lørdag den 17. september 2011

Jihad og massakren i Norge

Hvordan jihad havde indflydelse på massakren i Norge


I sit manifest nævnte Anders Brevik, udådsmanden bag massakren i Norge, hvor nogle og 80 mennesker blev dræbt, Korstogene og omstændighederne bag dem som en inspirerende faktor. Ganske forudsigeligt har Vestens elite - især gennem MSM - begyndt en ny runde af moral- kultur- og historisk relativisme, nogle sammenkæder endog terroristen med tidligere præsident Bush, der engang benyttede ordet "korstog."

Kendsgerningen er, at der er vigtige paralleller mellem Korstogene og Breiviks handlinger - men næppe på den måde som medierne fremstiller det. Snarere er denne terrorhandling, som selve de historiske Korstog sket under indflydelse af jihad doktrinen.

Mens nogle er udmærket klar over, at Korstogene var en gengældelse for muslimsk agression gennem århundreder (se Rodney Starks God’s Battalions: The Case for the Crusades), er kun få klar over, at selve ideen om Kristen "Hellig Krig" - med brugen af vold i Kristendommens navn, og den holdning af Korsfarerne der døde som martyer fik deres synder tilgivet - den finder netop sin ideologiske oprindelse i den muslimske jihad.

Som historikeren Bernard Lewis udtrykker det, "Selv de kristne Korstog var, ofte sammenlignet med muslimsk jihad, i sig selv et forsinket og begrænset modsvar på jihad og delvis også en efterligning." Hvorledes? Jo, Paverne tilbød
tilgivelse af synder for de som kæmpede i forsvaret for Den Hellige Guds Kirke og den kristne religion og samfundsform, og evigt liv for de som bekæmpede de vantro. Disse ideer ...reflekterer helt klart den muslimske opfattelse af jihad, og er forløberne for Vestens Kristne Korstog.
Dog kommer Lewis med nogle tydelige fundamentale forskelle:
Men ulig jihad var det (Korstoget) først og fremmest bekymret for forsvaret af, og generobringen af truet eller tabt kristent territorium....Den muslimske jihad var i modsætning opfattet som uden grænser, som en religiøs forpligtelse der skulle fortsætte indtil hele verden enten havde adopteret den muslimske tro eller underlagt sig muslimsk styre ....Formålet med jihad er er bringe verden under Islamisk Lov.
Hvis Kortogene kan finde deres ideologisk oprindelse i Jihad, så kan den moderne tids terrorisme også finde sin oprindelse deri. For eksempel, var Middelalderens Hashavin - ærketypiske terrorister der har givet os ordet assassin (snigmorder) en muslimsk sekt, der benyttede og indførte brugen af frygt og terror, med et politisk formål, under tiden med Korstogene. (cirka 11-13 århu8ndrede). 

Fordi det meste af dette ikke oplyses af medierne dukker alt det ironiske op. For eksempel peger mange på Breiviks fascination af Tempelridderne, en Korstogs orden, som bevis på at han var motiveret af Korstogene. Dog, som en AP rapport med titlen "Norge formoder europæisk antimuslimsk korstog" så korrekt vurderer, "Var Tempelridderne en Middelalder orden der belv oprettet for at beskytte de kristne pilgrimme i Det Hellige Land efter det Første Korstog i det 11. århundrede."

Hvordan helt præcist en militær orden der forpligtede sig til at beskytte kristne kunne inspirere nogen til at dræbe uskyldige børn i Norge kan ikke besvares. Som en historiker udtrykker det, var Tempelridderne et "meget hengivent folk," som ville være "forfærdede" over at blive knyttet sammen med Breivik. 

Endnu mere ironisk så var Ridderne og Korsfarerne i det store og hele ofte dem som var målet for terroren fra Assassins; det er langt fra at være en inspiration for terrorisme, de bar hovedbryden for en af de tidligste manifestationer for islamisk terrorisme.

Kort sagt er Breiviks gerninger mere inspireret af Jihad end af de kristne Korstog, af Assassin fremfor Ridderne, af al-Queda - "som han har stor beundring for" - end for IRA. Selv CNN's Fareed Zakaria fastslår helt korrekt, at i Breiviks øjne - "ligner Tempelridderne noget så utroligt meget al Queda."

Parallellerne er åbenbare: Middelalderens Europa, i sin bestræbelse for at gå imod et ekspansionistisk Islam, skabte et middel der var under indflydelse af jihad - "Hellig Krig," Korstogene: i dag har moderne europæere, som Breivik, som en bestræbelse på at imødegå ekspansionistisk Islam har skabt metoder under indflydelse af al Queda - terror der ligner jihad.

Nogle kan argumentere med at der er ikke muslimske terrorgrupper som Breivik fik inspiration fra. Såmænd så, men i en globaliseret verden hvor Islam har så langt den største andel af terrorismen - hvor nonstop billeder af jihad terror bliver offenligtgjort i medierne, og dermed i sindet, - er det klart hvor Breivik fik sin inspiration fra.

About Raymond Ibrahim

Raymond Ibrahim, a Shillman Fellow at the DHFC, is a widely published author on Islam, and an Associate Fellow at the Middle East Forum. Join him as he explores the "Intersection"—the pivotal but ignored point where Islam and Christianity meet—including by examining the latest on Christian persecution, translating important Arabic news that never reaches the West, and much more.

http://frontpagemag.com/2011/08/10/how-jihad-influenced-the-norway-massacre-2/2/

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails