lørdag den 27. oktober 2012

Brudte løfter en masse - Obama

Brudte løfter en masse

Joel B. Pollak

Hvis, som George Orwell engang bemærkede, den største fjende af nogen venstrefløjsregering er dens tidligere propaganda, så er Barack Obamas allerfrygteligste fjende en lille pamflet som hans kampagne udgav i 2008: Forandring vi kan tro på: Barack Obamas plan for at forny Amerikas løfte. Jeg købte den efter Obama vandt præsidentembedet der i november, og den giver en yderst underholdende - og på sin vis temmelig trist -- læseoplevelse nu fire år senere.

 

Blandt de mange løfter Obama afgav er følgende: “Sende en rabatchek på 1000 dollars til amerikanske familier,” “Ansæt mennesker i regeringen på grundlag af deres talent ikke deres  politiske loyalitet,” og “Eliminér Nordkoreas kernevåbenprogrammer.” Nogle af løfterne omfatter arrogance kombineret med elendig politik. “Skabe 5 millioner nye Grønne Jobs,” “Skabe automatiske arbejdspladspensioner.” Andre igen er blot tåbelige. “Skabe en ‘Craigsliste’ til jobansøgere.”

Uanset hvem du er er der et brudt løfte i denne bog. Seniorer? Obama lovede at “Bevare Social Security” og “Lade Medicare være grundfæstet.” Grønne? Obama sagde han ville “Rejse verden rundt for at stoppe global opvarmning.” Indbygger i Chicago? Obama lovede at “Afslutte den farlige cyklus med vold blandt unge.” Omfanget af Obamas personlighedskult kan vurderes ved den brede palet af skuffelser til i dag.

Der er imidlertid et løfte, der skiller sig ud blandt de andre og på bedste vis definerer Obamas fiasko som præsident: Løftet om at “Kick-starte vor økonomi med en 50 milliarder dollars stimulus plan, der ville lægge penge direkte i de familiers lommer der kæmper med stigende fødevarepriser og betaling af husgæld.” Den aktuelle stimulus, som blev vedtaget så tidligt som 2009, var næsten 18 gange så stor og har kun hjulpet meget lidt til at hjælpe de ‘kæmpende’ familier eller bare økonomien.

Det brudte løfte skiller sig mere ud end alle de andre -- mere end løftet om at skære sundhedsomkostningerne med 2500 dollars per familie, mere end løftet om at holde en indsatsstyrke i Irak for at sikre stabiliteten, mere end den latterlige forsikring om at Obama ville bekæmpe korruption - fordi det repræsenterer et kolossalt misbrug af offentlighedens tillid og Obamas forpligtelse overfor nationen. Det løfte er en forhånelse af de politiske argumenter om Keynesiansk stimulus eller den skadegørende effekt af forøget regeringsforbrug. Det løfte er bare obskønt.

Hold fast en skræmmende video med de nærmest forførte tilskuere
(video indlagt af synopsis-olsen - var ikke med i originalartiklen - God, ikke sandt?)
Hvis Republikanerne måtte aflyse mere af deres Tampa konvent på grund af stormen i Gulfen, så ville de have et fornuftigt alternativ: Få Reince Priebus til at læse pamfletten som en begyndelse, og derpå lade amerikanerne spørge sig selv om de nogensinde vil kunne stole på Barack Obamas vilde løfter igen.

http://www.breitbart.com/Big-Government/2012/08/28/Convention-Backup-Plan-Just-Read-Obama-s-2008-Promises-From-the-Podium

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails