søndag den 10. marts 2013

Frygt en stor regering ikke store virksomheder

Frygt Stor Regering ikke store virksomheder


Dennis Prager

Man kan ikke forstå venstreorienterede medmindre man indser at Venstrefløjen er en religion. Ikke med baggrund i Gud (trods nogle venstrefløjs kristne og jøder ), men ellers har den en religions karaktertræk. De allermest fremtrædende er dogmer. Mennesker der bekender sig til venstrefløjen har lige så mange dogmer som de mest fundamentalistiske kristne.                    
Et af dem er at materiel lighed skal være det altovervejende moralske mål. Et andet er at virksomheder er skurke. Jo større virksomhed, des større skurk. Så i stedet for Djævelen har venstrefløjen de store medicinalvirksomheder, de store tobaksindustrier, de store olieselskaber, det “militære-industrielle-kompleks” og des lignende.  

Englene hos venstrefløjen er - de store fagforeninger, de store rettighedsadvokater, Stor Regering. Hvorfor er det således? For at være specifik, hvorfor frygter venstrefløjen de store virksomheder men ikke Den Store Regering? Svaret er - dogme - et trossystem der overgår al fornuft. Ingen person med et sundt sind kan benægte at store regeringer har forårsaget næsten alle de enorme ondskaber i det sidste hundrede år, uden tvivl det blodigste i historien.


Hvem slog mellem 20-30 millioner Sovjetborgere ihjel i Gulag arbejdslejrene - Den Store Regering eller en stor virksomhed? Et fingerpeg: Der var bare ingen private virksomheder i Sovjetunionen!

Hvem dræbte helt bevidst 75 millioner kinesere i sultedøden - Den Store Regering eller en stor virksomhed? Fingerpeg: Se det forrige af samme.

Slog Coca Cola 5 millioner ukrainere ihjel? Slog et stort olieselskab en fjerdedel af Cambodias befolkning ihjel? Ville der have været et Holocaust uden Nazistaten?  

Uanset hvad store virksomheder har gjort er de som dværge overfor de monstrøse forbrydelser - masseslaveholdelsen af mennesker, fratagelsen af de mest grundlæggende menneskerettigheder, for ikke at nævne massemord og tortur og folkedrab  - begået af Store Regeringer.

Hvordan kan nogen der hævder de tænker rationelt dog tro, at det er store virksomheder frem for Store Regeringer der udgør den største trussel mod menneskeheden? Svaret er - der kræves et forkvaklet sind der er blevet fordærvet af venstrefløjens dogmer. Hvis der er en anden forklaring, så kender jeg den ikke.

Religiøse kristne og jøder har også nogle irrationelle overbevisninger, men deres irrationalitet er i overvældende grad begrænset til teologiske problemer; og disse teologiske irrationaliteter har ingen berusende indvirkning på religiøse jøders og kristnes evne til at betragte verden rationelt og moralsk. Få religiøse jøder og kristne tror at Store Virksomheder på nogen måde er analog med Store Regeringer når det kommer til ondskab. De få som muligvis gør er - venstreorienterede.

At venstrefløjen dæmoniserer “Big Pharma” for eksempel er et eksempel på venstrefløjstankegang. Amerikas farmaceutiske virksomheder har reddet millioners liv, herunder millioner af venstreorienteredes liv. Og jeg betvivler ikke at for at forøge profitten, så har de ikke altid spillet efter reglerne. Men at dæmonisere dem, samtidig med man ophøjer Den Store Regering, de store fagforeninger og de store rettighedsadvokatfirmaer er at vende al moral på hovedet.
Der er dog endnu en grund til at frygte Stor Regering langt mere end de store virksomheder. ExxonMobil har ingen politistyrke, ingen IRS (skatterevisorer) ingen ret til at arrestere dig, ingen mulighed for at få dig til at tie, helt sikkert ingen evne til at slå dig ihjel. ExxonMobil kan ikke banke på din dør midt om natten og helt lovligt fjerne dig fra dit hjem. Apple Computer kan ikke tage dine penge uden dit samtykke, og man har ingen fængsler. Regeringer kan alle disse ting.

Selvfølgelig vil venstrefløjen indvende at regeringen også gør godt, og at virksomheder og kapitalister, ifølge deres nedarvede natur, er “grådige.”

Dertil kan kun svares, selvfølgelig gør regeringen også godt. Men det gør det store flertal af virksomheder, private borgere, kirkegrupper og myriader af flittige foreninger også. På den anden siden så er det kun Den Store Regering der kan nærme sig de monstrøse ondskaber begået i det sidste århundrede.

Men hensyn til “grådighed”: Mellem hungeren efter penge og hungeren efter magt, er sidstnævnte uden sammenligning den mest skræmmende. Det er bemærkelsesværdigt at ingen af det 20. århundredes uhyrer - Lenin, Hitler, Stalin, Mao - var optaget af materiel vinding. De elskede, begærede magt mere end penge. Det er derfor venstrefløjen er langt mere skræmmende, end højrefløjen. Man vil bare have magten.
Dennis Prager is a nationally syndicated radio show host and creator of PragerUniversity.Com. His new book, "Still the Best Hope: Why the World Needs American Values to Triumph," will be published April 24 by HarperCollins.

http://www.wnd.com/2012/05/rational-people-fear-big-govt-not-big-business/

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails