torsdag den 11. oktober 2012

Er du en uvidende borger?


Er du en dårlig borger?


Bill O'Reilly

Komikeren Jeff Foxworthy har en morsom tilbagevendende sketch der kaldes “Du er måske en bondeknold.” Han stiller en serie af spørgmål og hvis du svarer ja, så nuvel så kunne du være en .......Du har nok fattet det nu.


Men under og efter disse konventer opstår der måske et endnu mere gennemtrængende spørgsmål: “Er du en god elendig borger?” Lad os holde os til sandheden og den er at der er millioner af amerikanere der overhovedet ikke skænker deres land en tanke. Hvordan kan man vide det? Meget let. Hvis en amerikaner ikke er opmærksom på nationale begivenheder eller skaffer sig tilstrækkelig viden til at være klar over, hvordan USA fungerer, så er han eller hun en dårlig borger.

Jeg mener virkelig at gode borgere er langt flere i antal end de dårlige, men de millioner af komplet forsømmelige amerikanere gør skade på landet.

Først og fremmest er deres valgstemme (hvis de i det hele taget gider) sandsynligvis begrundet i manglende viden, der gør det endog meget let for charlatanpolitikere at klare sig. Og mange dårlige borgere er ganske enkelt dovne. i den forstand at de svigter på konkurrencemarkedet og derfor må stole på de som klarer sig og kan støtte dem, i det mindste delvist. Ganske enkelt, slapsvanse dræner ethvert land for styrke.

Her følger så en lille quiz i tilfælde af at du er i tvivl om hvad der gør en elendig borger. Du er en sådan hvis:
–Du ikke kan forklare de tre myndigheder i regeringen.
–Du ikke kan nævne 10 tidligere præsidenter.
–Du ikke ved hvem vores nuværende vicepræsident er.

–Du ikke ved hvem der kom med Emancipation Proclamation eller hvad den er? 
- Du ikke kan forklare årsagen til  2. Verdenskrig.
–Du ikke ved hvor Vietnam er.
–Du ikke kan nævne 15 lande i udlandet.
–Du mener Jimmy Carter var en storartet præsident.
–Du tror at Founding Fathers ville støtte et forbud mod håndvåben.
–Du tror amerikanerne opfandt pizzaen.

Der er sådan cirka 321 millioner amerikanere og enhver af dem over 12 år burde være i stand til at besvare de spørgsmål. Der er overhovedet ingen undskyldning hvis man ikke kan. Så er man en dårlig borger.

Hvis du nu kommer i den kategori så er der noget du kan holde dig til. I deres visdom skabte De Grundlæggende Fædre en Forfatning der giver hver enkelt borger den absolutte ret til at være en tåbe. Ingen kan tvinge dig til at være opmærksomheder på tidens begivenheder, lære af historien eller forstå hvordan USA blev det største land i verden.

Og tro mig, Amerikas storhed blev opnået til trods for tilstedeværelsen af elendige borgere. De blev blot overskygget af de gode folk. De mennesker der repspekterer deres land tilstrækkeligt til at bekymre sig om det.

Bill Reilly
http://www.humanevents.com/2012/09/01/oreilly-are-you-a-bad-citizen/

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails