mandag den 25. juli 2011

Norsk morder beundrede Obama

Norges drabsmand beundrede Obama


Utoya, øen hvor 85 af de 93 ofre døde
I sin online udgave har den britiske venstreorienterede avis the Guardian udgivet en artikel der fastholder at den norske massemorder Anders Behring Breivik kommunikerede med den britiske anti-islamiske gruppe kendt som English Defence league (EDL). Artiklen fastslår at Breivik: 
“pralede online med sine diskussioner med den yderste højrefløjs English Defence League og andre anti-islamiske europæiske organisationer."

Hans påstande har været fremført på forskellige skandinaviske online forums, herunder et norsk forum ved navn "Nordisk" der af Guardian beskrives som "en side der ofte besøges af neo-nazister, højrefløjsradikale og islamofober siden 2009." The Guardian fortsætter:

 ‘Breivik havde talt med beundring om samtalerne han havde med unavngivne engelske English Defense League medlemmer og organisationen Stop Islamiseringen af Europa over den succes de provokerende gadeaktioner, med vold til følge havde. 

"Jeg har ved nogle lejligheder haft diskussioner med
SIOE og EDL og anbefalet dem at benytte visse strategier," skrev han for to år siden.

"EDL's taktik er nu at 'lokke' til en overreaktion fra Jihad Ungdom/Ekstreme Marxister, noget der er lykkedes for dem allerede ved adskillige lejligheder." Kontaktede EDL forleden aften ved email om forslaget, men de har ikke svaret.'
Et andet website, hvorpå Breivik offentliggjorde sine meninger er Document.no, en anti-islam norsk hjemmeside, der har offentliggjort alle de kommentarer Breivik har fremført. Han posterede på dette site som "Anders Behring." Disse poster kan man få adgang til i en "Bing" oversættelse.


Behring/Breivik udtaler der, den 14. september 2009: 
Det pan-europæiske/US miljø omkring Robert Spencer, Fjordman, Atlas Analekta + 50 andre EU/US bloggere (og Facebook grupper) er epicenteret for politisk analyse og har være der i nogle få år....


... EDL PROVIDED/hvordan man skaber rammerne, SIOE (for hvordan) sådan en organisation vil se ud. Vi kan udvikle for eksempel SIOE eller skabe en ny. EDL PROVIDED har været Tempelriddere og racister og arbejder hårdt for at gøre sig fri af alt dette (alle individer med herunder racistiske/diskriminerende tale er nu smidt ud)." 

Den støtte som Breivik gav til anti-islamistiske websites kan måske forårsage nogen flov smag for disse websites, som ikke betragter sig som havende forbindelser til neo-nazister. "Atlas" som er nævnt tidligere er websitet Atlas Shrugs - ved Pamela Geller. 
Den venstreorienterede tidligere UK ambassadør i Uzbekistan, Craig Murray, uddyber dette yderligere på sin blog, hvor han fremfører en formodning om at:
Anders Behring Breivik posterede links til Atlas Shrugs websitet af Tea Party’s Pamela Geller. Her kan man se ham under navnet Anderes Behring (hans mellemnavn) postere links til Geller's “Atlas Shrugs” site. Den side er blevet bing oversat fra norsk.

Her er en video om Pamela Geller der henvender sig til Tennessee Tea Party konventet. Dette er en liste med links jeg netop har kopieret fra hendes Atlas shrugs website til en strøm af brændende anti norske-muslimske artikler Geller har haft udgivet...." 

Den antydning som Murray synes at fremføre er at Pamela Geller's kritik af Norges politiske fremtoning (eksemplificeret ved Jens Stoltenberg og dennes Arbejderparti) har haft indflydelse på Breiviks politiske synspunkter. Der er kun et lille næste skridt til derfor at antyde at hun havde indflydelse på Breiviks mordrus.


Denne form for argumentation er farlig og misvisende, og stinker af elendig journalistik. The Guardian er på lignende vis ivrig efter at formode at Breiviks tankegang, der førte til mordene er blevet formet af "andre" der har meninger de ikke bryder sig om. EDL og andre grupper kan ikke siges at have haft indflydelse på Breivik så han blev morder, medmindre han selv udtrykkeligt har fastslået at det var tilfældet i nogle dokumenter.
At benytte dette argument i sin logiske konsekvens da kunne man på lignende vis fastslå at den økonomiske filosof John Stuart Mills var ansvarlig for Breivik's mordrus og urostiftelse. Trods alt, er den eneste kommentar som Breivik kom med på sin Tweet konto, posteret den 17. juli, blot fem dage før mordene følgende:
 
 “En person med en tro svarer til styrken af 100000 der kun har interesser."
Dette er en lettere ændring af et citat fra John Stuart Mills, hvor den originale udtalelse refererer til 99 fremfor 100000.
“To think that because those who wield power in society wield in the end that of government, therefore it is of no use to attempt to influence the constitution of the government by acting on opinion, is to forget that opinion is itself one of the greatest active social forces. One person with a belief is a social power equal to ninety-nine who have only interests.”

"At tro, at fordi de som besidder magten i samfundet dermed besidder regeringen, og at det derfor ingen nytte er til at forsøge af øve indflydelse på regeringens forfatning ved at handle i opinion er at glemme at opinion i sig selv er en af de allerstørste aktive sociale kræfter. En person med en tro er en social kraft der svarer til 99 der blot har interesser."

Det er nedslående at finde elementer i medierne og blogosfæren der forsøger at formode at Breiviks interesser i visse anti-islamiske grupper kan have haft indflydelsen på hans forvandling til en massemyrdende terrorist. Hvis der er et mønster til et sådant misbrug af logik, da kunne det formodes af J. D. Salinger, skaberen af karakteren Holden Caulfield som Mark Chapman identificerede sig med var ansvarlig for mordet på John Lennon. På lignende vis kunne det formodes af filmen fra 1931, King Kong åbenbart var Hitler's favoritfilm, da den har nogen ligheder med nazistiske militaristiske- folkemordsholdninger. 
 
Mens den venstreorienterede medieverden fremmer denne perverse "skyld ved forbindelsen" blot 24 timer efter ligene er blevet kolde, da bør det også påpeges, at Breivik også beundrede Obama. 
 
Den anti-islamiske website Islam versus Europe indeholder flere citater fra Breiviks posteringer på Document.no websitet, herunder følgende:
“Jeg er helt og aldeles enig om at Obama er en fremragende retoriker og kommunikator, en af den bedste jeg har set i de sidste 30 år."

Det er ikke opgaven for nogen journalist af forsøge af "definere" tankegangen hos en massemorder ved at forsøge at score billige politiske point på bekostning af grupper og mennesker de ikke bryder sig om.

Trods alt, hvorfor sætter de samme medier så ikke også fokus på Breiviks beundring for præsident Obama?

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails