lørdag den 26. januar 2013

Du troede boligkrisen var forbi?

Du troede boligkrisen var overstået!


William Tucker       
                    
Kan du huske det der med, hvordan bankerne ikke ville låne ud til sorte og hispanics fordi de var (bankerne) racister? Kan du huske hvordan man fik vedtaget Community Reinvestment Act således at bankerne blev tvunget til at reducere afdragene til nærmest 0 og låne til en masse mennesker, som de vidste var dårlige betalere, og dermed en risiko? Og kan du huske hvordan Wall Street samlede alle disse risikolån og solgte dem til investorer rundt om i verden så da det blev klart, at de selvsamme mennesker ikke var i stand til at tilbagebetale deres lån til bankerne blev bankerne således efterladt med ‘en kurv’ og alle de fem Wall Street investeringshuse gik nedenom og hjem, eller måtte få kaution fra forbundsregeringen? ,

Og husker du, hvordan, da det hele var overstået, de venstreorienterede sagde at det faktisk var bankens fejl at bankerne “bedrog” alle disse mennesker ved at lade dem tro de havde råd til at købe huse, og det burde bankerne straffes for, og så fik nogle af de mennesker lov til at blive boende alligevel? Og husker du hvordan alle disse omkostninger blev læsset over på regeringen med en omkostning til tæt på en billion dollars og dermed kom hele økonomien nærmest ned i afgrunden som vi virkelig endnu ikke er begyndt at kravle op af endnu?  

Nuvel, gør dig klar til at hele vil ske endnu engang.

Jo, tro det eller lad være, forbundsregeringen har nu påbegyndt endnu et initiativ for at tvinge bankerne til at låne ud til sorte og hispanics med lav kreditværdighed --ikke blot enhver, men i særlig grad sort og hispanics -- og truer med - og har allerede indført -- voldsomme straffende bøder, hvis de ikke gør det.

Tilmed går man denne gang endnu længere. Man vil overtage kreditvurderingsagenturerne og tvinge dem til at ændre deres standarder så de passer til sorte og hispanics således at ingen vil få noget begreb om, hvor elendig en person kan være som kredtirisiko. Kort sagt regeringen er i færd med at påtvinge sin vilje på hele realkreditmarkedet og gennemtvinge endnu en dårlig omgang dårlige lån, således at bankerne endnu engang kan plyndres og således at selv forbundsregeringen ikke vil være i stand til at kautionere for dem denne gang.

Hovedværktøjet denne gang er ikke Justitsministeriet, Fannie Mae og Freddie Mac, som det var sidste gang, men det splinternye Forbruger Finansielle Beskyttelses Kontor. (Consumer Finance Protection Bureau) designet af den gode gamle Elizabeth “Ingen har nogensinde klaret sig selv” Warren og som virkelig burde kaldes Kontoret for at få Knust Hele Økonomien. 


Som omtalt forleden i New York Post af Hoover Institution Media Fellow, Paul Sperry, har CFPB netop meddelt at man er ved at vedtage en 20 siders “Policy Statement on Discrimination in Lending” om problemerne ved Interagency Task Force on Fair Lending i 1994 der fik motiveret Attorney General Janet Renos drakoniske gennemførelse af Community Renewal Act.

En del af politiken går ud på: “At anvende forskellige lånestandarder eller tilbyde forskellige niveauer af hjælp til låneansøgere, der er medlemmer af en beskyttet ( det vil sige minoritets) klasse er tilladeligt under visse omstændigheder. At yde forskellig hjælp til ansøgere for at tage hensyn til tidligere diskrimination ville være tilladeligt, hvis det er gjort for at opfylde en domsafgørelse.” Der er allerede masser af domstolsafgørelser der venter.

For blot nogle uger siden føjede Wells Fargo sig til en afgørelse fra Justitisministeriet og betalte 175 millioner dollars for påstået tidligere diskrimination over for lånere fra minoriteter. Alt dette hændte selvom banken modtog en “fremragende” bedømmelse i den seneste Community Reinvestment Act efterforskning. Regeringen gjorde intet for at bevise diskrimination i et eneste tilfælde, men stolede i stedet på statistisk der viser færre niveauer af ejere af eget hjem i kvarterer med minoriteter.

Thomas Perez, Justitsministeriets håndlanger, der står som frontfigur i denne kampagne, siger banken diskriminerer “med et smil” og “med lille skrift” og er “ligeså ødelæggende som det Kors der afbrændes i et område,” Smuk objektiv evaluering ikke sandt?

Som i de fleste andre sådanne sager da trak Wells Fargo halen mellem benene og ville ikke i retten og benægte. at de har gjort noget forkert, men indvilligede i afgørelsen om alle former for ‘følsom’ rådgivning og forskelsbehandling. Banken skal komme med en “tydelig tilkendegivelse” der informerer deres kunder fra minoriteter om at de ikke kan afvises til lån, blot fordi de modtager offentlig hjælp såsom arbejdsløshedsunderstøttelse, velfærdsgoder og fødevaremærker. (Ja, måske kan de endog benytte disse fødevaremærker som afdrag).

Wells Fargo skal give kunder fra minoriteter 50 millioner dollars til udbetaling og omkostninger til papirarbejdet herunder “Borrower Assistance Grants” på op til 15000 dollars per enkeltansøger. Man blev også beordret til at betale 125 millioner dollars til, indtil nu unavngivne, ofre for tidligere diskrimination. Men forstå dette! Hvis disse tidligere ‘ofre’ ikke dukker op, så skal pengene overdrages til samfunds organisationsgrupper. Præsident Obama, der ligger et stykke arbejde foran dig. 
 

Næsten et dusin banker er under lignende efterforskning og vil snart falde som dominobrikker, medmindre en af dem mønstrer modet til at gå imod Justitisministeriet i en retssag.

Men den ægte ødelæggelse vil blive påført af CFPB, skabt af Dodd-Frank (forbrugerbeskyttelseslov) og man er netop begyndt. Sidste uge meddelte Richard Cordray, der nu tjener som udnævnt omdiskuteret og uden Senatets godkendelse embedsmand, at ikke alene vil CFPB være efter bankerne men vil også gå imod kreditmålingsagenturer, der evaluerer menneskers kreditværdighed baseret på deres tidligere betaling af gæld. De vil også blive undersøgt for diskrimination.

Maj 2011, fuldførte den ikke partitilknyttede Policy and Economic Research Council det som det selv beskrev som den første evaluering af Equifax, Experian og Transunion, de tre kreditmålingsagenturer. Rapporten konkluderede, at i mindre end 1% af sagerne blev en vurdering ændret med mere end 25 point efter en forhandling, og at “efterfølgende ukorrektheder er sjældne.” Ydermere var “95% af deltagerne tilfredse med resultatet af deres sager, hvilket lader formoder en stor tilfredshed” med processen. Men andre ord, er kreditvurderingerne ret så præcise. Banker stoler meget på dem, og siger at, om noget så har agenturerne tendens til at undervurdere den grad, hvormed minoritetsgrupperne ikke vil betale deres lån.

Gæt så hvad der hændte? Under formodning af “regulering” vil CFPB tvinge agenturerne i knæ, og tvinge dem til at give sorte og hispanics bedre vurderinger. Standarderne vil blive udvandet eller helt set bort fra, og i løbet af nogle få år, vil bankerne handle som i blinde uden nogen troværdig information om, hvem der er en god kreditrisiko og hvem der ikke er. Lyder det som en opskrift for endnu en nedsmeltning af tilbagebetaling af lån? For mig gør det. 
 

På dette tidspunkt i min beretning plejer journalister at udbryde at de ikke forsøger at beskytte lånerne, men at de faktisk er ægte bekymrede for de uheldige minoritetsindivider der vil ende med at sidde med nødlidende lån. Sperry følger dette mønster ved at erklære, “I sidste ende vil det være minoriteterne som Obama og Holder forsøger at hjælpe, der vil lide mest skade.”

Jeg tror jeg vil skulle gå bort fra den tradition. Jeg tror vi er vidner til en udplyndring af Amerika på minoriteternes vegne, og på en måde der før eller senere vil få hele systemet til at falkde ned over vore hoveder.

Med den nuværende administration ved magten, da øges forestillingen blandt minoriteterne om at alt i økonomie kan være gratis og at præsident Obama og hans administration vil sørge for dem.

For eksempel er der lige nu et fupnummer over hele landet, hvor fupmagere ringer husejere op, og fortæller dem at præsident Obama har et nyt program, hvor han vil betale deres elektricitetsregninger. Det eneste husejeren skal gøre er at opgive sit Social Security nummer og andre personlige oplysninger. Fuppet begyndte i Michigan blandt minoritets befolkninger i belastede områder som Flint og Grand Rapids. Det har nu spredt sig så langt som til Florida og Mississippi. Flere end 2300 mennesker i Michigan blev plukket for 1 million dollars, endnu 10000 er blevet fuppet i New Jersey. 
 

Det som er ganske så forbløffende er faktisk at alle disse mennesker tror at præsident Obama er klar til at betale for deres elektricitet. Det er sympotomatisk for denne flodbølge af afhængighedstendens og den øgede følelse af at ingen er ansvarlig for noget som helst længere og vi kan alle leve af “de rige.”

Hvis de mennesker ikke snart kommer bort, så vil der ikke være meget tilbage at plukke i amerikansk økonomi.                     
   
   
William Tucker is the author of Terrestrial Energy: How Nuclear Power Will Lead the Green Revolution and End America's Energy Odyssey.

http://spectator.org/archives/2012/07/27/and-you-thought-the-housing-cr

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails