torsdag den 15. marts 2012

Grønne jobs - mega fiaskoer!

Top 10 Grønne jobs fiaskoer

Human Events         
        
Præsident Obama afgav ed om, at han ville begynde en ren-energi revolution der igen ville skabe 5 millioner grønne jobs i løbet af 10 år. Når regeringen forsøger at trænge ind på det frie marked går det selvfølgeligt galt. Her følger en liste. Top 10 Grønne Jobs Fiaskoer.

1.  Solar -sammenbrud I:  Solyndra Inc., der fremstillede solpaneler på fabrikken i Fremont Californien modtog 535 millioner dollars i lån af Energiministeriet, og præsident Obama talte begejstret om, hvordan virksomheden “førte an på vejen mod en lysere og mere velstående fremtid.” Fremfor at skabe arbejdspladser for amerikanerne med skatteyderpengen, udskibede virksomheden halvdelen af sine fremstillingsjobs til Kina. I august blev Solyndra erklæret konkurs og afskedigede 1100 arbejdere.
 

2.  Government Motors:  Hjælpepakken som General Motors modtog fra regeringen havde en pris: Bilproducenten fik som opgave at skabe den ultimative grønne bil. Resultatet - Chevy Volt - er et produkt til en overordentlig dyr pris og ingen ønsker at købe den. Trods enorme regeringssubsidier har GM blot solgt 3200 køretøjer i de otte første måneder siden den elektriske bil kom på markedet. (se disse på synopsis- http://synopsis-olsen.blogspot.com/2010/08/chevy-volt-en-nutidens-ford-edsel.html og denne http://synopsis-olsen.blogspot.com/2011/03/statsstttet-bil-flopper.html)

3.  Spanske vindmøller:  Spaniens overidealistiske drøm om at skabe en grøn-jobs-økonomi burde have været en lektion for United States. Efter Spanien gik amok i at subsidiere vindmøller og solfarme blev resultatet højere forbrugsregninger for kunderne, med et tab på 2,2 arbejdsplads i andre industrier for hvert nyt grønt job der blev skabt. Og hver nyt grønt job kom til at koste de spanske skatteydere 774000 dollars.

4.  Solar sammenbrud II:  Evergreen Solar Inc., of Massachusetts, der modtog 58 millioner dollars i stimuluspenge og andre regeringsydelser indgav betalingsstandsning i august og lukkede sin fabrik i Midland, Michigan. Da man ikke var i stand til at konkurrere med kineserne og deres lavtlønsarbejdere, oparbejdede virksomheden en gæld på 485 millioner dollars og måtte skære 800 arbejdspladser bort, og yderligere nedskæringer vil følge mens virksomheden omstruktureres.

5.  Vejrmæssig stupiditet:  Byen Seattle modtog 20 millioner dollars i forbundsstimulus for at hjælpe husejerne med at gøre deres huse mere energieffektive. Cirka 15 måneder senere, er 14 arbejdspladser blevet skabt og tre huse er blevet energisikret. De fleste af pengene gik til et firma der oplærer arbejdere med at energisikre bygninger, men da manglen på efterspørgsel for servicen er stor betyder det at disse personer er uden arbejde.

6.  Grønne (fagforenings) jobs:  Efter at Obamas stimulus pakker gavmildt har uddelt milliarder til energisikring af huse har Arbejdsministeriet forsinket projektet i syv måneder, mens man overvejede lønstandarderne for de grønne jobs - en håndsrækning til præsidentens fagforeningsstøtter. Det er blot en årsag til at programmet blev en eklatant fiasko. I sit første år brugte programmet 508 millioner dollars på at skabe 60 jobs og opdatere 9000 hjem på nationsbasis.

7.  Grøn-bil fiasko:  Green Vehicles modtog 500000 dollars fra byen Salinas, Californien og endnu 187000 dollars fra staten Californien da man lovede at skabe 70 nye arbejdspladser ved at fremstille et innovativt 3-hjulet køretøj til ca. 25000 dollars. Den kan ikke undre at man måtte pakke sammen uden at have skabt et eneste køretøj. (Besøg deres hjemmeside og få et godt grin -synopsis kommentar)

 
8.  Biobrændstof:  Før Republikanerne igen fik flertallet i Pennsylvanias hus, hjalp den demokratiske guvernør Ed Rendell med til at støtte etanolproducenten Bionol Clearfield med 27 millioner dollars i ydelser og lån, og ved at udstede skattefrie obligationer til 67 millioner dollars. Men selv en aftale med Getty Oil om at købe brændstoffet kunne ikke redde foretagendet fra at vende bugen i vejret, blot to år efter det bleve oprettet.

9.  Gør-ingenting regering:  Johnson Controls , der fremstiller batterier til elektriske- og hybridbiler på deres virksomhed i Holland, Michigan modtog 300 millioner dollars i skatteyderpenge og hjalp med til samlet at skabe 150 arbejdspladser - pris, 2 millioner dollars per styk. Det må kvalificere sig som værende en gigantisk succes i den grønne-job-verden, da præsident Obama besøgte virksomheden i august og samtidig benyttede turen til at angribe Republikanerne og “gør ingenting regeringstilhængerne.” Jovist, hr. præsident, undertiden er det ingenting at gøre at foretrække fremfor at skovle penge ned i et hul.

10.  Næsten hele to jobs skabt i  Vegas:  Clark County, Nevada, der jo tilfældigvis er hjemstedet for spillemekkaet Las Vegas modtog  490000 dollars i stimuluspenge fra U.S. Skovdepartementet for at plante træer i byens nærhed (flere palmetræer på The Strip?) Stimuleringen der blev en følge, i Senats flertalslederen Harry Reids hjemstat, resulterede i 1,7 ny arbejdsplads (en fuldtidsansat og en deltids), og så 11 midlertidige jobs. Se her ville man få et langt bedre udbytte at at have trukket i spilleautomaterne.    
               

HUMAN EVENTS is the news source President Reagan called his "favorite newspaper" and we still hold high the Reaganesque principles of free enterprise, limited government and, above all, a staunch, unwavering defense of American freedom.

http://www.humanevents.com/article.php?id=46404

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails