onsdag den 26. september 2012

'Og Jorden Skælvede' og Paul Ryan

Paul Ryan, Ayn Rand og ‘profetien’ i ‘Og Jorden Skælvede’                       

Michael Walsh                            

Medierne har opdaget at Paul Ryan har en forkærlighed for Ayn Rands værker. Her fra the Daily Beast:

Formanden for House Budget Commitee og dette års vicepræsidentkandidat for Republikanerne stiftede første gang bekendtskab med Rands romaner om heltemodig individualisme og altafgørende kapitalisme i sin ungdom. “Jeg voksede op og læste Ayn Rand, og det lærte mig ganske så meget om, hvem jer er og hvad mine værdinormer er,” fortalte kongresmedlemmet en forsamling af Rand sympatisører i 2005. Rand var “grunden til at jeg gik ind i offentlighedens tjeneste.” Som passioneret omvendt til hendes sort/hvide apokalyptiske syn på verden, blev Ryan også ‘missionær’ for hendes idelologi. Han krævede af sine kongresmedarbejdere at de skulle læse hendes romaner som en introduktion til den ‘ægte verden, frimarkedet og finansiel teori. “Vi begynder med ‘Og Jorden Skælvede,’ sagde han i 2005. “Derpå går vi videre og vi kræver at der også læses Friedrich von Hayek og Ludwig von Mises.” (østrigske økonomer.  

Derfor skriger de nu nærmest af glæde over at opdage “hykleriet” - som venstrefløjen opfatter det, den mest frygtede synd, skønt en sådan kun kan findes hos Højrefløjen - da Ryan er katolik og Rand var ateist og .....


Lad os lade den ‘troværdige’ kilde til Venstreorienteret opnået visdom New York Times få ordet:            
Mr. Ryans ungdommelige lidenskabelige interesse for Rand og hans klodsede forsøg på at distancere sig fra hende er mere end vendekåberi fra en ambitiøs politiker: Det er et vindue indtil de ideologiske ar i selve hjertet hos den moderne konservatisme.                

Rands ateisme og sociale liberalisme har længe placeret hende i en lettere foruroligende position i konservative heltes pantheon, men hun har vist sig helt uimodståelig hos de som er blevet voksne i babyboom generationen og tiden derefter. De har fundet at hendes ikonoklasme har været spændende, og hendes beundrere meldte sig i hobetal til Barry M. Goldwaters dødsdømte 1964 præsidentkampagne, Libertarian Party og Cato Institute.  

Efter hendes død i 1962, blev det endnu lettere for hendes beundrere at ignorere de dele af hendes budskab de ikke brød sig om, og holde fokus på hendes råd om ubegrænset kapitalisme og hendes hyldest til individet.......

Da hans (Ryans) omfavnelse af Rand medførte vrede fra katolske ledere, lagde Mr. Ryan kursen om, og det med en hastighed der ville have fået hans politiske chef Mitt Romney til at føle sig stolt. “Giv mig ikke Ayn Rand,” fortalte han National Review tidligere i år. “Giv mig Thomas Aquina.” Han påstod at hans stramme budget var motiveret af det katolske princip om subsidiaritet, hvilket betyder at problemerne skal behandles på så lavt et lokalt niveau som muligt, fremfor Rand’s anti-regeringsholdninger.

Men hvad handlede Rand egentlig om? Lad mig benytte denne lejlighed til at gøre opmærksom på Ayn Rand and the Prophecy of Atlas Shrugged, instrueret af Chris Mortensen. Filmen er en bemærkelsesværdig afbalanceret efterforskning af Rands liv og hendes mest berømte værk - der trods de allerbedste anstrengelser hos MSM ikke på nogen måde blev entusiastisk taget imod af konservative på den tid. Whittaker Chambers’ berømte dybdeborende undersøgelse af ‘Og Jorden Skælvede’ på siderne af William F. Buckleys National Review tidsskrift omfattede den berømte sætning, “Afsted - til gaskammeret!” Mortensen behandler også med stor dygtighed de righoldige diskussionsemner mellem Randianerne og skeptikerne - en kamp der fortsætter helt op til i dag.


Før nu Venstrefløjen får lov til fuldstændig at forvrænge Rands budskab og hænge denne forvrængning som et et flammende bildæk rundt om Ryans hals - så bør du vide at
Alan Greenspan, aka Mr. Andrea Mitchell, var Rand disciple - se venligst Mortensens dokumentarfilm, der udkom sidste år. Du kan se den på Facebook, købe DVD’en eller streame den direkte til din computer. Du vil blive glad for den.

http://pjmedia.com/michaelwalsh/2012/08/16/paul-ryan-ayn-rand/?singlepage=true

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails