lørdag den 4. august 2012

Astrobiologi og Allah!

Hvad fortæller Allah dig om astrobiologi?

N. M. GUARIGLIA                                             
                   
Kære Medmenneske,

Hvis du læser dette er der en rimelig chance for at du tilhører den islamiske tro. Jeg betvivler ikke din ret til at være medlem af denne religion. I USA har amerikanske muslimer ret til at tilbede Gud på den måde de ønsker det. Jeg har heller ikke til hensigt at udfordre din tros læresætninger af etiske grunde. Jeg skriver snarere til dig, fordi jeg har noglel empiriske observationer jeg ønsker at dele med dig.

Samtidig med at du har mange jordiske bekymringer og endog i visse tilfælde, skulle jeg slutte, ganske lovlige bekymringer, da burde den kosmiske natur af vor mest uforsonlige forskelle ikke ignoreres. Der er åbenbart en kæmpe forskel på os. Dette er uheldigt. Vi burde diskutere disse uoverensstemmelser med en modig ånd; ikke som medlemmer af den ene religion der står op mod den anden, men som fornuftige mænd og kvinder med ydmyg tilgang til vor medfødte nysgerrighed.

Der var engang en amerikansk sangskriver. Han navn var Jim Morrison. Han skrev: "Into this house we're born.  Into this world we're thrown."  At du er den du er der, hvor du nu er, at jeg er den jeg er ,hvor jeg nu er er helt tilfældigt. Vi er alle med på vognen. Måske kan vi begynde med dette fællesskab.

Der var en anden amerikaner. Hans navn var Carl Sagan. Han var en videnskabsforsker og han sagde: “Universet er indeni os. Vi er skabt af stjernestøv.” Mange af mine landsmænd har erfaret at det ikke kun er poesi. Vi finder stor glæde ved at vide dette. Det er en kilde til forundring og inspiration for os. En anden videnskabsforsker, denne gang en canadisk/amerikaner udtrykker det således:

"Ethvert atom i din krop stammer fra en stjerne der er eksploderet. Og atomerne i din venstre hånd kommer muligvis fra en anden stjerne end din højre hånds. Det er virkelig det mest poetiske jeg kender til i fysik: I er alle stjernestøv. I ville ikke være her om ikke stjernene eksploderede, fordi elementerne kul, nitrogen, ilt, jern alle de ting der har betydning for evolution blev ikke skabt ved tidens begyndelse. De blev skabt i  stjernernes nukleare ovne, og den eneste vej de kunne komme ind i din krop er hvis disse stjerner ville være så venlige at eksplodere.”


Dette er derfor noget vi tænker over ovre hos os. Det har vi ganske god grund til. Vi betragter det som en kendsgerning ikke en teori; en fysikkens kensgerning, en biologiens kendsgerning; kendsgerningen der forener disse videnskaber. For mange undergraver denne kendsgerning ikke deres religion. For andre er denne kendsgerning deres religion. Vi anser dette som værende et åndeligt emne, fordi det henviser til en objektiv virkelighed, uafhængig af vor personlige tro.

Ser I, mine kære venner, Solen er vor stedmoder. Vor biologiske moder er de milliarder af sole som ikke længere eksisterer. De eksisterede for milliarder af år siden, og så sprang de i luften, som stjerner med tiden gør.    

Dette skaber enorme molekylære skyer over hele det ydre rum; “sol udladninger,” om du vil.

Disse skyer er de absolut koldeste steder i Universet. I løbet af nogle milliarder år koagulerer dette stjernernes affald til nye generationer af stjerner. Hydrogen antændes med helium og nye stjerner er født.

Gennem en tyngdekrafts proces kendt som ansamling, samler klipper sig om disse unge stjerner. Disse klipper bliver med tiden til planeter og deres måner. De er dækket af kemiske elementer. Det forbløffende er, at disse organiske molekyler, disse elementer under visse omstændigheder og en milliard år eller deromkring kan vækkes til live. Livløst materiale vågner. Og under ekstraordinære forhold, ekstremt sjældne forhold og nogle ekstra milliarder år, kan dette ‘vågnende’ stjernestøv komme til at forstå sig selv og dens oprindelse som vi gør nu (og kun nu).

Det er et priviligum at vide dette, at være i live da dette vindunderlige blev opdaget. Vore forfædre vidste ikke dette: Begyndelsen af Universel er bogstaveligt talt, materielt, i os alle.

Måske burde jeg ikke fortælle dig dette. Det er trods alt, en af årsagerne til jeg tror Amerika har en sådan teknologisk og psykologisk fordel over sine fjender. Det er også hovedårsagen til at jeg ler over den indholdsløse stupiditet hos selvmordsterrorister i din region af verden. Men jeg kan ikke lade være. Skønheden og genialiteten der er i sandheden burde afprøves, analyseres og anerkendes.....derpå skal den deles med alle.

Der var endnu en amerikaner, en respekteret general der blev præsident: Eisenhower. Han sagde: “Hvis du ikke kan løse et problem, så gør det større.” Jeg indrømmer jeg følger dette råd. Der har været så mange kampe i dette sidste årti. Vi har debatteret politik, og samfundet og kvinders frihed og den kunstfærdige udformning af regering. Problemet er ikke blevet løst. Jeg foreslår nu en udvidelse af samtalen.

Jeg forventer ikke du accepterer hvad jeg har skrevet som pålydende eller slet ikke. Du har din egen overbevisning og det vil ikke påvirke den. Imidlertid tror jeg at når man har kendskab til noget, så er det vigtigt at vide hvorfor man ved det. Der er grunde til at vi ved hvad vi ved, særligt teknikker som astronomisk måling og områder som astrobiologi, som jeg ikke kan forklare til fulde. Men jeg har nogle anbefalinger til bøger. Hvis du er interesseret, så skriv en anmodning til mig på adressen 1600 Pennsylvania Avenue, NW, Washington D.C., 20500.
I ærbødighed og med respekt
The President of the United States of America
                       
                           
Contributing Editor N.M. Guariglia is an essayist who writes on Islam and Middle Eastern geopolitics.

Read more: Family Security Matters http://www.familysecuritymatters.org/publications/detail/what-does-allah-tell-you-about-astrobiology#ixzz1yKpmi2ps

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails