søndag den 4. november 2012

Kvinder både en Mitt, og en Barack

Kvinder kender både en Mitt og en Barack (Vi er kommet sammen med begge typer)

Joy Overbeck

Da jeg så Mitt Romney og Barack Obama sammen her ved debatterne da slog det mig hvem de er.

De er prototyperne på fyre som næsten enhver kvinde har mødt i vore romantiske liv: Drengespejderen og så ham Den Frække; Hr. Renskuret og Hr. Mysterium. Måske var det de fyre vi kom sammen med i high school eller vi fantaserede om. Eller senere i livet var det de to unge mænd der kæmpede om vore hjerter, var rivaler om vor gunst, men de var samtidig så helt og aldeles hinandens fuldstændige modsætning. Den vi så valgte til sidst blev så vor fremtid, skæbne, som voksne kvinder.
 
Mitt-Fyren: Han var den helstøbte, levende et ‘rent’ liv, så godt ud, som dine forældre elskede, men han var næsten for god til at være sand. Dine forældres begejstring for ham var næsten noget der gjorde du kasserede ham. Alligevel var der noget ‘sødt’ over denne fyr og det at han var så normal. Alle kunne lide ham uanset hvor han gik, han var optimismen selv, og med en ærlighed der forekom naiv hos nogen der ikke var så kløgtig. Han kom altid til tiden, og når han hentede dig for at i kunne gå i byen, så gav han din far hånden og kaldte ham “Hr.” Han var den fyr man kunne spørge om farven på kjolen var i orden så han kunne finde den helt rigtige blomst til balkjolen. Han ville med glæde bruge timer på at forklare dig matematikopgaven, og så ville i begge plyndre frysen for is.  

Barack-Fyren: Trods hans ‘smarthed’ og funklende smil, var der noget ved den fyr der ikke var til at ‘få greb om,’ nærmest noget mystisk, hvilket er romantisk guf for os kvinder. Han kom altid for sent, og foragtede social opførsel, og syntes at det med baller dog var latterligt. Han kunne ikke hjælpe dig med dine lektier for han var altid selv bagud. Han forekom følelsesmæssigt reserveret; som den tidligere kæreste Genevieve Cook beskrev Barack for David Maraniss, forfatter til biografien Barack Obama: The Story, det “føltes som om der var et slør omkring ham og så verden udenfor.” Det slør udgjorde en fortryllende udfordring: Hvordan kunne man dog få det slør flået bort, ved at du forstod ham, tæmmede ham og gjorde ham til din?

Mitt-Fyren: Kom fra en stor kærlig familie og han idoliserede sin far, en selvgjort forretningsmand  og en virkelig god forsørger. Det forekom dig besynderligt at nogen så fuldstændig perfekt og helt klart med store ting i fremtiden foran sig dog skulle ønske at komme sammen med lille dig. Selvom han var klog, og kunne være drillesyg, så var hans manerer reserveret og måske endog en anelse genert. Han kunne være rigtig meget mere morsom, hvis han nu drak, men hans religion forbød alkohol og rygning - ryge hvadsomhelst, lovligt eller ej. Dog holdt han af is.

Barack-Fyren: Du begyndte at erkende, at denne tilslørede mystiske person kunne bruge marihuana. Han hængte meget ud med en noget mistænkelig gruppe, “brugte de to sidste år i high school som i en døs....var kun sjældent i klasse....drak masser af øl, og afprøvede stoffer med glæde,” som han sagde i Dreams from My Father.  Ligesom så mange andre teenagere brugte Barack-Fyren stofruten for “at finde sig selv.” Læg dertil en dysfunktionel familie, med en far der forlod ham for at bo på et andet kontinent, og en excentrisk mor der dukkede op, og faldt ud, af hans liv helt uforudsigeligt, og så måtte hans tiltrækning, det mystiske, blive uimodståelig. Charmerende, men forvirrende, klog men dog en oprører der forkastede samfundets uligheder og normer. Barack-Fyren igangsatte det kvindelige instinkt for at passe og pleje. 
 

Da dine forældre aldrig ville tillade dig at komme sammen med en fyr med hans ry for stoffer, så opdagede du aldrig, hvordan han ville tale til din far. I stedet for en ægte affære, ville du gå ind på dit badeværelse, låse døren, tænde for bruseren og kravle ud af vinduet for at mødes med Barack-Fyren på pizzeriaet. Og du ville betale din lillesøster for at tie om det og lade hende lukke for bruseren.

Barack-Fyren viste sig så at være en kortvarig betagelse, men dog gav han dig rigtig meget godt materiale til din dagbog og nogle få tårevædede digte. Og så det uundgåelige - smerten i hjertet. Dog var du glad for at være en smule overrasket den dag du hørte han klarede sig rigtig godt i livet.

Du ved nu han blot var i færd med en fase for at blive voksen, en opvarmning til det virkelige liv. Du valgte den anden fyr: Den ærlige, ligefremme støtte du kunne læne dig op ad, fyren med den strålende fremtid og den klare vision.

Hvor er du dog lykkelig for du valgte med visdom.

http://www.americanthinker.com/2012/10/women_know_mitt_and_barack_weve_dated_them_both.html#ixzz2AIM6Zc8r

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails