tirsdag den 5. februar 2013

Allahs oprindelse

'ALLA' Voldens og oprørets Gud i gamle tekster


En forskningsartikel der er lagt på hjemmesiden af den tidligere terrorist nu kristne Walid Shoebat hævder, at de ældste henvisninger til den islamiske guddom Allah ikke er i arabiske optegnelser, men i Babyloniske kunstværker.

Oldgamle tavler beskriver “Alla” som en guddom for “vold og oprør.”

“Dette link kaster nyt lys, da vi i rigtig mange år har hørt på forskellige forestillinger om, hvor Allah kommer fra. Kristne og muslimske lærde - ligesom verdslige professorer - har præsenteret utallige argumenter blot om hvem Allah faktisk er,” skrev Ted Shoebat, søn af Walid Shoebat.

I hans projekt, fyldt med fodnoter, skriver han at historikerne har givet fingerpeg om Islams oprindelse i den persiske religion Zoroastrianismen, mens andre herunder kristne skribenter argumenterer for at Allah var en Månegud i Babylon.

Den unge Shoebat, der allerede har udgivet adskillige bøger har tidligere sagt at den ældst kendte reference til “Allah” var i det nordlige og sydlige Arabien cirka det 5. århundrede f.v.t., ifølge Kenneth J. Thomas.

Det nye fund, forbinder imidlertid navnet til Athrasis’ Fortælling, der er hugget på tavler cirka 1700 f.v.t. i Babylon.
 
“I begyndelsen af Atrahasis Fortælling beskrives Allah og, hvordan alle guderne arbejdede utrætteligt på grusomme ting, under ledelsen af deres værtsguddom Enlil eller Elil. Men snart brød oprør blandt guderne ud, og en guddom af ‘vold og oprør’ kaldet Allah (stavet af eksperter som Alla),” fremstod, skrev han.

Walid Shoebat sagde han tror dette er første gang forbindelsen er knyttet.

Ted Shoebat sagde at en af de tidligere referencer i Athrahasis Fortælling fastslår: “Så lod Alla sin stemme høres og talte til sine brødres guder, ‘Kom! Lad os Lad os føre Elil, gudernes rådgiver, krigeren frem fra hans hvilested.”

Den unge Shoebat, hvis første bog var, “I Satans Fodspor” voksede op i det nordlige Californien, hvor han var vidne til Holocaust benægtelse, anti-semitisme og anti-zionisme.

Ted Shoebat forklarede at ingen havde fundet nogen oldgamle før-islamiske inskriptioner der beskriver Allah som blivende “tilbedt alene, uden afguderiske overtoner.”

“Spørgsmålet forbliver, hvorfor ingen eksperter i assyriologi eller sumerologi har haft den mindste mistanke om at ‘Alla’ havde en forbindelse med det arabiske ‘Allah,’” skrev han. “Jeg så nærmere efter i arbejdet af Thorkild Jacobsen, en førende autoritet i Mesopotamisk historie og leksikonets oversætter, Stepahnie Dally, og ingen kommer med en hentydning til de babyloniske ‘Alla’ og det arabiske ‘Allah.’”
 Thorkild Jacobsen


“Allah i den babyloniske Fortælling om Atrahasis er højst sandsynligt blevet holdt skjult af forskerne der frygtede kontroverser eller måske endda skjulte fundet,” skriver han. “I fortællingen er Allah som oversætterne stavede ‘Alla’ (udtales faktisk på samme måde) aldrig blevet knyttet, af nogen eksperter i assyriologi eller hos nogen af oversætterne der skrev om emnet til den kendte Allah af Arabien og til Islam.”

“Til de som anklager mig for at lade min konklusion være at Alla er Allah, og gør det kun på grund af fordom mod Islam vil jeg præsentere yderligere bevis på min overbevisning. Det må være kendt for læseren af forfatteren af Atrahasis Fortællingen var en Ipiq-Aya der levede under den gamle babyloniske kongen Ammi-Saduqa, og at han skrev på det akkadiske sprog (som der taltes i Old-Babylon),” forklarede Ted Shoebat. “Akkadierne, skal det bemærkes, stammer ikke oprindeligt fra Irak, men var indvandret fra det sydlige Arabien, især Yemen, til Mesopotamien, hvor inskriptioner fra det sydlige Arabien er blevet opdaget, som i Kuwait ved de arabiske kyster af Den Persiske Gulf nær Iraks grænser. Guddommene Shamash (Solen) og Ashdar/Athar (Venus) blev begge bragt med af akkadierne fra det sydlige Arabien til Mesopotamien.”

“Athar var oprindeligt en mandlig guddom for Venus hos de akkadiske arabere, men fordi de bosatte sig i Mesopotamien, så sammenstillede de Athtar med den sumeriske gudinde Venus Innana, og det blev så til den babyloniske Ishtar. Denne Athrar blev også identificeret med den arabiske Allat, det kvindelige sidestykke til Allah, der blev så hyldet af mesopotamierne, at de kaldte hende Um-Uruk, eller ‘moderen til byen Erech,’ en berygtet by i oldtidens Irak.” Han fortsatte, “Da Allat, var den feminine rod til Allah og blev tilbedt i Mesopotamien og svarer til den sumeriske Inanna, da de begge var Venus gudinder så burde vi være i stand til at finde at Allah er forbundet med disse gudinder, baseret på inskriptioner. Faktisk kan vi se et sumerisk vers der direkte identificerer ‘Alla’ med Inannas brudgom, Dumuzi eller Tammuz, der var en oldgammel guddommeliggjort konge der engang herskede over bystaten Erech eller Uruk, som den fjerde konge i dets første dynasti.”
 

Han sagde det kan se ud som om at “‘Alla’ er en oldtidens guddom der blev tilbedt i Mesopotamien.” Skriverierne fra den tid taler om Allahs død, forklarede han.

Ved sumerernes vidnesbyrd står det klart at denne Alla’, eller Tammuz engang var en berygtet konge over Erech, der blev guddommeliggjort af de overtroiske masser i mesopotamien.”

http://www.wnd.com/2012/09/1700-b-c-alla-god-of-violence-and-revolution/

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails