tirsdag den 9. oktober 2012

Fortalelser man ikke bare kan le af

Obamas “Ups’er” er ikke for sjov


Ronald Reagan sagde engang at i politik, hvis du skal forklare dig så taber du. Her på det seneste har Obama kampagnen brugt mere tid på at rydde op i deres forviklinger end at sende et rent budskab ud.

Nogle af de seneste fortalelser kan man blot le af. Vicepræsident Joseph R. Biden, Jr.’s seneste - glemme hvilket århundrede han lever i, og forveksle Virginia med North Carolina - blev straks benyttet af komikere på TV-shows.


Præsident Obama har ikke været immun overfor lignende fortolkninger, som da han omtalte Hawaii som befindende sig i Asien, da han opfandt det “østrigske” sprog, tankeløst sagde at hans bowling socre var ligesom “handicap Olympics,” bekræftede af Senator John McCain “ikke har omtalt min muslimske tro,” da han nævnte han havde været i “57 stater” og nu kun “manglede en” eller da han ærede Amerikas “ubrudte række af faldne helte” på Memorial Day og sagde han “kunne se mange af dem i publikum i dag.”

Af mere ny dato har hr. Obamas udtalelser være mere end blot fortalelser fra teleprompteren. “Du byggede ikke det” og “Den private sektor klarer sig helt fint,” noget der reflekterer hr. Obamas virkelige overbevisning om selve det at drive virksomhed og om økonomien. Kampagnen hævder hr. Obamas ord blev benyttet ude af en sammenhæng, men disse udtalelser gav genlyd netop, fordi de passer så udmærket til hans øvrige gerninger. For de hårdtpressede forretningsindehavere gav “du byggede ikke det,” staks anledning til et protestråb.

Det kan ikke nægtes at hr. Obama mener at regeringen skal lede økonomien og væksten i arbejdspladser. Han sagde, så det ikke kunne misforstås at de mennesker der har opbygget deres virksomheder ikke har gjort det på grund af deres hårde arbejde og initiativ men, udelukkende været heldige og under vejledning af bureaukrater. Disse “ups’er” er lidt som da kandidaten dengang Barack Obama sagde til Sam “blikkenslageren” Wurzelbahcer i oktober 2008, “Når man spreder velstanden, er det godt for alle.” Obama kampagnen forsøgte at forklare også den, men næsten fire år senere, er det klart at indkomstomfordeling er et af hr. Obamas vigtigste principper. Som den nuværende økonomiske nedtur viser, er det at sprede velstanden ikke godt for nogen.

Den seneste udtalelse der gav anledning at at man måtte blinke med øjnene var da hr. Obama på Entertainment Tonight sagde, “Jeg mener ikke du eller nogen anden der har betragtet kampagnen vil kunne sige, at ja, på en måde har vi forsøgt at opdele landet. Vi har altid forsøgt at bringe landet sammen.” Hvis det er sandt har han gjort det yderst ringe. En analyse fra Gallup tidligere i år afslørede af hr. Obama har været den mest polariserende indehaver af Det Ovale Værelse i de sidste 60 år.


Det at drive kiler ind i det amerikanske samfund er selve grundlaget for hr. Obama genvalgskamp, uanset om det drejer sig om at opildne til misundelse mellem klasser, fremføre en formodet Republikansk “krig mod kvinder,” skræmme seniorer ved falske påstande vedrørende vicepræsident kandidat Paul Ryans budget plan der skulle true Medicare, eller give anledning til fjendskab mellem racer.

Når Hr. Biden kommer med en “Ups” er reaktionen som regel, “Nu er han i gang igen ham tossede Joe.”

Præsidentens fejludtalelser er i modsætning hertil ikke noget at more sig over.
The Washington Times

Read more: EDITORIAL: Obama's gaffes not for laughs - Washington Times
http://www.washingtontimes.com/news/2012/aug/17/obamas-gaffes-not-for-laughs/

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails