mandag den 19. november 2012

Videnskab angribes - hvorfor?


Hvem angriber videnskaben?


DR. LAINA FARHAT-HOLZMAN
Verden vi nu lever i er for en stor dels vedkommende et produkt af videnskab. Takket være videnskab har vi fordoblet vor livslængde på blot et århundrede: Renere vand, antibiotika, fødselskontrol, og sundhedspleje der holder svangre kvinder (og deres baby) i live. Vi er blevet så vant til dette at mange mennesker slet ikke betragter det som det mirakel det er.

I stedet er alt, alt for mange mennesker uvidende om, hvordan videnskab arbejder, overbeviste om at videnskab er i konkurrence med religion. Disse syn på verden kommer i konflikt når religionen ikke vedkender sig den videnskabelige kundskab: Såsom at fastholde af Jorden er universets centrum, eller at Evolutionen kun er en “teori.”

Videnskaben dykker ikke ind i religion, undtaget er arkæologerne, hvis videnskabelige fund kan bekræfte -- eller benægte -- religiøse påstand om historisk ægthed. Man kan stadig have en tro uden bevis, men kan ikke lade som om en sådan tro nødvendigvis er sand.

Ulig det ‘fastslåede’ ved en bogstavtro religiøs tro, er videnskaben en disciplin der ændrer sig konstant.
Det som gør at videnskab fungerer er, at den er en hele tiden voksende samling af viden. Videnskabsforskere udgør et globalt samfund af godt-uddannede specialister, der forsker, kommer med ideer, afprøver dem, og i sidste ende kommer med øjeblikkets bedste konklusion. Når der så kommer mere information (eller bedre redskaber) kan disse konklusioner måske blive anderledes.

Imidlertid har nogle mennesker behov for at tro at Moses bogstaveligt talt delte Det Røde Hav, at Jesus stod frem fra sin grav, eller at Muhammad begav sig ud på en magisk ridetur på en vinget hest med Engelen Gabriel fra Mekka til Jerusalem. De sidstnævnte trosopfattelser har resulteret i århundreder med forfølgelse af de som ikke tror dem. Det at tro har konsekvenser.

Senator Rick Santorum, en troende i de tidløse sandheder (Bibelen, Forfatningen), udtrykte bekymring over at uddannelserne på universiteterne gør religiøse unge til Ateister. Hans løsning: Lad ikke endnu flere få mulighed for at komme på college da de unge mennesker lærer videnskab eller historie der kunne ændre deres bogstavtro på religion.

En af Amerikas topvidenskabsmænd, Francis Collins, er absolut ikke enig; han tror på at Jesus Kristus var Enestående, hvilket samtidig giver ham en personlig ‘komfort’, en tro der ikke kommer i konflikt med hans arbejde med de genetiske elementer hos mennesket.

Faktisk så bliver videnskabsforskere der lærer mere og mere om den elegante kompleksitet hos skabningen fyldt med forbløffelse, og for nogle, der denne forundring ensbetydende med en tro på en Skaber.

De allermest bekymrende angreb mod videnskab er kommet fra mennesker der føler sig truet af de videnskabelige teorier, som ikke forstår at en videnskabelig teori ikke er et eller andet tilfældigt forslag der er til fælles diskussion, men en videnskabelig ide der kan efterforskes, undersøges og bekræftes gennem gentagne eksperimenter.

Udviklingsteorien forklarer den evolutionære proces af forandringer der ændrede de første encellede væsener til det yderst komplekse menneske, hver af os en ‘samling’ af forbløffende systemer der arbejder på måder vi først nu er begyndt at begribe. At vi er genetiske fætre og kusiner af De Store Aber gør os ikke mindre fantastiske, end hvis vi var blevet skabt af Guds finger. Tro på Bibelens allegoriske beretning om Skabelsen er en allegori der er vildledende for virkeligheden.

Selvfølgelig er der mennesker rundt om i verden, hvoraf mange hævder at være “uddannede, der ingen anelse har om, hvordan videnskab arbejder.

Den muslimske verdens traditionelle paranoia går virkelig ind for det synspunkt at når israelerne følger fuglene så er de “spioner.” Man tror også på at hele vor videnskab om rummet (Månerejserne og den nuværende udforskning af Mars) blev produceret i et filmstudie. Perverst, er det imidlertid at de ikke forkaster videnskab der fremstiller eksplosiver, kemisk krigsførelse (rædslernes rædsel) og Atomvåben.

Hvor mange tænker på at når de tænder det elektriske lys at det er “magi.” Og mange barneplejere (jeg havde en sådan i Iran) klager over, at “madame tror på usynlige ting (bakterier) og ønsker vi vasker hænder” Det ville de så ikke.

Og hvor mange oliediktatorer i dag ville vide, hvordan man opfinder og vedligeholder deres moderne hjælpemidler uden mennesker der har studeret videnskab i Vesten?

Osama bin Laden fik sin ph.d. i Islamisk Teologi. Verden har så sandelig betalt prisen for den. 




FamilySecurityMatters.org Contributing Editor Dr. Laina Farhat-Holzman is a historian, lecturer, and author of How Do You Know That? You may contact her at Lfarhat102@aol.com or www.globalthink.net.


http://www.familysecuritymatters.org/publications/detail/who-is-attacking-science?f=must_reads#ixzz24kysXUnK

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails