onsdag den 1. august 2012

Romney roser Polens kamp for frihed

Romney, roser Polens vej mod frihed og vækst


Joel B. Pollak
Den republikanske kandidat Mitt Romney lovede at han ikke ville benytte sin rejse til udlandet for at angribe præsident Barack Obama, eller komme med større nye udenrigspolitiske meddelelser. Han holdt sit ord - dog benyttede han sin  tale i Warszawa i dag til at levere et tydeligt stød til Stor Regering. Idet han roste Polen for at valgt vejen til økonomisk frihed fremfor en stor regering, protektionisme og kæmpeforbrug, styrkede Romneys budskab igen de central økonomiske budskaber i hans kampagne mod præsident Obama.  

 

Romney begyndte med at rose Polens som en NATO allieret, og satte sit besøg i Warszawa ind i sammenhænget med sit besøg i Storbritannien og i Israel, to andre trofaste amerikanske allierede. Han hyldede den polske kamp mod kommunismen, sammenlignede den med borgerrettighedskampen i USA og gjorde særlig opmærksom på Pave Johannes Paul den 2., polakken der ikke kun blev en religiøs leder, men et symbol på samvittighedkampen mod tryanniet.

Selve hovedpunktet, kom i talens konklusion, hvor Romney trak læren fra Polens nylige fortid frem til Amerikas nutid og fremtid, ved at fokusere på de økonomiske lektioner ved Polens bemærkelsesværdige vækst:

...denne nations stabile vækst er et skinnende eksempel på den velstand som økonomisk frihed kan medbringe. Jeres nation er gået fra et statsmonopol over økonomien, priskontrol, og svære handelsrestriktioner til en kultur med foretagsomhed, iderigdom, større økonomisk ansvarlighed og international handel. Som resultat har Jeres økonomi erfaret en positiv vækst i hvert eneste af de sidste 20 år. På den tid har I fordoblet størrelsen på Jeres økonomi. Og mens andre nationer er faldet ned i en recession, har I bekæmpet stormen og er fortsat med at blomstre.
Når økonomer taler om Polen i dag, er det ikke for at jamre over kroniske problemer, men for at beskrive, hvordan denne nation har givet kraft til enkeltindividet ved at have fjernet regeringens tunge hånd, og så er blevet den hurtigstvoksende økonomi i hele Europa.  

I går delte en af Jeres ledere en økonomisk sandhed med mig, som er blevet glemt i store dele af verden: “Det er ganske enkelt. Du låner ikke, hvad du ikke kan betale tilbage.”
Verden burde lægge nøje mærke til forvandlingen af Polens økonomi. En march frem mod økonomisk frihed og mindre regering har betydet en march frem mod højere levestandard, et stærkt militær der forsvarer friheden hjemme og i udlandet, og en vigtig og voksende rolle på den internationale scene.
Fremfor at holde fast ved det falske løfte, og en regeringsdomineret økonomi, søgte Polen at stimulere foretagsomheden, tiltrække sig investeringer, udvide handlen, og leve efter evne. Jeres succes i dag er en påmindelse om at principperne med fri foretagsomhed kan igangsætte en økonomi og forvandle et samfund.
I en tid med så megen besvær og tvivl over hele Europa er Polens økonomiske tranformation i de sidste 20 år en skelsættende vending i jeres lands historie. I 1980’erne da andre nationer betvivlede at politisk tyranni nogen sinde kunne imødegås eller overvindes var svaret, “Se på Polen.” Og i dag når nogle spekulerer på vejen ud af en økonomisk recession, og gældskrise er svaret endnu en gang, “Se på Polen.”
Er det ikke forbløffende at et folk der ventede så længe, og udholdt så meget for friheden, i dag nyder friheden i fulde drag.


Som med Romneys udtalelse søndag om at han betragter Jerusalem som Israels hovedstad afslørede Romney ikke noget nyt med disse bemærkninger om økonomisk politik -- og alligevel kunne den antydede kontrast til præsident Obama næppe have været større.

 
http://www.breitbart.com/Big-Peace/2012/07/31/Romney-in-Warsaw-Slams-Debt-Big-Government-Celebrates-Economic-Liberty?utm_source=e_breitbart_com&utm_medium=email&utm_content=Breitbart+News+Roundup%2C+July+31%2C+2012&utm_campaign=Breitbart+News+Roundup%2C+July+31%2C+2012&utm_term=More

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails