tirsdag den 1. maj 2012

De Rige - på godt og ondt!

De Rige

Bill O'Reilly
   
Mitt Romney siger han ikke vil undskylde for at være en rig der lever godt og kan købe det han ønsker ved at udskrive checks fra sin bankkonto fra Cayman Øerne. Den tidligere guvernør for Massachusetts mener, at hvad han, og hans far før ham, opnåede - det at skovle masser af penge ind - skal fejres. Måske burde Romneys’ kampagneslogan være “Jeg er rig. Find dig i det!”


Da jeg selv er rig, forstår jeg fuldt ud Romneys tankegang. På en eller anden facon er det lykkedes mig at tilhøre den der 1%, og mens jeg sådan set ikke bekymrer mig særlig meget om materiel velstand så er jeg stolt over jeg har tjent mine penge på ærlig vis og gennem hårdt arbejde. Da jeg gik ud fra Boston University i 1975 var jeg flad. Jeg måtte låne penge for at rejse til Scranton, Pennsylvania til mit første job på TV. I årenes løb har jeg ofret meget for at blive en kendt TV vært for nyheder, og jeg har også taget nogle store risici. Det har så betalt sig.

 
   

Klasse misundelse er en kendsgerning i livet og det overalt. Det er det som er drivkraften i socialismen og kommunismen. Hvorfor skulle et menneske have mere end et andet? Det er et splittende moralsk spørgsmål der helt sikkert er relevant i denne præsidentvalgår.
   
Barack Obama mener tilsyneladende at kuren udelukkende drejer sig om amerikansk kapitalisme. Præsidenten mener hans Republikanske opposition ønsker at hjælpe grådige på bekostning af det arbejdende folk. Det er hvad Obama fremfører. Måske burde hans slogan være: “Grådighed er godt. Spørg blot Mitt Romney.”
   
Ifølge opinionsundersøgelser mener de fleste amerikanere at de velstående burde betale mere i skat, og jeg er ikke unig. USA skal nedbringe sin rekordstore gæld på 16 billioner dollars, og denne 1% er klar til at hjælpe. Men som enhver anden fornuftig investor, så ønsker jeg at se helt præcist, hvor mine penge går hen. Indtil nu har præsident Obama ikke fortalt mig det.
   
Her følger en del af en liste, med ting jeg ikke ønsker mine skattepenge skal gå til:
   
--Festmåltider i Vegas med varme bade og rejer til 4 dollars per styk til bureaukrater for forbundsregeringen.    

--Smørepenge til præsidentens miljøvenner og donorer.


-- The Chevy Volt.
   
-- En overdådig lejlighed i London til den korrupte afghanske præsident Hamid Karzai.
   
-- Hillary Clinton's frisør.

   
Ikke som Romney havde min far succes i at skaffe sig velstand. Han var en spaghetti-og skaldyrssovs mand der vendte hver en øre. I hele sit liv købte min far aldrig en ny bil eller et storskærms TV.

Men jeg er sikker på min afdøde far ville være stolt over min succes og ikke ville understøtte den klassekampsretorik som Obama benytter. William O’Reilly Senior havde ikke brug for svulstige ord; han var åbenlyst imod praleri. Men han beundrede det man opnåede på ærlig vis og jeg tror han ville kunne se Romney direkte i øjnene og sige til ham, at han intet skal undskylde.    

Men han ville også bede guvernøren om at tag det roligt med de Cadillacs.   


*Mr. O'Reilly is host of the Fox News show "The O'Reilly Factor" and author of "Who's Looking Out for You?"

http://www.humanevents.com/article.php?id=51127

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails