tirsdag den 22. november 2011

Kristne flygter for livet i muslimske lande

Kopterne flygter for livet   

Raymond Ibrahim
                             
Historisk set har ikke-muslimer, hvis land er blevet erobret ved jihad, tre valg. Konvertere, d’himmitude eller døden. I dag er der imidlertid en fjerde mulighed som deres forfædre ikke havde: Forlade deres fødeland - emigrere - det sidste vidnesbyrd om Islams natur.

En ny rapport indikerer, at et hidtil uset antal Koptere, Egyptens oprindelige kristne befolkning udvandrer fra deres fødeland som svar på det såkaldt “Arabiske Forår”:

Den Egyptiske Union af Menneskerettgiheder (EUHRO) har udgivet en rapport om udvandringen af kristne fra Egypten og som angiver at næsten 100000 kristne er udvandret siden marts 2011. Rapporten der blev sendt til det egyptiske kabinet og Det Øverste Råd for de Væbnede Stykrer (SCAF), advarede om at denne udvandring er blevet igangsat af den eskalerende intimidering og angreb på kristne af islamister.

“Kopterne udvandrer ikke til udlandet frivilligt,” sagde Naguib Gabriell, lederen af EUHRO, “de er tvunget til det gennem trusler og intimidering af barske Salafister, og den mangel på beskyttelse de får fra det egyptiske regime.” 
 

Rapporten går videre med en liste over antallet af angreb mod kopterne og kirkerne - herunder drabet på en ung Kopter i Moqattam, angrebet i Imbala og på andre kirker - og tilføjer “Salafistiske gejstlige, der har opnået politisk indflydelse efter Revolutionen 25. januar, er blevet styrkede, og kalder Kopterne Dhimmier, der skal betale jizya skat (skat som betales af ikke-muslimer til staten) fordi de ikke er førsterangs borgere og aldrig kan nyde rettighederne af et helt statsborgerskab eller opnå indflydelsesrige stillinger.”

Faktisk er denne styrkelse en antydning af det som vil ske - og Kopterne ved det, derfor udvandringen.

Wagdi Ghoneim, en populær gejstlig og tidligere imam i Californien kaldte fornylig Kopterne “Korsfarere” på  Al Jazeera— sådan næsten noget af det værste man kan blive kaldt i den muslimske verden - og insisterede på at de ikke fortjener lige rettigheder som muslimerne i Egypten, fordi de er vantro dhimmier.

På samme vis har , Abu Shadi, en toprepræsentant for Salafi’erne fortalt Tahrir News at Kopterne enten skal konvertere til Islam, betale jizya og antage en statsus som andenrangs, eller de må flytte. Dette er blot nogle få eksempler på de utallige muslimske ledere der er åbenlyst fjendtligt indstillede over for Kopterne i Egypten. 



Dette fænomen er ikke kun begrænset til Kopterne i Egypten.

Gabriel kan se en parallel med den kristne udvandring fra Irak, Palæstina og Libanon. “Efter massakren på menigheden af Vor Frues Forløsnings Kirken den 31. oktober 2010, og andre angreb i Irak er antallet af irakiske kristne gået ned fra 8% til 2%; i Palæstina til blot 5%, og i Libanon fra 75% til 32%

Hvis udvandringen af kristne der udgør næsten 16% af den egyptiske befolkning fortsætter med nuværende tempo, kan det nå op på 250000 inden 2011 er slut, og i løbet af ti år vil en tredjedel af den koptiske befolkning i Egypten være borte.”

Husk også på at disse store tal ikke kun er en indikator for de som ønsker at udvandre, men kun for de som kan: Ikke alene tager det årevis at udarbejde de lovmæssige papirer for udvandring, men mange har ganske enkelt ikke råd. Med andre ord, hvis udvandring blot var enkelt da ville antallet af udvandrede kristne fra den muslimske verden være endnu højere.

Som professor Habib Malik bekræfter, “Det er hovedsageligt volden der sporadisk dukker op mod disse kristne samfund i deres hjembyer og landsbyer over hele Mellemøsten, og fraværet af nogle pålidelige midler til beskyttelse i en region der er gennemsyret af religiøs fanatisme og en despotisk styreform der tvinger de kristne til at flygte og ikke komme tilbage”
(Islamism and the Future of the Christians of the Middle East, pgs. 36-37).

Men der ligger mere bag; faktisk er vi vidner til endnu en historisk manifestation - vi er førstehånds vidner til, hvordan tidligere ikke-muslimske lande bliver muslimske. For ligesom konvertering til Islam (af tvang, af nødvendighed, af kynisme) og de direkte drab på ikke-muslimer medførte at Islam voksede, således passer emigrationen i dette paradigme med islamisering.

Udover de uomgængelige primære kilder der utvetydigt demonstrerer Islams voldelige natur - herunder historien og teologiske tekster - som man vælger af afvise som “døde bøger,” her hos os, så er dette endnu et levende eksempel. Alligevel fortstætter Vestens ledere, fra akademierne til politikerne med at insistere på at Islam er “fredens religion” - et bevis på den endemiske blindhed der plager denne tidsalder.


Raymond Ibrahim, an Islam-specialist, is a Shillman Fellow at the David Horowitz Freedom Center and an Associate Fellow at the Middle East Forum. He contributes regularly to Jihad Watch.
Raymond Ibrahim, a Shillman Fellow at the DHFC, is a widely published author on Islam, and an Associate Fellow at the Middle East Forum. Join him as he explores the "Intersection"—the pivotal but ignored point where Islam and Christianity meet—including by examining the latest on Christian persecution, translating important Arabic news that never reaches the West, and much more.

http://frontpagemag.com/2011/10/06/copts-running-for-their-lives/2/

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails