mandag den 5. november 2012

Politisk Guru - 'Romney vinder komfortabelt!'


Amerikas førende politiske guru - ‘Romney vinder komfortabelt’

Rick Moran

Ingen tvivl om Michael Barones forudsætninger; denne mand har vist han er den mest fremragende, og førende politikekspert  landet.

Hvis du ser Barone på valgaftenen, da vil du indse at han kender Amerikas politiske landskab ned til de enkelte ‘nøgle’ områder i hver stat. Hans encyklopædiske hjerne kan se når en stats stemmeafgivning er mest mod den ene kandidat meget tidligt, og mens han samtidig er omhyggelig med ikke at forudsige en vinder, så efterlader han seeren med kun lidt tvivl om, hvem der har problemer og hvem der ikke har.



Dog får det mig til at undre mig når han udlægger en forudsigelse som denne:

I Amerikas valg er det sædvanligvis det grundlæggende der vinder. Det er dårlig nyt for Barack Obama. Sandt nok ønsker amerikanerne at tænke positivt om deres præsident, og mange mener det ikke vil være godt, dersom amerikanerne blev opfattet som de forkastede deres første sorte præsident.

Dog er det også sandt at de fleste vælgere er imod Obamas politik i store træk og betragter med utilfredshed den megen lemfældige, og sløve økonomiske genrejsning -- Fredagens tal for arbejdsløsheden viste en vis fremgang. Dog viser meningsmålinger både national set og på enkeltstatsplan, at uafhængige vælgere, altså vælgere der ikke identificerer sig som enten Demokrater eller Republikanere, mest hælder mod Romney.

Det kan muligvis ikke betyde noget dersom Demokraterne slår Republikanerne med 39-32%, som det skete i 2008 undersøgelserne. Men næsten hver eneste indikator lader formode at Republikanerne er mere entusiastiske om stemmeafgivningen - og om deres kandidat - end de var i 2008, og Demokraterne tilsvarende mindre.
Det har været tydeligt i de tidlige stemmeafgivelser, hvor Demokraterne halter bagefter deres tal fra 2008 i nøglestater som Virginia, Ohio, Iowa og Nevada.
Obamakampagnens strategi, har fra begyndelsen været at anerkende disse handicaps, og har sendt tidlige anti-Romney reklamer som en syndflod i stater som Obama skal kæmpe i. Men andre stater, hvor er ikke har været så heftigt reklameret er også kommet ind i striden.

Hvilken kandidat vil få valgmandsstemmer i nøglestaterne? Jeg vover pelsen og kommer med et bud, i rækkefølgen med 2008 Obama procenterne -- og jeg er udmærket klar over at nogle af dem sandsynligvis er forkerte.
Barone mener at Indiana, North Carolina, Ohio, Florida, Virginia, Colorado, Iowa, Pennsylvania, Wisconsin, New Hampshire går til Romney.

Resultat: Romney 315, Obama 223. Det forekommer endog meget højt for Romney. Men han kan tabe i Pennsylvania og Wisconsin og så stadig vinde valget.

Iowa bliver svær for Romney ligesom førnævnte Pennsylvania og Wisconsin. De andre steder er det muligt, hvilket ville give Romney 284 valgmandsstemmer - 278 uden Iowa.
Barone har virkelig sat fokus med denne forudsigelse: Lad os håbe han har ret.

http://www.americanthinker.com/blog/2012/11/americas_premiere_political_guru_predicts_romney_in_an_ev_landslide.html#ixzz2BFYAUAmD

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails