fredag den 11. maj 2012

Angrebet på Romney - hvor ynkeligt!

Washington Post Romney anslag imploderer


Ben Shapiro

Dagens samvittighedsløse historie i Washington Post, der antydede, uden bevis, at Mitt Romney var en homofobisk bølle over for en John Lauber tilbage i sin high school tid, for fem årtier siden, er i dag fuldstændig imploderet.

Planlagt til at blive skudt af dagen efter præsident Obama meddelelse om sin støtte til ægteskab mellem personer af samme køn, satte denne historie verden i twitteramok (mediemæssig flammer) Men tidligere i dag har Breibart News rapporteret, at Posten har ‘oppustet’ vidnernes fortælling. Den originale artikel i Washington Post slog følgende fast: “Jeg nød altid hans narrestreger,” sagde Stu White, en populær ven af Romney der gik videre med en karriere som lærer og længe har været skidt tilpas over Lauber hændelsen.


Men i et interview med ABC News i dag har White tilbagevist den karakteristik: Mens Posten rapporterer at White “længe har være skidt tilpas” over “hårafklipningshændelsen,” så fortalte han ABC News at han ikke var tilstede for den narresttreg, hvor Romney siges med magt at skulle have klippet en elevs lange år, og at han ikke var klar over det før i år, da han blev kontaktet af Washington Post.

White kendte altså ikke til hændelsen før i år, men Posten rapporterede som om han “længe har været skidt tilpas” over dem. Vi krævede en korrektion.

Derfor gjorde Washington Post det, som ingen berygtet avis nogen sinde ville gøre når den bliver fanget i et falsk udagn; man lavede det om til en skjult rettelse i sin egen artikel. Artiklen lyder nu: “Jeg nød altid hans numre,” sagde Stu White en populær ven af Romneys der senere blev lærer og sagde at han har været “foruroliget” over Lauber hændelsen efter han hørte om den for adskillige uger siden, før han blev kontaktet af Washington Post. “Men jeg var ikke målet for nogle af hans narrestreger.”

The Post nævnte ikke at den havde rettet i artiklen.

Først og fremmest var det uansvarligt af the Post at bringe artiklen, især når man tager den helt tydelige dagsorden i betragtning. At trække en kritisk sætning tilbage og erstatte den uden at nævne ændringen er ligeså slemt.

Men det bliver værre endnu. I aftes sagde Christine Lauber, John Lauber’ søster at hun ikke kendte noget til denne krænkende hændelse. Langt vigtigere så sagde hun at historien var med faktuelle fejl. Betsy Lauber, en anden af Johns søstre fortalte ABC News, “John Laubers familie vil komme med en udtalelse der vil gå ud på, at fremstillingen af John er faktuelt forkert og vi er fortørnede over at han vil blive brugt i en politiske sag. Der vil ikke komme flere kommentarer fra familien.” Christine sagde, “hvis han var i live i dag så ville han være vred (over historien).” Jason Horowitz, journalisten på the Post talte med begge søstre og citerede dem i historien - men udelod helt åbenbart kendsgerningerne.

The Post artiklen antyder, at Romney hændelsen var nærmest begyndelsen for enden for Lauber:

På et tidspunkt midt 1990’erne, bemærkede David Seed et bekendt ansigt ved en bar i Chicago O’Hare International Airport.

“Hej, du er jo Hohn Lauber,” husker Seed at sige som indledning til en kort samtale. Seed, der også var blandt de som bevidnede den Romney anførte hændelse, har haft karriere som en lærer og rektor. Nu havde han noget der trængte til at komme frem - ud af systemet.

“Jeg er ked af jeg ikke gjorde mere for at hjælpe i den situation,” sagde han.

Lauber tav, svarede så, “Det var skrækkeligt.” Han gik videre med at forklare, hvor rædselslagen han var under episoden og indrømmede for Seed, “Det er noget jeg har tænkt en hel del over lige siden.”

Ifølge sine søskende, døde Lauber i 2004.

Men, i det mindste ifølge hans mindeord i South Bend Tribune havde Lauber et utroligt rigt liv. Han gik ud fra Vanderbilt, blev medlem af British Horse Society, fik sine duelighedspapirer som sømand, blev en anerkendt bedemand i tre stater og chef for Russian River Resort i Californien og var endog en civil entreprenør for tropperne i Irak.

Lyder dette som en person, der blev forkrøblet af en tilsyneladende altafgørende rå episode i high school?

http://www.breitbart.com/Big-Journalism/2012/05/10/Washington-Post-Hit-Piece-Implodes?utm_source=e_breitbart_com&utm_medium=email&utm_content=Breitbart+News+Round+Up%2C+May+11%2C+2012&utm_campaign=Breitbart+News+Round+Up%2C+May+11%2C+2012&utm_term=More

2 kommentarer:

Anja sagde ...

Hørt hørt..

Olsen sagde ...

Dejlig kortfattet kommentar Anja.
Der følger flere artikler i den kommende tid der har fokus på den mediemæssige bevidste tilsvining af Romney, og som vil forsøge at give et mere nuanceret billede.
I TVAvisen blev kun fokuseret på han sagde undskyld, ingen info om de nærmere detaljer ved episoden. Det er så ringe journalistik, at man græmmes.

Related Posts with Thumbnails