tirsdag den 24. april 2012

Filmverdenens ynkelige hykleri

Filmindustriens hykleriske tapperhed

Jack Kemp

I Brooke Goldstein og Aaron Meyer’s bog Lawfare: the war aginst free speech er der en henvisning der drejer sig om islamsik pres på filmindustrien og som har medført en ganske så markant selvcensur. ti

Goldstein og Meyer blev citeret i The Guardian, der i 2009 fastslog at:

Han sprængte Empire State Building og Det Hvide Hus i luften i Independence Day, han sendte et gigantisk monster gennem hjertet af Manhattan i Godzilla og smadrede de berømte Holywood skilte i The Day After Tomorrow. Men der synes at være steder som selv Roland Emmerich ikke vil røre ved -- den tyske filmskaber har afsløret, at han gik bort fra planer om at udslette Islams helligste sted på filmlærredet af frygt for at få en fatwa mod sig.

I sin seneste katastrofefilm, 2012, havde den 53 årige instruktør haft til ønske at ødelægge Kaaba’en, den ikoniske kubeformede struktur i Den Store Moske i Mekka som muslimer verden over vender sig mod hver dag når de beder, og som de går rundt om syv gang under en hajj pilgrimsrejse.
Men efter nogen betænkningstid besluttede han, at det måske ikke var så klogt alligevel. “Jeg ønskede at gøre det, det må jeg indrømme,” fortalte Emmerich scifiwire.com. “Men min medskribent Harald (Kloser) sagde at han ikke ville have en fatwa over sig på grund af en film. Og han har ret.”

The Huffington Post's Popeater website omtaler også Emmerich ved at sige:

Fans af katastrofefilm burde ikke frygte at Emmerich har mistet sin skarphed. Instruktøren der har en scene, hvor Kristus Genløseren statuen i Rio de Janeiro knuses, har trykket på masser af andre knapper. “Fordi jeg er imod organiseret religion,” forklarede Emmerich.


“Hele det dér Vatikan kompleks med regler og styre over folket. Det gav mening, fordi i historien er der nogle mennesker....der tror på bønner og beder, og det gør de foran kirken, og det er muligvis forkert, det de gør i den situation.”

Når nogen derfor næste gang nævner en person fra filmverdenen -- eller en fan af en sådan person (det være sig fra medierne, eller blot en filmtosse) -- og taler om, hvor modige, hvor skelsættende og villige de store filmskabere er til “at skubbe grænserne” så fortæl den person om 2012 eller Independence Day.

Spørg, hvorfor Emmerich nægtede at vise en scene hvor Kaaba blev ødelagt, mens han ingen kvaler har med at vise den berømte statue af Kristus Genløseren i Rio de Janneiro blive smadret.

Jeg er ganske så sikker på du vil udsat for en omgang indpakket religiøs tolerance -- hvilket blot faktisk skal camouflere et dække over et eksempel på vrangvillighed til at “skubbe til grænserne” når man står overfor voldelig intolerance. Det er næsten som en formular: Des mere filmindustrien er villig til at krænke Kristendommen og Jødedommen, des mindre villig til at fornærme Islam. Gæt, hvem filmindustrien ender med at støtte ... i det mindste i det skjulte.

Read more: http://www.americanthinker.com/blog/2012/04/the_film_industrys_selective_bravery.html#ixzz1swbk0QGA

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails