fredag den 19. oktober 2012

3 unge menneskers trist historie

Den triste historie om tre vildledte unge mennesker

DR. LAINA FARHAT-HOLZMAN   
                                                  
De fleste af os er os meget bevidst om at opfostre vore børn, at forsøge at lære dem fra deres små fejltagelser eller dårlige valg. Imidlertid er det vanskeligt at vide om en fejltagelse, om den er lille eller ej  vil være en byrde i resten af deres liv. Tre unge mennesker i nyhederne har foretaget store fejl, og en af dem er død som følge heraf

De tre er: Rachel Corrie, John Walker Lindh, and Pfc. Bradley Manning. De alle blev indfanget af fanatisme til nogle ekstreme ideologier. Alle har de været i nyhederne på det seneste, alle har de været igennem en eller anden retsprocedure.


Corrie. En distriktsdomstol i Haifa, Israel afgjorde i august at denne unge ideologs forfærdelige død var en ulykke. Corrie blev dræbt i Gaza i 2003, mens hun knælede foran en buldozer fra Israels militær der var ved at rydde ruiner nær Rafah grænsen for at forhindre ulovligt våbensmugleri af terrorister der kom fra Egypten. Corries familie har sagt at hun forsøgte at beskytte palæstinensiske hjem fra at blive ødelagt af israelerne, noget der mere lyder som en principsag, end hvad det egentlig hun gjorde. Føreren af bulldozeren kunne ikke se hende og kørte hen over hende. 
 

Domstolen sagde hun havde sat sig i en nytteløs fare og hendes hensynsløshed var årsagen til hendes død. US regeringen har advaret amerikanere om at holde sig ude af konfliktzoner, som denne, et råd hun bevidst ignorerede.
Corrie var US college studerende der tilhørte en radikal bevægelse kaldet International Solidarity Movement, en pro-palæstinensisk gruppe yderst godt betalt med penge fra udlandet, og med hensigten at opløse Israel og aktiv i mange undergrundsoperationer. Hendes families sag i amerikanske domstole blev afvist på baggrund af at Corrie undsagde sig US udenrigspolitik, og man henviste til at de israelske domstole var retfærdige og meget passende kunne afgøre denne sag. Det forsøgte de så med, og familien tabte. Det er dog yderst ærgerligt at Rachel Corrie ikke begik en mindre fejltagelse.

Manning. Denne unge menig i hæren kan meget vel miste sin frihed resten af livet på grund af hans valg: Opmuntret af denne anarkismens ‘Rottefænger,’ Julian Assange, hackede han tusinder af amerikanske diplomatiske filer og offentliggjorde dem på internettet. Det at spionere er en oldgammel foreteelse, men sjældent er klassificerede doumenter blevet offentliggjort for hele verden (undtagelsen er Pentagon papirer). Mens Manning kan rådne i forvaring, afviser Assange en retssag i Sverige og har søgt tilflugt i Ecuadors ambassade i London. Han har det langt mere komfortabelt end stakkels Manning. Ligeså store slyngler i denne sag er de journalister der har benyttet disse stjålne dokumenter. Der er noget helt galt her! Hvad er der sket med begrebet “ikke at høste gavn af stjålen ejendom?”
 

Lindh. Da John Walker Lindh blev fanget som kæmpende for Taliban i Afghanistan blev jeg ked af det på hans og den uheldige families vegne. Denne unge privilegerede knægt fra Marin havde fået lov til af sin familie at “finde sig selv” ved at konvertere til Islam og drage til Mellemøsten for at “studere arabisk.” Han har muligvis lært arabisk, men trænede også som jihadkriger. Han blev retsforfulgt og fik en dom på 20 års fængsel.
 
Man kunne betragte hans konversion til Islam og hans tåbelige aktiviteter som en stor fejl om han der i fængsel havde besluttet at slippe al sin nidkærlhed og igen blive sine forældres barn. Jeg tilegnede engang hans handlinger til at han var en ‘vildledt’ ung, med tilsyneladende var de ikke det. Han er ikke kun blevet endnu mere fanatisk, men har udviklet nogle karaktertræk der gør ham til en islamisk leder. Han har i Retten gjort indsigelser over at fængselssystemet ikke tillader muslimsk gruppebøn (af helt klare sikkerhedsgrunde) og dermed tvinger ham til “at synde.” Jeg tror ikke han får medhold.

Men vi skal virkelig tænke over konsekvenserne ved hans løsladelse fra fængsel om ti års tid. Vil han blive til endnu en ‘giftig’ Rottefænger? Er nogle fængsler ved at blive Jiahdi universiteter? Europæiske fængsler der er ved at flyde over at både kriminelle og unge jihadkrigere fra Mellemøsten, har dette selvsamme problem.
                       
  

FamilySecurityMatters.org Contributing Editor Dr. Laina Farhat-Holzman is a historian, lecturer, and author of How Do You Know That? You may contact her at Lfarhat102@aol.com or www.globalthink.net.

http://www.familysecuritymatters.org/publications/detail/the-sad-tale-of-three-misled-young-people-unfolds?f=must_reads#ixzz29jTRGEpH

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails