fredag den 30. marts 2012

US soldat dræbt da han redder lille pige


US soldat dræbt da han reddede en afghansk pige

Rick Moran

Dette kommer ikke i overskrifterne i det meste af den muslimske verden. Al-Jazeera vil ikke omtale det. Præsident Karzai vil ikke kommentere. Og islamisterne i Pakistan ville mene det er et Djævelens spil.

Men denne selvopofrelses handling siger mere om den amerikanske soldat end et dusin massakrer.
CNN:
Den officielle Pentagon pressemeddelelse siger han døde “af de skader han fik under en hændelse der ikke har relation til kamphandlinger.”

Men der ligger så meget, meget mere bag. Weichel 29, fra Providence døde da han forsøgte at redde en lille pige.
Ifølge Rhode Island National Guard og U.S. Army, var Weichel for en uge siden i en konvoj med sin enhed i Laghman Provinsen i det nordøstlige Afghanistan. Nogle børn befandt sig på vej foran konvojen og Weichel og andre tropper steg ud for at få dem bort fra vejen.

De fleste børn flyttede sig, men en lille pige gik tilbage for at samle messing patronhylstre der lå på vejen op. Civile afghanere benytter disse hylstre som genbrug og pigen synes at have sin orientering rettet mod det. Men en Panstret Mandskabvogn var på vej mod hen, ifølge Oberstløjtnant Denis Riel fra Rhode Island National Guard.

Pansrede mandskabsvogne vejer omkring eller mere end 16 tons.

Weichel så det tunge køretøj på vej hen mod pigen og greb fat i hende, og fik hende bort fra vejen. Men i aktionen ramte køretøjet ham og kørte hen over ham, sagde Riel.

Den lille pige fejler intet. Weichel døde kort tid efter af sine skader.
“Han var en kæmperar fyr med et stort hjerte. Han havde altid et smil og han fik alle til at le,” er Oversergent Nicky Peppe, der tjente sammen med Wiechel i Irak, citeret for at sige.
“Men lige så sjov Weichel kunne være så var han også professionel. Når tiden var inde til at gå i aktion i en patrujle var han 100% koncentreret.”
Det er tvivlsomt om Weichel tænkte på den lille piges religion da han reddede hende. Dette sætter hans grundlæggende menneskelighed lysår over de som konstant bliver vrede over det ene eller det andet som ikke-troende gør for at få gang i muslimske gadeoptøjer. Om blot disse urostiftere ville lære en lektion fra denne helt om livets værdi - alles liv.

Det vil de ikke. Men de burde.Read more: http://www.americanthinker.com/blog/2012/03/us_soldier_killed_saving_afghan_girl.html#ixzz1qa47wC8H

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails