torsdag den 31. januar 2013

7 skodprodukter som skyldes De Grønne

7 skodprodukter takket være Den Grønne Bevægelse


J. Christian Adams

Kan du huske tiden før vandsparetoiletter, da man kunne benytte et badeværelse uden fare for ydmygelse?                    

I de gode gamle dage fik forbrugerne det de ønskede. Udbud og efterspørgsel, ikke ideologi eller påfund styrede produkternes design og fremstilling. Det er derfor vi har store amerikanske ikoner som 1969 Chevy Camaro, trækulsgrillen Weber og DDT.    
                                        
Men de tider er forbi. Den Grønne Bevægelses tilbedelse af knaphed har forvandlet forbrugersamfundet til det værre. I stedet for store, kraftfulde, og allervigtigst effektive produkter, så lider forbrugeren anno 2013 under skvattede produkter. Jovist, de er designet til at spare energi - og få dig til at føle dig godt tilpas. Men de fungerer bare ikke nær så godt som de gamle og sædvanligvis billigere versioner.

Her følger så 7 skodprodukter vi skal leve med, takket været Den Grønne Bevægelse.
           
               
               
1. Vandsparetoiletter

Vi kan kun begynde med sparetoillettet. Mange af os vil kunne huske en tid før regeringen besluttede at vand var der knaphed på, da man kunne regne med sit toilet. I 1992 vedtog Kongressen Energy Policy Loven, og præsident George Bush underskrev den. Den fastlagde et maximum for skyllekapaciteten for toiletter. Naturligvis stod Den Grønne Bevægelse bag loven og bag den Republikanske sponsor, medlem af Repræsentanternes Hus Philip Sharp fra Indiana. Siden Bush underskrev loven er salget af ‘svuppere’ eksploderet. Sharps elendige ide har været årsag til nogle af de mest pinlige øjeblikke i mennesker liv, især når de er på toilettet hos fremmede.

Pas gevaldig på, det næste tåberne ønsker at fjerne er vandet i dit toilet og så lige toiletpapir. 2. Kviksølvfyldte elpærer

Vi har lært nogle ting i de seneste år. For det første er de nye miljøvenlige elpærer præcis ikke miljøvenlige. Når de går i stykker kommer der kviksølv ud af dem og i dit hjem. Og selv når de ikke går i smadder, de afgiver de dog stadig cancerfremkaldende kemikalier, når du tænder for dem. Så er de oveni købet dyre. Den Grønne Bevægelse siger de holder længere. Goddav do! Jeg begyndte at skrive ned hvornår jeg satte en ny pære i, for at se hvor længe de holdt. Holdbarheden sammenlignet med de gammeldags pærer er nærmest den samme, blot det at de gamle kun kostede en tredjedel af de nye.
 
3. Boeing 787

Jeg elsker at rejse med fly. Jeg har fløjet over 180000 ægte kilometer sidste år. Jeg kunne bare ikke vente med at gå ombord i den nye Boeing 787 Dreamliner. Det er slut. En række uheld har udstillet et frygtindgydende problem med flyet - de elektriske komponenter går der ild i. Dette er ikke noget problem som Boeing med lethed kan løse. Boeing har introduceret et helt nyt designparadigme der forårsager problemerne med 787, et paradigme der gør Den Grønne Bevægelse lykkelige. I stedet for at benytte mekanisk energi til flyets kraftsystemer benytter 787 elektriske. Denne elektricitet lagres i højtydende lititum-ion batterier, og dermed er motorerne ikke med til at levere energien, og der spares brændstof.

Boeing forkastede de effektive kobberledninger og erstatter dem med de lettere aliminiumsledninger. På FAA’s opfordring har man reduceret batteriers kraft, fordi det var velkendt at de kunne eksplodere og brænde - og har medført at mindst en 747 har måttet nødlande. Det nye Boeing designparadigme er et let, elektrificeret, brændstofbesparende jetfly der altså bruger mindre energi. Lyder det bekendt? Boeing er faktisk stolt over dette nye paradigme.

Ingeniørerne hos Boeing er nogle af de klogeste i verden. Derfor er chancerne for at de vil løse problemet store, forhåbentligt hurtigt inden det går helt galt. Indtil da så flyv med de brændstofkrævende MD-80 eller 737. (Update U.S. og andre lader 787 være på landjorden på ubestemt tid).
 
4. Vaskemaskiner med frontpåfyldning

Her er så den beskidte hemmeligjed om energieffektive vaskemaskiner med frontåbning: De er elendige. Før jeg fik en sådan advarede en ven mig, “de vasker ikke tøjet helt rent.” Jeg troede hende ikke, men hun har ret. Frontpåfyldning benytter en teknologi der stadig benyttes ved Ganges floden i Indien - små vandmængder og sæbe benyttes til at fugte klæderne på klipper. I stedet for klipper har den amerikanske vaskemaskine en riflet tromle. Tøjet hvirvles blidt rundt, hviler så og falder ned i en portion sæbevand. Jovist de bruger mindre energi, men hvem bryder sig om det når tøjet ikke er ordentligt rent? Og så er der den påtvungne sæbe man skal købe og som koster mere. Den Grønne Bevægelse hadede de topladede vaskemaskiner der vaskede ordentligt. I de gode gamle dage, blev tøjet sænket ned i masser af vand med sæbemiddel. Masser af elektricitet gjorde tøjet rent og duftende. Bliv ikke narret af nabo eller sælger der fortæller dig at frontpåfyldte er bedre. Få fat i en stor, energislugende, men effektiv topladet før regeringen forbyder dem.

5. Chevy Volt

Det man kan sige om Chevy Volt er allerede sagt ikke sandt? Husk blot tilbage til det første noget forvirrende øjeblik da du erfarede at denne elektriske bil faktisk havde en benzinmotor. Hvad? 


6. Vandflasker der bryder sammen

Vand i flasker industrien kan føle varmen fra Den Grønne Bevægelse. En tosset dokumentarfilm ved navn Tapped argumenterer for at flaskevand er usikert og miljømøssigt følsomt. Kongressen har endog hodlt høringer om flaskevand på foranledning af Den Grønne Bevægelse. Vandflaskeselskaberne mener de kan købes sig til fred. Tro om igen.

Virksomheder som Deer Park har opfundet en elendig, økoflaske der knuses i din hånd som Hulken ville knuse en Volkswagen. Den “Grønne Øko-Flaske af Deer Park” praler med det er den letteste halvliterflaske på markedet. Det er også den mest irriterende, fordi man spilder udover sig selv når man åbner det. Den falder også sammen når man drikker af den. Som så mange andre industrier tror Deer Park at Den Grønne Bevægelse vil lade dem være i fred, hvis de kommer med små kapitulationer. Det vil ikke ske.

Den Grønne Bevægelse vil fortsætte med at stille krav og trænge sig på indtil vand-i-flaske
virksomheder forsvinder fra landskabet. Det er det Den Grønne Bevægelse kun handler om -- at eliminere forbrugerprodukter der ikke passer med deres teologi om knaphed og enkelthed.

7. Stille højeffektive opvaskemaskiner

Grunden til at de nye høj-effektive opvaskere er så stille er at de ikke vasker ordentligt. Ligesom de ineffektive frontpåfyldte vaskemaskiner da er det at spare energi og vand mere vigtigt for Den Grønne Bevægelse end rene tallerkener. Forsøg blot at åbne en af disse ‘stille’ opvaskere midt i et program, og se hvad den laver. Sammenlign det så med din gamle opvasker. Nye høj-effektive opvaskere benytter mindre vand, der blot sprøjtes henover opvasken, og i rigtig lang tid.

Når du åbner din gamle opvakser er det den rene vold med vand. Stråler af dampende hedt vand, støj og energislugende kaos gør tallerkener rene. De nye energieffektive opvaskere, som de nye vandsparetoiletter kræver ofte en ekstra tur.

Den Grønne Bevægelse fortjener det meste af skylden for at vi har fået disse produkter der gør livet værre. Men det gør Republikanerne og industriens ledere der mener at det at kapitulere til Miljø venstrefløjen køber dem fred også. Fred Upton har ikke fortjent deres venskab for han bragte os sparepæren. Anti-vand-flaske bevægelsen har stadig Deer Park i sigtekornet, trods deres skrækkelige økoflaske. Den Grønne Bevægelse kender ikke til kompromis, indtil på et tidspunkt toiletterne ikke kun er mindre, men også mangler vand, eller er helt borte. Det er en erstatning for teologi, som er primitiv og intolerant.
                                                                                                    
J. Christian Adams is an election lawyer who served in the Voting Rights Section at the U.S. Department of Justice. His New York Times bestselling book is Injustice: Exposing the Racial Agenda of the Obama Justice Department (Regnery).  His website is www.electionlawcenter.com. Follow him on Twitter @electionlawctr.

http://pjmedia.com/lifestyle/2013/01/15/7-crappy-products-courtesy-of-the-green-movement/?singlepage=true

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails