lørdag den 19. januar 2013

Frankrig og skadefryd!

Frankrig tigger om tropper til at bekæmpe islamister i Mali


Rick Moran

Skadefryd er dog en væmmelig indstilling, ikke sandt?

Da Jacques Chirac var præsident gjorde franskmændene alt de kunne for at torpedere vore indsatser i Irak. De nægtede at sende tropper til at bekæmpe Saddam og var hele tiden imod os i NATO samråd.
 

Nu, pludselig - har Frankrig brug for hjælp i Mali. Og ingen løfter en finger for at hjælpe dem.


"Franskmændende er ikke alene, de er pionererne,” sagde han (Laurent Fabius) efter europæiske ministre godkendte et kontingent på mere end 200 militære trænere til Mali. Han tilføjede: “Det er ganske sandsynligt - men det er op til dem - at andre eller de samme europæiske lande beslutter at tilbyde ikke kon logistisk støtte, men også stiller soldater til rådighed.”

Det udstillede mod ved den pludselige intervention fredag for en uge siden, populært hos mange i Frankrig, synes at være ved at blive vendt til en slags bitterhed, da allierede ikke har støttet dem mere, og med høj-profilerede personer og almindelige borgere der beklager at “Frankrig er alene” om missionen i Mali.

Holdningen rettet mod allierede udtrykkes i Frankrig af personer der kommenterer på Twitter, og at minister Bernard Kouchner, der på Britain’s Channel 4 fortalte at Frankrig afventer britisk hjælp. “Jeg beder jer, lad ikke Frankrig stå alene,” sagde han.

Frankrig har til nu sendt 1400 tropper til Mali og man forventer yderligere 1100, og man har allerede bedt allierede, herunder Canada, om at udbrede og udvide deres militære støtte.

U.S. Udenrigsminister Hillary Clinton sagde torsdag at USA ville give indirekte assistance gennem efterretningsvæsenet og transporthjælp for Frankrig, optræning og luftbro for de afrikanske tropper.

Andre afrikanske lande er villige til at sende tropper, men NATO har været tøvende overfor at blive blandet ind i det der kunne blive en langvarig forpligtelse. Derfor står Frankrig for operationen alene, og håber at andre afrikanske lande kan hjælpe dem ud at deres slet-overvejede intervention.

http://www.americanthinker.com/blog/2013/01/french_begging_for_troops_to_fight_islamists_in_mali.html#ixzz2IPXxiPxS

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails