fredag den 4. november 2011

Minimumsløn og uddannelser

Minimums løn skader de sorte mest

Walter E. Williams

Som om der var mere brug for bevis på minimumslønnens ødelæggende virkninger er endnu et forskningsresultat nået frem til samme konklusion. To økonomiprofessorer i arbejdsmarkedsvilkår, professor William Even (Miami University of Ohio) og David McPherson (Trinity University) udgav resultatet af en forskning for den i Washington D.C baserede Employment Policies Institute med overskriften. "Ulighed skader: Racemæssige uhensigtsmæssigheder med beskæftigelseskonsekvenser ved øgning af minimumsløn."

Under højdepunktet i det som er blevet døbt Den Store Recession, er arbejdsløshedstallet for unge voksne (16-24 år) som et hele steget til over 27%. Arbejdsløshedstallet for sorte voksne mennesker var næsten 50%, men for unge sorte var den 55%.

Selv Even og McPherson indrømmer at det ville være så let at sige at denne tragedie er en uheldig sidevirkning af recessionen, men det ville være forkert. Deres undersøgelse viser at øgninger i minimumslønnen på såvel statslige som forbundsniveau delvis skyldes arbejdsløshedskrisen for unge voksne minoriteter.

Deres undersøgelse fokuserer på 16-24 årige mandlige der er gået for tidligt ud af high-school, hvilket selvklart er en relativ uerfaren gruppe, som kommer ud på arbejdsmarkedet. Da minimumslønsloven diskriminerer den dårligst uddannede arbejder ville det ikke være overraskende at finde at 16-24-årige mandlige, gået for tidligt ud af skolen, er hovedofrene.

Blandt de hvide mandlige finder forskerne at "hver 10% øgning i stats og forbundsminimumslønnen har øget arbejdsløsheden med 2,5%, for hispanics mænd er tallet 1,2%."

"Men blandt sorte mænd i denne gruppe, har hver 20% øgning af mimimumslønnen givet en forhøjelse af arbejdsløsheden med 6,5%."

Forskerne går videre med at sige, "Virkninger er den samme selv med hensyn til antal arbejdstimer: Hver 10% øgning reducerer arbejdstimerne med 3% blandt hvide mænd, 1,7% for hispanic mænd, og 6,6% for sorte mænd."

Even og MacPherson sammenligner arbejdstabet forårsaget af højere minimumslønninger med det som er forårsaget ved recessionen og når frem til at i årene mellem 2007 og 2010, faldt beskæftigelsen for 16-24 årige sorte mænd med cirka 34300 som følge af recessionen; i den samme periode mistede cirka 26400 deres arbejde som følge af forøgelser i minimumsløn i de 50 stater og på forbundsniveau.

Hvorfor lider unge sorte mænd en ulig stor skade af øgninger i minimumslønninger? Even og MacPherson siger, at de er mere tilbøjelige til at være beskæftiget i jobs der ikke kræver nogen uddannelse - i virksomheder med mad og drikke. Dette er virksomheder med meget lave fortjenester og de berører derfor mere direkte af øgninger i minimumslønnen. For de 16-24 årige mænd, uden et diplom fra high-school arbejder 25% af de hvide og 31% af de sorte netop i sådanne virksomheder. Sammenholder man den diskriminerende byrde med minimumslønninger, der ikke diskuteres af forfatterne, er der ganske tydelige tegn på de uddannelsesmæssige forskelle på sorte og hvide.

Den bedste metode at sabotere chancerne for at en ung af en enlig forældre der bor i et voldeligt slumområde og som har gået på elendige skoler, kan komme videre er at gøre det ikke attraktivt for nogen arbejdsgiver at ansætte ham. Måden det kan gøres på er at pålægge arbejdsgiveren en pligt/ret til at betale en sådan person en løn der overgår hans evner.

Forestil dig at en arbejders evner er på et plan hvor kan kun kan bidrag med for 5 dollars arbejdsværdi per time hos arbejdsgiveren, men denne skal betale ham minimumslønnen på 7,25 dollars per time, plus tvungne ydelser som Social Security, arbejdsløshedskompensation og sundhedsforsikring. At ansætte en sådan arbejder ville være lig med et økonomisk tab. Hvis arbejdsgiveren kunne betale den dårligt uddannede arbejder det der svarer til hans evner, da ville denne i det mindst have et job og dermed en chance for at kunne arbejde sig op, udvikle sine evner og tjene mere i fremtiden.

Lovene  for minimumslønnen har massiv politisk støtte, herunder fra sorte politikere. Det betyder at mange unge sorte mænd permanent vil forblive en del af Amerikas underklasse med forbrydelser, stoffer og fængsel som udsigt i deres fremtid.

Walter Williams

Walter E. Williams, Ph.D., is the John M. Olin Distinguished Professor of Economics at George Mason University in Fairfax, Va.

Read more: Minimum wage harms blacks the most http://www.wnd.com/index.php?fa=PAGE.view&pageId=297249#ixzz1M3uDjNIN

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails