lørdag den 6. august 2011

5. august Spanien befriet -

Dagens citat 5. august 2011 -- 5. august 1492


 I 1492, blev Boabdil (Abu Abdullah, Muhammad XII af Granada), den 22. og sidste Nasrid hersker over Granada, tvunget til at flygte fra sit palads. Ferdinand og Isabellas castillanske kristne hær havde udslettet den sidste tilbageværende kilde til islamsik magt på den Iberiske Halvø, efter næsten 800 år med dominans. Ved at tvinge Boabdil bort fra sin bopæl i Calat Alhambra paladset, og fordrive hans sidste følge var den sidste større handling i Reconquista gennemført.

Boabdil (på billedet) var blevet fanget. Efter at have kysset Isabella og Ferdinands hånd blev han frigivet. Med sin nærmeste følge blev til tilladt en sikker mulighed for at forlade Spanien. Da de drog sydpå kom de til en klippefremspring ved Sierra Nevada passet (nu kaldet Puerto del Suspiro del Moro - eller Maurerens Suks Pas). Derfra var der en sidste chance for at se byen Granada og landskabet rundt om byen der havde været Boabdils kongedømme.

File:La rendición de Granada.jpg

Ifølge traditionen, mens Boabdil holdt pause der og så tilbage på det land han ikke længere herskede over bemærkede hans mor, Aisha, at han græd.


 

Hun skulle angiveligt havde sagt til ham:


"Hvorfor hulke som en kvinde over det du ikke kunne forsvare som en mand?" 

Mens vi i Vesten tillader vore ledere at komme overens med, og blive rådgivet af islamisterne der med glæde ville se vore demokratier ødelagt, - kan disse ord så muligvis anvendes om os? 

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails