torsdag den 27. september 2012

Håbet svinder med Obama

Nu er der intet Håb

           
Ben Stein        

Og forresten, hvor er Forandringen?
            
Jeg fløj til Dallas i dag for at holde en tale. Flyveturen var ren rutine undtagen ved en kvinde i stolen foran der begyndte at tale og ikke holdt inde - en eneste gang - under hele flyveturen. Hvordan er det dog muligt? Hun sludrede i hele fire timer.

Jeg checkede ind på mit dejlige hotel Gaylord Texan og så et show på National Geo om en amerikaner der blev smidt i fængsel i Sovjet i 1976 for handel med heroin. Skræmmende, men hvilken gennemført idiot han dog var.

Derpå et show på MSNBC, hvor værten var min gamle ven Chris Matthews, showet var om Barack Obama. Det var et ekstremt ‘latterligt’ show, om hvordan hr. Obama gik direkte ind hos alle unge amerikaneres ønske om at Håb og Forandring skal styre landet.

Hr. Obamas strålende ønske om at Håb og Forandring skal lede vor politik var - formodentlig - det som fik ham valgt.

Nuvel, jeg kender Chris Matthews. Han er en meget behagelig, klog veltalende mand. Kan han virkelig sige, at hr. Obama har bragt Håb og Forandring? Hvad er forandret? Vi er langt fattigere end da han indtog embedet. Vor nationale gæld er langt højere. Vi er stadig i en håbløs krig i Afghanistan. De sorte klarer sig stadig ikke meget bedre, sammenlignet med hvide, end før. Hvad har hr. Obama gjort der er godt?

Jo, han fik en omfattende sundhedslov vedtaget. Men hr, Nixon foreslog en meget mere vidtspændende, og meget mere forståelig plan i 1973 ! FOR FYRRE ÅR SIDEN!!!.

Praler hr. Obama over at han afsluttede noget som Nixon påbegyndte for fire årtier siden? Jeg skrev det budskab til Kongressen for Richard Nixon. Demokraterne kvalte loven, BAM! Den døde ved ankomsten til Capitol Hill. Kvalt ved Teddys (Kennedy) hån.  
 
 

Derfor hvor er Håbet og Forandringen? Hvis du er en fattig sort kvinde med to børn og ingen mand, hvor er Håbet da? Hvis du er en hvid kvinde alene med to børn, hvor er Forandringen da?

For præsident Obama var løftet om Håb og Forandring kynisme i kæmpeskala. Hvad ville han gøre for den fattige? For den ubelæste? For de to millioner fanger i vore fængsler? Hvad ville han gøre?

Det eneste han kunne gøre var at give de sorte vælgere noget at tro på -- og så gøre INGENTING for dem, og som Shelby Steele påpeger få de hvide til at føle at de soner deres synder (imaginære synder)ved racismen ved at stemme på ham.

Hr. Obamas indsigt -- skabt af en livserfaring -- at hvide vælgere ville stemme på ham af skam over fortiden og måske endog med et ønske om at fremstå seje og moderne, var historisk.

Men resultatet for amerikanerne har været en katastrofe. En national gæld der nærmer sig punktet, hvorfra der ingen vej er tilbage og en langt stærkere kynisme end førhen. Forandringen der fandt sted, som min strålende ven John Coyne udtrykker det er at “...der er ingen HÅB.”

De er allesammen slyngler og des mere de ytrer sig des mørkere bliver tunnelen og lyset svinder ind.

Gud hjælpe os. Jeg ønsker jeg var tilbage ved Lake Pendoreille.
                    
                
                        
Ben Stein is a writer, actor, economist, and lawyer living in Beverly Hills and Malibu.

http://spectator.org/archives/2012/09/04/now-there-is-no-hope

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails