onsdag den 14. september 2011

Vindkraft er økonomisk set en svag brise

Vindkraft er en slap brise       

Tait Trussell                     
                             
Samtidig med at U.S. smider milliarder af dollars ud til vindmølleparker,og vindmøller både på land, og ude i havet er denne energikilde ved at blive afvist som en fiasko andre steder i verden,

Cirka 410 foreninger fra 21 europæiske lande er for eksempel samlet om at gå imod opførelsen af vindmølleparker ved at anklage disse for at “gøre livskvaliteten dårligere.”

Den Europæiske Platform Mod Vindmølleparker (EPAW) krævet “et moratorium der suspenderer alle vindmøllepark projekter, og en fyldestgørende vurdering af de økonomiske, sociale og miljømæssige påvirkninger af vindmølleparker i Europa.” EPAW sagde man er imod industrielle vindemølleparker der “spreder sig på en uorganiseret måde over Europa,” under pres fra “finansielle og ideologiske lobbygrupper,” der er med til “at nedsætte livskvaliteten i deres nærhed, og berører manges sundhed, devalueret værdien af folks ejendom og i alvorlig grad skader det vilde dyreliv.”

En anmodning om et moratorium er blevet sendt til den Europæiske Kommission og EU Parlamentet, sagde EPAW formanden J.L. Butre.

Frankrig løb tidligere i år ind i modstand mod landets plan om at bygge 3000 Megawatts (MW) vindmøller ude i havet inden 2020. Det år er nemlig året som EU har som målsætnng, hvor EU skal lade sig energimæssigt forsyne med 20% ved bæredygtige kilder. En organisation der kalder sig Den Bæredygtige Miljø Forening er imod vindkraft og siger at subsidierne ikke “vil skabe en eneste arbejdsplads i Frankrig.”


I Canada har Wind Concerns Ontario (WCO) iværksat en kampagne i provinsen mod vindkraft. Man sagde den 8. august, at man ønsker at sikre at den næste regering er klar over at “der er en bred samfundsstøtte for et moratorium.... og streng miljø beskyttelse af naturområderne mod industriel vindkraftudvikling.” advarede WCO. Vindindustrien planlægger en omfattende kampagne for at få lukket af for WCO’s målsætning. “Vort mål er at fastfryse anmodningen indtil den næste lovgivende samling kommer i gang i efteråret....”

Nederlandene har omkring 2000 vindmøller på land og i havet. Men selv om Holland er synonymt med vindmøller, har kapaciteten for vindmøllerne i Nederlandene som hele været stagnerende i de sidste tre år, ifølge en artikel i februar i Energy Collective. Det anslås at være  2237 Megawatts (MW) ved slutningen af 2011. Det sagde man skulle være cirka 3,37% af den årlige samlede elektricitetsproduktion, Hovedårsagen til at man stagnerer på landjorden er at “det hollandske folk er imod vindmøllerne.” De er op til 200 meter høje.

Vindmøllekapaciteten i Holland er sølle 0.186. Den tyske vindkapacitet “ er endnu mere skuffende med 0.167,” sagde artiklen.

Udvidelsen af vindkraften for at imødekomme EU’ 20% målsætning om bæredygtig energi i 2020 ville betyde yderligere mindst endnu et tusind 3 MW, 225 meter høje vindmøller i det hollandske landskab og “en omkostning på cirka 6 milliarder dollars.” Ikke overraskende synes det hollandske folk, at det er altfor stor en omkostning - “en indtrængen i deres liv og et uacceptabelt afkast af deres investering, især når man tager den lille mængde i CO2 reduktion per investeret dollar i betragtning.”  

Yderligere 3000 MW møller ude i have er også blevet forkastet. Kapitalomkostningen blev regnet ud til 10 - 12 milliarder dollars. Omkostningen blev bedømt til at være alt for stor og vindenergiproduktionen alt for lille. “Energien skulle sælges til meget høje priser for at gøre projektet spiseligt.”

Artiklen føjede til, “Det foreslåede Cape Wind Project i Massachusetts er et perfekt eksempel på et sådant projekt. Miljøfortaleren og advokat Robert F. Kennedy Jr. skev i juli en leder i Wall Street Journal der forkastede projektet ud for Cape Com “snyderi.” Fornylig blev Nederlandene det første land der gik bort fra EU’s målsætning om at producere 20% af den hjemlige energi gennem bæredygtige kilder i 2020.

I Danmark blev danskerne klar over, at den elendige økonomi ved deres virkeligt voldsomt subsidierede vindenergisektor er en væsentlig årsag til landets høje elektricitetspriser. Modstand mod gigantiske vindmøller ude i havet var så stor at den statsejede enhed endelige meddelte sidste år at den ville forlade planerne om nye vindfaciliteter i havet.

The Energy Collective artiklen rapporterede også at en CEPOS (Center for Politiske Studier) undersøgelse havde vist, at 90% af vindeenergisektorens arbejdspladser blev overført til andre teknologiske industrier og at kun 10% af arbejdspladserne i vindinustrien faktisk var nye. Som resultat sagde undersøgelsen af det danske bruttonationalprodukt er 270 millioner dollars lavere end det ellers ville have været uden subsidierne til vindindustrien.

Den australske regering, ligesom U.S. har lagt en betydelig betoning på udivklingen af bæredygtige energikilder, især vindenergi. Som i U.S. har Australien sat sig som mål, at 20% af energien skal komme fra bæredygtige kilder i 2020. Regeringen giver generøse subsisider og skattenedsættelser til vindenergiudviklerne. Men lægelige undersøgelse af landbofamilier der bor inden for 5 miles fra vindmølleparker viser at sundhedsproblemerne går fra mangel på søvn til kvalme. Lignende sundhedspåvirkninger er blevet opdaget på andre lokationer, herunder i U.S.

Fordi vinden jo kun blæser når det ja, blæser ,har Storbritannien besluttet ,at man er nødt til at bygge yderligere 17 naturgasdrevne elværker som støtte til vinden for at kunne tænde lyset i 2020.

Disse værker vil koset 10 milliarder pund, ifølge en beregning af Institute for Energy Research. En analytiker blev citeret for at sige, “Regeringens besættelse af vindmøller er en af de allerstørste fejltagelser i vor tid.”

Vindkraft på land koster i dag cirka 0.13 dollars per kWh. Det er slet ikke i nærheden at hverken målsætnigen hos U.S. Energidepartementet eller omkostningen ved konkurrerende energikilder.

Den eneste årsag til  at vindmøller skyder op mod himlen over hele landet er udelukkende fordi de får massive subsidier af  regeringen. Betragtes det så som en fiakso af Obamas embedsværk? Slet ikke. Obamas 2012 budgetforslag forøger forbruget til bæredygtige energikilder med 33%.

Vindmølleparker i Texas der vil koste 400 millioner dollars over de næste to år, giver helt utroligt blot een ny arbejdsplads for hver 1,6 million dollars i kapitalinvestering. Det har statens hovedrevisor regnet ud ifølge en artikel 20. december 2010 i Austin American-Statesmand.

Så længe siden som 1973 gik daværende præsident Richard Nixon ind for “Projekt Uafhængighed” som reaktion mod OPEC olieembargen. Projektet skulle skaffe energiuafhængighed gennem udvikling af alternative energikilder, såsom vind, sol og geotermisk energi. Således er er altså intet nyt ved bæredygtig energi.

2012 Obama budgettet beder om 8 milliarder dollars til “ren” energi, mest subsidier til vindkraft. Her fornylig, 7. februar meddelte Energiministeriet sine planer om at igangsætte dusinvis af vindmøller ude i havet, samtidig med at man indrømmede at udgiften ville være ukendt. Trods de generøse subsisider, forventes det at vindkraft kun vil yde 8% af elktricitetsbehovet i U.S. i 2030.

The American Wind Industry Energy Association, lobbygruppen for vindkraft sagde de fem førende stater med vindenergi var Texas, Iowa, Californien, Minnesota og Washington. Man sagde at i 2. kvartal af 2011 var 1033 MegaWatts kapacitet installeret. Den fastslog også at vindkraften ligger efter naturgas og at U.S. vindkraft repræsenterer mere end 20% af verdens vindkraft.

I løbet af, lad os sige,  det næste halve århundrede er det muligt at nogle nye teknologier vil revolutionere energisektoren.

Hvis det sker, så vil det helt sikkert komme fra den private sektor - ikke regeringen.       

About Tait Trussell

Tait Trussell is a national award-winning writer, former vice-president of the American Enterprise Institute and former Washington correspondent for The Wall Street Journal.

http://frontpagemag.com/2011/08/28/wind-power-is-dying/2/

Disse fem artikler om en ægte bæredygtig energikilde vil kunne interessere.

http://synopsis-olsen.blogspot.com/2011/05/fusionsenergi-vort-bedste-og-eneste-hab.html
http://synopsis-olsen.blogspot.com/2011/06/fusion-naturens-energivalg-del-2.html
http://synopsis-olsen.blogspot.com/2011/06/en-kort-historie-om-kernefusion-del-3.html
http://synopsis-olsen.blogspot.com/2011/07/kernefusion-energiens-hellige-gral-del.html
http://synopsis-olsen.blogspot.com/2011/07/der-er-hab-for-verden-del-5.html

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails