mandag den 17. september 2012

Iran har a-våben 1.oktober

Iran har en atombombe 1. oktober

DEBKAfile Exclusive Report

Med den nuværende intensitet af berigelse vil Iran have 250 kilo 20% berriget uran, præcist tilstrækkeligt til at lave sin første atombomben, om cirka seks uger, og to til fire bomber tidligt i 2013 rapporterer debkafile’s militære efterretningskilder.
 
Som følge af lækken, af en ikke navngivet israelsk sikkerhedskilde søndag den 13. august, der afslører Irans fremskridt i udviklingen af detonator og brændsel til et kernevåben, der kan benyttes i Shebab-3 ballistiske missiler der er i stand til at nå Israel.

Da 20% beriget uran kun mangler en smule i at kunne benyttes som et våbens tændsats vil Iran have kapaciteten og materialerne for at bygge en operationel atombombe cirka 1. oktober.

Denne viden er ikke ny for US præsident Barack Obama, den saudiske konge Abdullah, Syriens hersker Bashar Assad eller Israels premierminister Benjamin Nethanyahu - og så absolut ikke for Irans Ayatollah Ali Khamenei. Nethanyahus kommentar ved åbningen af det ugentlige kabinetsmøde søndag: “Alle trusler mod hjemmefronten falmer til ingenting overfor en - Irans skal ikke få lov til at have A-våben!” - var foranlediget af denne nyhed.

Ekspremierminister Ehud Olmert havde ikke den information da han “forsikrede” studenter i Tel Aviv søndag: “Irans kerneprogram har ikke nået den tærskel der nødvendiggør israelske handlinger nu eller i den nærmeste fremtid.” Han erklærede yderligere at Israels “forsvars ledere” ikke abonnerer på det synspunkt at “handling er uundgåelig.” Olmert der trådte tilbage med en flod af beskyldninger om korruption i 2009 har ikke siden haft adgang til almindelig efterretninger om Iran. Så enten taler han, fordi han ikke aner noget som helst eller han gør det bevidst for at slutte sig til et kor af stemmer der er imod Nethanyahu og Forsvarsminister Ehud Barak.

Kendsgerningen er, at da Olmert godkendte det israelske angreb der ødelagde en kernereaktor under opbygning af Iran og Nordkorea i det nordlige Syrien i september 2007, da var Iran årevis bagud i at akkumulere tilstrækkeligt med beriget uran og kapacitet til at bygge avåben til krigsbrug. Begge dele er nu indenfor Teherans muligheder om nogle uger.
 


At lede en oppositionskampangen for at få den nuværende siddende regering til at falde er helt lovligt. At miskreditere ved at forsinke en israelsk aktion der kan foregribe at Iran får kernevåben i den kampagne er ikke i orden. Hvad nu. hvis det Olmert og Barak (den samme forsvarsminister som i dag ) gjorde i 2007 var nødvendigt dengang, ja så er handling for for at forsinke Irans snarlige “gennembrud” med at få en bombe mange gange mere nødvendigt og langt mere presserende nu.

Imidlertid har Bethanyahu og Barak nærmest lagt sig i en spændetrøje ved to forseelser:

1. Ved at lade deres beslutning trække i langdrag i to år, har det fået deres opponenter hjemme og i Washington - også i Khameneis kontor  - til at tro at, at ved at holde gryden i kog kan de holde Israel tilbage fra en militær handling mod Irans atomprogram indtil det er forsent. Tiden er blevet benyttet ikke kun til fremskridt for Irans kerneprogrambestræbelser, men også at få ekspolitikere og pensionerde generaler hjemme til at slutte sig til koret af stemmer, især fra Det Hvide Hus, der mener at Israel kan lære at leve med et atombombebevæbnet Iran.

2. Netanyahu og Barak har opført sig som om en beslutning om Iran er noget der kun angår dem, isoleret fra den tumult og forandring der har strømmet over Israels arabiske naboer i de sidste to år.

Men Mellemøsten har sin helt egen måde med at indhente og overvælde fortidens langsomt besluttende politikere:

Søndag kl. 10.00 advarede Nethanyahu sine ministre om at der ingen værre trussel er end et atombevæbnet Iran. Kl. 17.55 smed Det Muslimske Broderskabs egyptiske præsident Mohamed Morsi en ‘bombe’ i Cairo. Med et snuptag smadrede han det egyptiske militærs klike der har hersket over landet i årtier, smed Den Øverste Militærledelses Råd ud, som ellers har styret Egypten siden marts 2011, og afskar generalerne fra deres forretningsimperium ved deres forbindelser med forsvarsministeriet og militærindustrien.

Disse skæbnesvangre 8 timer knap 5 minutter har tvunget Israels ledere til at se en ekstra gang på deres planer vedrørende Iran.

Morsi lynbeslutninger var de afgørende skridt der beviste at det islamistiske beduinangreb på Sinai den 5 august passede perfekt til en hemmelig mesterplan udtænkt af Morsi og Det Muslimske Broderskab om at få den fulde kontrol over styret i Cairo - den plan debkafile kunne åbenbare fredag den 10. august. 
 

Nethanyahu står nu overfor en af de sværeste og tungeste dilemmaer i sin politiske karriere - om han skal gå videre med Iran operationen, der kræver mønstring af hele Israels militære og forsvarsmuligheder - især med tanke på gengældelserne, efter pludselig at være blevet konfronteret med uforudsete sikkerhedsudfordringer ved Israels sydvestlige grænse, efter 30 år med fred ved grænsen.

De ekceptionelle talenter hos Nethanyahu og Barak med at udsætte strategiske beslutninger indtil de bliver overhalet af begivenhederne har sat Israel i en speciel farlig situation, omgivet som man er af et meget snarligt atombevæbnet Iran mod øst; truet af Syriens kemiske krigsførelse mod nord og Det Muslimske Broderskabs overtagelse af Egypten mod syd.


http://gerarddirect.com/2012/08/13/iran-will-have-a-nuclear-bomb-by-october/

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails