torsdag den 24. marts 2011

Fukushima: bedre men ikke godt

Fukushima: bedre men ikke godt

Bruce Thompson

Endnu en opdatering er kommet fra de officielle japanske kilder. Man er nu endelig begyndt at pumpe mere havvand ind i Enhed 1, 2, og 3 kernerne for at øge vandstanden så brændselsstavene bliver dækket. Forbavsende nok har man fået vandstanden øget fra 1300 mm til 2300 mm under stavenes  øverste kant!! Temperaturen er faldet, oliebranden er gået ud af sig selv, og man har genvundet momentum i at få endnu mere kontrol.

Strålingen har mest været luftig jod (gas), ikke partikel cæsium. Den varmeledende kraft har været for beskeden til at ‘løfte’ cæsium, derfor er det største strålingsproblem jod, der har en livstid på 8 dage.

Hvis der er sluppet cæsium ud må det være sket da man ventilerede reaktorerne og oplevede brinteksplosionerne, eller da de brugte brændselsstave ikke have megen vandbeskyttelse. Disse ting har ikke været et problem i flere dage og sandsynligvis er det ved at være på plads. Derfor er vi forbi det højdepunktet med strålingsfanen og den vil formindskes til halvdelen for hver 8. dag. Så om to måneder, vil det være mindre end 1% af det nuværende.

Godzilla vil forblive i søvntilstand på Stillehavets bund.
Thomas Lifson tilføjer:

Uheldigvis er strålingsniveauet udenfor evakueringszonen fortsat med at være højere end den sikkerhedsmargin der gælder for småbørn.

En ny estimat af radioaktivt materiale, der stammer fra Japans beskadigede Fukushima Daiichi kernekraftanlæg lader formode, at de luftbårne niveauer kan være højere, end det som er tilladt for småbørn der befinder sig et godt stykke udenfor værkets 15 kilomoter evakueringszone, og det giver nyt lys til en international debat om, hvor nær ved er for nær centeret for nationens kernekraftkrise.

Arbejdere er kommet til skade ved stråling:

Hr. Edano sagde at tre arbejdere er kommet til skade omkring middagstid ved Enhed 3, og har fået strålingssår på deres ben, mens de trak et elektrisk kabel gennem forurenet vand. De blev udsat for mere end 170 millisieverts stråling, sagde han og to af dem blev overført til Fukushima Medical University Hospital og det forventes, at de overføres til National Institue of Radiological Science i Chiba, øst for Tokyo.

Han sagde ikke noget om den tredje arbejders tilstand, men Hiro Hasegawa, en talsmand for Tokyo Electric Power Company sagde den tredje mand ikke var kommet på hospitalet, men at han ikke ville kommentere yderligere.

De tre var ansat af en underentreprenør hos Tokyo Electric Power, der driver komplekset, sagde hr. Edano, og de var ved at forbinde et kabel til en pumpe i kælderen i turbinebygningen ved siden af reaktor 3.

http://www.americanthinker.com/blog/2011/03/fukushima_better_but_not_good.html

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails