søndag den 20. januar 2013

Hvem har brug for ægteskabet?

Har kvinder brug for ægteskabet?        

Ben Shapiro     
                             
The Washington Post fortalte for et par år siden, at stadig færre amerikanere bliver gift. “Blot 51% af alle voksne der er over 18 eller ældre er gift, hvilket gør de nærmest er en minoritet,” rapporterede avisen. “Det repræsenterer et kraftigt fald fra de 57% der var gift i år 2000.”

Klarer landet sig bedre med vor mangel på ægteskab? Helt tydeligt Nej. Vor demografi er i nedtur. Mange af vore mest talentfulde mennesker får ikke videreført deres talenter.

Et bedre spørgsmål er derfor, hvorfor vi så først og fremmest har forkastet ægteskabet. Set ud fra mandens perspektiv er ægteskabet uden betydning -- mænd vil som et hele efterstræbe flere kvinder frem for monogamiet, hvis de fik et valg. Ægteskabet er faktisk en matriarkalsk institution, indført af kvinder, til gavn for kvinder og børn. Mænd får også gavn af det - men måske i mindre grad.
Hvad er der så sket med kvinderne? Hvorfor afviser de ægteskab? 
 

Feministerne fejrer afslutningen på ægteskab som en vidunderlig måde at befri deres køn. Det som feministerne virkelig søgte var ikke at befri kvinder for mænd, de søgte imidlertid  at befri kvinder fra børn. Sex sagde feministerne var et biologisk begær. Men børn er en patriarkalsk kolonisering af skødet.

Dermed Sex in the City mentaliteten. Kvinder har fået at vide at de kan få alt. De kan vente udover den naturlige grænse for at få børn med at lede efter en mand; de kan leve med masser af mænd og så stadig håbe at slå sig til ro med Hr. Fantastisk. Og når de er 40 eller deromkring, hvis de nu virkelig har lyst, kan de få en ‘tilbehørs’ baby, betale den sydamerikanske husassistent for at føde det, og derpå begive sig afsted til Pilates for at forblive i topform og solbrændt.  

Dette er selvfølgelig en fantasi. Kvinder i Sex and the City virkeligheden er ikke så lykkelige som de der ‘køber’ de gamle talemåder om kærlighed, ægteskab og svangerskab. Meningsundersøgelser viser hele tiden, at gifte kvinder med børn er lykkeligere end deres single medsøstre. Gifte kvinder lever længere end single. Single og fraskilte kvinder bliver med større sandsynlighed ofre for et overgreb end gifte kvinder. Gifte kvinder har mere sex end single. Kvinder der får børn tidligere - mellem 27 - 36 - er lykkeligere end de som venter til senere.
 

Ydermere, kvinder der ikke søger ægteskab og børn vil selvfølgelig langt mindre opnå det. At finde Hr. Fantastisk kræver at man ikke bor sammen med hr. Idiot. Ugifte kvinder undrer sig undertiden over. hvorfor de ‘bedste’ mænd alle er optaget. Det er i det store og hele fordi de ‘bedste’ mænd har de ‘bedste’ kvinder.


Samtidig kræver det at opfostre gode børn sædvanligvis en god far. Ønsker man en stresset erfaring med børneopdragelse? Så forsøg at gøre det alene som en enlig mor. Der er en grund til at enlige mødre skaber mange af samfundets store dårligdomme, fra ungdomskriminalitet til voksnes ligegyldighed.

Hvis derfor Sex and the City fejler i praksis, hvorfor går så mange kvinder ind for det? To generationer med venstreorienteret propaganda hjælper ikke. Siden 1960’erne har feministerne fortalt kvinder at de biologisk set er det samme som mænd - de mangler blot noget udstyr hist og pist. De har det samme begær, de samme drømme, de samme lyster. Dette er sludder. Men det er noget psykologisk fristende sludder, da de fleste mennesker sammenligner lighed med - det samme. For at kvinder kan være ægte lige med mænd så tror kvinder de skal efterligne dem.
 

Som en afledning af dette argument, har kvinder fået at vide. at det at opfostre børn er i bedste fald en afledning fra deres ægte arbejde: At få en karriere. Kvinder kan og bør arbejde - der er ingen tvivl om at de bidrager enormt til amerikansk vækst og liv. (Som en mand der har lidt under hans hustru lægestudier, er jeg i særlig grad en entusiastisk fortaler for kvinder på arbejdsmarkedet.) Men at opfostre børn er mere i overensstemmelse med vor raison d’etre end så mange andre muligheder. Arbejdet burde ikke være en afledning fra det at få børn.

Amerika har ikke råd til en fremtid med mindre ægteskab. Europas slow-motion demografiske selvmord er en advarsel. Hvis venstreorienterede virkelig bekymrer sig om børn, så er det allerbedste de kan gøre at opmuntre kvinder til at blive gift og få nogle. Hvis ikke så skader de kvinderne.
Ben Shapiro is an attorney and writer and a Shillman Journalism Fellow at the Freedom Center, and author of the new book “Primetime Propaganda: The True Hollywood Story of How The Left Took Over Your TV” from Broadside Books, an imprint of HarperCollins.

           
http://frontpagemag.com/2011/12/21/do-women-need-marriage/2/

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails