fredag den 28. september 2012

Bestseller normaliserer misbrug af børn


50 Shades of Grey Trilogien normaliserer misbrug af børn


M. Catharine Evans and Ann Kane

Hvorfor er den superpopulære trilogi 50 Shades of Grey ikke blot endnu en skødcentreret elendig kærlighedsroman? Trods alt burde dens uendelig mange sexscener have været henvist til bøger i erotiksektionen hos boghandlerne. I  stedet er de blevet kraftigt reklameret for i de førende medier til en voksen befolkning der bare vil have mere af samme slags.

Hvis man ser nærmere på den kedsommelige prosa fra forfatter E.L. James også kendt som Erika Mitchell Leonard, så finder vi mere end blot et pirrende digert værk. Det er vanskeligt at tro at denne historie nogensinde ville klare sig udover online kategorien kaldet “fan fiktion.” I en normal verden, ville forfatteren være blevet ugleset af litteraturkritikerne for manglen på handling og så det barnagtige sprog. Men meget værre end det elendige skriveri er de skjulte temaer med pædofili og misbrug af børn.


Forfatteren med sin bog
Vi lever ikke i normale tider, og vi bliver bombarderet med resultaterne af den gamle maksime “Sex sælger,” hvilket nu er “BDSM sex sælger” (bondage -sadomasochisme sex). Trilogien der betoner BDSM er solgt i over 25 millioner eksemplarer i hele verden og har givet udgiverne 145 millioner dollarsm ifølge Wall Street Journal. Bogen har været på NYT bestsellerlisten i 25 uger.

Oveni i alt dette så rammer James jackpot med endnu en mediablitz forud for salget af hendes fjerde bog, der vil udkomme “lige tidsnok til Jesu fødselsdag,” ifølge en meddelelse fra Vintage Presse. .

I tilgift med en bogturne i USA, er der indgået en filmaftale med Universal og et orienteringstidsskrift udgivet den 28 august med titlen  Fifty Shades of American Women Who Love the Book and Live the Life, James vil være med på Katie det nye Katie Couric taleTVshow mandag den 17. september.


Fra Fifty Shades magasinet:

“Fifty Shades of Grey er meget mere end en bog. Det er en bevægelse. Fra kun at være en sensation på nettet til et globalt fænomen, han den igangsat en seksuel revolution og den er en katalysator for en national samtale om lyst, begær, kærlighed, erotisk fiktion og al denne given og tagen som finder sted i ethvert succesfyldt forhold. Den er også varm som Helvedet. Fifty Shades er en dominerende kraft i kulturen og ligesom dig er vi mere end glade for at underlægge os den.”.

Udover de millioner af kvinder der æder dette sludder er der mange boganmeldere og kommentatorer på andre blogs der har vurderet at den mandlige hovedperson, Christian Grey, har pædofile tendenser. En der har læst trilogien siger: “Det at kalde hinanden, baby, brugen af babyolie under sex, rottehalerne som den kvindelige person har, bemærkningerne om trillebøre og sjippetove....(Grey) fortæller hende hun er et barn, hvor naiv hun er, hvor uskyldig hun er, han fortæller hende hvornår hun skal sove, hvordan hun skal spise, klæde sig, opføre sig .....hun aner slet ikke hvordan en computer fungerer selvom forfatteren gav hende en alder på 21, fjern blot dette fup ID på 21, og pigen i 50 Shades er præcist det. Hun er en lille pige. 

 


Efter en gennemgang af sproget der benyttes i bogen og efter at have foretaget en forskning i pædofili kan vi kun være enige. Vi skulle presses meget hårdt for at hævde at trilogien udelukkende er en syg historie om en voksen 27 årig mand der dominerer gennem tvang, sex og fuldstændig kontrol en ung dame der hævder at være 21 år, men som opfører sig og taler som et barn.
Bondage/dominansen der foregår mellem en voksen og et barn er ikke kun umoralsk, men ulovlig.

I en udsendelse på The View i maj måned, spurgte Joy Behar, James, hvorfor hun tror at nogle biblioteker har forbudt bogen. Briten svarede at hun ikke forstod det “besynderlige der er amerikansk kultur.” Hvofor så i al verden lader hun så historien udspille sig i Seattle? James’ blodfattige svar viser hendes mangel på empati for børn der er ofre.
Handlinger der denne: Ana Steele, en college studerende fra Portland, Oregon bliver forelsket i en magtfuld milliardær, Christian Grey, fra Seattle.
Her er en kommentar fra TIME Magazine:
Grey ønsker så inderligt at frk. Steele som han ofte kalder hende skriver under på en uopsigelig aftale og en kontrakt hvori hun indvilliger i at lade ham kontrollere alt det hun spiser og har på, og lader ham “piske, spanke, slå eller korporligt straffe” hende efter forgodtbefindende. Og hun må aldrig røre ham. Ogs å skal hun være jomfru. Ana, som hovedpersonen kaldes, er en 21 årig universitetssutderende uden computer, uden smartphone og uden e-mail.
Overvej lige disse to passager fra den første bog:
“Du er heldig at jeg blot håner dig.”
“Hvad mener du?”
“Nuvel, hvis du var min ville du ikke kunne sidde ned i en uge efter det nummer du lavede i går.” (side 67).
"Spis!” siger han endnu skarpere. "Anastasia, jeg har et problem med ikke spist mad ... spis.”
“Jeg kan ikke spise alt dette.” Jeg ser på alt det som er tilovers på bordet.
"Spis hvad der er på din tallerken. Hvis du havde spist ordentligt i går, så ville du ikke være i denne situation og jeg ville ikke meget snart anvende min hånd....”
Idet jeg slugte mit sidste stykke af pandekagen skottede jeg op på ham. Den måde han så på mig på, fik mig til at spekulere. “God pige,” siger han. “Jeg kører dig hjem når du har tørret dit hår. Jeg ønsker ikke du bliver syg.” (side 76).
Kronologisk alder bestemmer ikke graden af modenhen ligeså meget som følelsesmæssig alder gør, så den kendsgerning af Grey “slaveholder” en barnagtig Anastasia præsenterer os med tilstrækkelig bevis på at her har vi blot at gøre med endnu en erotisk roman.
Den massive markedsføring af bogen er helt uhørt. I adskillige interviews bliver James portrætteret som “blot en mor til to” der “fniser” når hun stilles specifikke spørgsmål om de ord hun skrev.
Der er stærkt ledende fraser som “Den generte britiske mor” bag 50 Shades of Grey og en Nutella elskende hustru og mor til teenagedrenge der arbejdede i den ikke glamourøse afdeling af TV-produtkion.
Imidlertid havde den snu, angiveligt selvundervurderende medie veteran med 20 års erfaring , berømmelsen i baghovedet tilbage i 2010.
“Lad være med at fortælle nogen noget” skrev Erika Leonard til en internetven i april 2010. “Jeg har planer om at blive interviewet af TIME magazine om en revolutionerende udgivelse.”
At klare sig godt i bogbranchen nu om stunder kræver masser af snuhed. Ikke kun er det lykkedes James at tjene millioner på hendes bøger, men hun har skabt endnu en seksuel revolution -- denne gang ved at give kvinder det budskab, at blive seksuelt krænket og behandlet som et barn det er romantisk og kan endog “forandre din mand” fra hans grumme sider.
En af de meste skrupskøre sætninger i epilogen til den tredje bog, Freed. Grey og Ana diskuterer babyen i hendes mave, og barnets bevægelser får Ana til at sige, “.....hun holder allerede af sex.” Hvor bizart: Barnet i hendes livmoder er allerede seksuelt beredt.
Dr. Mary Calderone, niece til digteren Carl Sandburg og “Den Seksuelle oplysnings Store Dame” og “et barn er seksuelt endog før fødslen.” Hun var den lægelige leder af Planned Parenthood fra 1953-1964 og medstifter af SEICUS (Sexualitets Information og Uddannelses Rådet i USA), der stod som hovedansvarlig for at få seksualundervisning indført i skolerne.  


Ved et SEICUS symposium i Liverpool i 1960’erne sagde en taler, “Hvis vi ikke går ind i seksualundervisning da vil børn blot følge deres forældres mønster.”
Quel tragique!

Mon James har læst op på Calderones teorier? Den britiske forfatter har ført krig mod konservative amerikanske værdier, og hendes bevægelse for yderligere at lade kvinder være objekter i en slags romantikkens lænker samtidig med hun ganske hensynsløst portrætterer en pædofil mand som et fejlfyldt menneske der har brug for en uskyldig piges kærlighed er ganske bedragerisk

Read more Ann Kane and M. Catharine Evans at Potter Williams Report.

Read more: http://www.americanthinker.com/2012/09/50_shades_of_grey_trilogy_normalizing_child_sex_abuse.html#ixzz26jU3NysK

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails