torsdag den 20. september 2012

Manden der advarede mod 9/11 angrebene


9/11. Manden, hvis advarsler Amerika ignorerede

Jim Kouri

Amerika ignorerede advarslerne fra en mand der kendte til den fare al-Queda udgjorde for USA.

Hvert år den 11. september mindes mange politibetjente og sikkerhedsfolk de bidrag som afdøde FBI Modterror Chefen, John P.O’Neil kom med, og 11. september 2012 sker det igen. 


Mens Clinton administrationen sov under terroristernes krig mod USA gjorde O’Neill alt han kunne for at bekæmpe de radikale islamister der ønskede at skade det amerikanske folk. Ulig Amerikas ledelse indså O’Neill tidligt at Islamisterne var i krig mod USA.

O’Neill fik politisk modstand fra medlemmer af Clinton administrationen, der ignorerede hans rapporter og advarsler. Ved mange lejligheder blev han nægtet betaling for sin hyppige rejsertil Mellemøsten for at forske i terrorgrupper. På adskillige ture betalte han af egen lomme - fly, hotel, mv. -- for at føre sin en mands krig mod terrorismen.

Faktisk siger Clintons egen FBI direktør, Louis Freeh, at den tidligere præsident svigtede det amerikanske folk og familierne til de amerikanske ofre for terrorangrebet på Khobar Towers i Saudiarabien under Clinton administrationen. .

Efter at have lovet at ville stille de som var ansvarlige for bombningen ved Khobar Towers til ansvar - en bombe der dræbte 19 og sårede hundreder -- siger Freeh ,at Clinton nægtede personligt at bede den Saudiske kronprins Abdullah om lov til at FBI’s førende terrorekspert SAIC O’Neill kunne afhøre de som var mistænkt for bombningen og som Kongedømmet havde sat i forvaring.

Freeh siger han var fast besluttet på at blive som FBI direktør indtil Præsident Clinton gik af således at Clinton ikke kunne udnævne hans efterfølger.

“Jeg var bekymret for hvem han ville udnævne som FBI direktør fordi (Clinton) havde udtrykt sin modvilje mod FBI overfor direktøren. (Således) ville jeg blive og sikre mig han ikke kunne udskifte mig,” fortalte Freeh Mike Wallace fra CBS’s 60 Minutes.O’Neill bestred en række  vigtige stillinger  i FBI før sin pensionering. Han blev FBI agent juli måned 1976. Hans første stilling var i Baltimore hvor hans opgaver som undersøgende agent omfattede Foreign Counterintelligence, Organiseret Kriminalitet og Hvidvaskningssager. Fra 1987-1991 var han i adskillige stillinger indenfor Criminal Investigative Division og Inspection Division ved FBI Hovedkvarteret i Washington, D.C. I 1991, blev han  Assistant Special Agent-in-Charge of the FBI’s Chicago Field Office. I 1994, blev Mr. O’Neill udnævnt til direktør og til at stå i spidsen for en mangesidet gruppe der skulle forske i vold i USA.

Derpå i januar 1995 blev O’Neill udnævnt som chef for FBI’s Counterterrorism Section ved FBI Hovedkvarteret, hvor han fik ansvaret for ledelsen og støtten for alle FBI’s internationale og hjemlige foranstaltninger mod terror.


Af særlig interesse i dette forløb var anholdelsen og udvisningen af den bombemistænkte Ramzi Yousef for dennes rolle i 1993 angrebet mod World Trade Center, undersøgelsen af bombningen af t Alfred P. Murrah Federal Building i Oklahoma City (se disse på synopsis) og efterforskningen af bombningerne af U.S. faciliteter i Saudiarabien. Han overvågede også undersøgelser af talrige andre terrorhændelser der involverede amerikanere og amerikanske interesser rundt om i verden.

Mr. O’Neill tjente som FBI repræsentanten ved the Interagency Counterterrorism Committee of the National Security Council. Han var også medlem af  Terrorism Committee of the International Association of Chiefs of Police og the Terrorism Subcommittee of the American Society for Industrial Security.


Fra januar 1997 til sin pensionering i august 2001, tjente han som Specialagent og som leder af FBI’s New York kontor der holdt øje med de nationale sikkerhedsproblemer herunder modterroroperationer. Han var velkendt i FBI og gennem lovhåndhævere over hele verden. Han blev respekteret for sin viden, sit arbejde, sin etik, sin ihærdighed og agressivitet som bekæmper af terrorisme.

Magtkampe og det at medlemmer af Clinton administrationen i Washington ikke brød sig om O’Neill gjorde at FBI’s New York Kontor blev udelukket i efterforskninger af Mellemøsten, og O’Neill blev ikke sendt med da andre agenter fra New York blev sendt til regionen for at se nærmere på nogle forbindelser. O’Neill besluttede at bekæmpe terrorismen i den private sektor.

Efter sin pensionering fra FBI blev O’Neill ansat som Direktør for Sikkerheden ved World Trade Center i New York. Han havde haft stillingen i nogle få uger før 11. september 2001 angrebene,hvor han blev dræbt som 49 årig.

Efterretnings og sikkerhedsbureauerne mistede en dedikeret bekæmper af terror den 11. september 2001, og Amerika mistede en tapper patriot.
.

http://www.examiner.com/article/9-11-anniversary-remembering-the-man-whose-warnings-america-ignored?cid=rss

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails