søndag den 29. januar 2012

Mordmetoder i Islam

Mordmetoder i Islam                          

Bernhard Lewis
                                          
“I de første århundreder af den islamiske æra, fra cirka det 8. århundrede og fremover blev religiøst betingede mord et tilbagevendende tema, og vi ser det besynderlige fænomen med religiøse sekter der praktiserer mord som en religiøs forpligtelse.
Der er adskillige bemærkelsesværdige kendetegn ved dette, for eksempel specialiseringen af en enkelt måde at begå mord. Dette har en rituel nærmest sakramental betydning. En gruppe af mordere strangulerede kun deres ofre - en tilsyneladende lighed, måske en forbindelse med de indiske Thug’er
En anden gruppe benyttede trækøller til drabene, idet de troede, at det kun var på Dommens Dag at de måtte få lov at benytte stålkøller. Den mest berømte af mordergrupperne, hvoraf navnet stammer (assassins), benyttede kun daggerter. Det er slående, at de undgik gift, skydevåben og andre relativt sikre metoder til at skille sig af med en modstander. Den nære personlige kontakt mellem drabsmand og offer var vigtig, ligesom elementet med selvopofrelse.





- Bernard Lewis, i en artikel med titlen “Religion og Mord i Mellemøsten,” oprindeligt udgivet i 1998 på hebraisk, efterfølgende revideret og udgivet i hans bog “From Babel to Dragomans: Interpreting the Middle East,” med dette citat fra siderne 125-126.

FSM: Dagens citat


Maleri af Eugene Delacorix (Fanatikerne fra Tanger) der skildrer nogle fuldstændig afsindige h’assassin mordere på felttog med mord i øjnene  -synopsis-olsen).

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails