhandler verdens "religioner." 

Hele tiden leder vi efter svar på voldelig kriminalitet, medmindre, selvfølgelig, omtalte forbrydelser begås af radikale islamister. Hvorfor gik Arizona dræberen i gang? Hvad inspirerede hadet i ham? Nuvel Skrifterne siger Satan er en løgner, faderen til al løgn, og et af hans favoritvåben er når det onde, som han bringer ind i verden slår rod i en uafbalanceret person der begår skrækkelige forbrydelser, der efterfølgende får andre til at stille spørgsmål ved Guds eksistens. De mennesker som stiller spørgsmålet er meget ofte højtstående.

Jo, der kræves blot nogle få ledere der har gjort Mørkets Engel til deres ledestjerne for at føre resten - der jo faktisk ikke tror på ham -- på vildspor; især når anekdoten om den onde i praksis er blevet fjernet fra alle aspekter i det offentlige liv; ingen bøn i skolerne eller ved offentlige begivenheder, og i mange kirker er tilbedelse nu rettet ind mod sig selv og ikke opad. Alt det der er brug for er nogle godtroende tåber der er villige til at sælge deres sjæl i utopiens navn for at få ført andre nedad. C.S. Lewis udtrykte det så fremragende med denne forklaring fra hans favoritdæmons Screwtapes læber

Når de virkelig store syndere bliver færre, og flertallet mister al individualitet da bliver de store syndere langt mere effektive agenter for os. Enhver diktator eller blot demagog -- næsten enhver filmstjerne eller populær sanger kan nu tiltrække titusinder af menneskelige får til sig ...Der kan komme en tid, da vi slet ikke har brug for at bekymre os om den individuelle fristelse, kun for nogle få. Indfang den karismatiske leder og hele hans flok følger med ham.

Det var den franske digter Baudelaire der skrev, "Det allerbedste trick som Djævelen nogensinde har begået er at overbevise verden om, at han ikke eksisterer." Derfor kan du tro på personificeret ondskab eller lade være; rigtig mange vælger det sidste. De fleste vælger ikke at tro på Djævelen; men han tror på dem.

http://spectator.org/archives/2011/01/19/gone-to-the-devil

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails