søndag den 12. maj 2013

Bortførers politiske tilhørsforhold - har det betydning?

Ariel Castro, Cleveland Kidnapper, er Demokrat



Ifølge vælgerregistreringsoptegnelserne er Ariel Castro, bortføreren af 3 kvinder i Cleveland en registreret Demokrat. Han var også den formodede leder af de tre Castro brødre, der blev arresteret i denne uge, og ejer af huset på 2207 Seymour Avenue, hvor de tre bortførte lokale kvinder blev holdt fangen i over et årti.

Hvorfor er det nu vigtigt? Når en forbrydelse eller en skandale oprører nationen er mønstret i de førende medier enten at udpege ‘synderen’ som Republikaner eller være tavse -- og så kan vi være helt overbevist om at misdæderen er en Demokrat.

Når identiteten eller partitilhørsforholdet endnu ikke er kendt, er det sædvanen offentligt at spekulere i muligheden af at den kriminelle er konservativ, kristen, hvid, Republikaner og et medlem af Tea Party -- og aldrig at han kunne være en hispanic Demokrat der spiller bas i et Meringue band.

I nutidens opslittende klima er en overtræders identitet altid et politisk emne, især når en forbrydelse går ud over kvinder og er udført af mænd. Ifølge Daily News, “Det naboerne så var rædselsvækkende og umenneskeligt: Nøgne kvinder i hundesnore, der kravler rundt i skidt. En dame der holdt om et barn og slog på vinduer efter hjælp.”

Hvis nogen af brødrene var Republikaner, så ville denne nyhed være blevet blæst op i de førende medier som gyldigt bevis på Den Republikanske Krig mod Kvinder -- et eventyr opfundet af Demokraternes strateger og fasthold at medier i en succesrig bestræbelse på at slå de Republikanske kandidater i 2012 valget.
 

Når en ægte ‘krigshandling’ mod kvinder udføres af en Demokratisk vælger, og det på en måde de selv de nidkære Demokratiske strateger ikke kunne have forestilllet sig  i deres værste mareridt -- omfattende bortførelse, tilfangetagelse, voldtægt, tortur, elendig ernæring, gennembankninger selv under graviditet og at slå babyer ihjel -- da mener medierne ikke partitilhørsforholdet er relevant.

Jeg hævder heller ikke det er sådan. Det som dog er relevant er den hensynsløse mediedagsorden med forhånelse og nedværdigelse af konservative og Republikanere.

Noget utilfreds med den overordnede mediedækning besluttede en af vore læsere selv at foretage en undersøgelse af Castro brødrenes partitilhørsforheold og overdrog mig som skribent sine resultater med denne note:

“Jeg kunne intet finde om deres politiske holdninger i aviserne, hvilket er et tegn på at de IKKE er Republikanere. Jeg har søgt over hele landet i vælgerregistreringsoptegnelser og fundet denne gigantiske fil. Det er nu officielt: Cleveland bortføreren er en registreret Demokrat. Dette besvarer spørgsmålet om, hvilken side der faktisk ønsker barfodede, uvidende og gravide kvinder.”

Endnu et godt spørgsmål er, hvad der fik denne læser til at endog bare overveje denne forskning? Tilsyneladende er han en af mange Republikanere som den fortsættende medieforhånelse har givet grundlag for hele tiden at sig over skulderen og ved enhver antyning af problemer, lige tjekke om den skyldige kunne være Republikaner, og så med et lettelsesn suk konstatere at det ikke var tilfældet.

Det er ikke et godt symbol på en sund nation når et stor del af landets befolkning, herunder mænd og kvinder af alle hudfarver og etnisk baggrund systematisk og uretfærdigt bliver nedgjort og fordømt af et andet segment af landet med hjælp af medierne og det politiske etablissement, der skaber et fjendtligt kulturelt arbejdsmiljø, der igen medfører vedholdende følelser præget af bekymring, ubehag, frustration og angst.

Måske er det på tide at udvide ordbogens definition af intimidering, som kunne lyde:
 


POLITISK INTIMIDERING: Systematisk og fortsat plagen af et parti eller en gruppe, herunder fornærmelser, forhånelser og påstande med den hensigt at forvirre, skabe vrede og demoralisere politiske modstandere. Metoderne kan omfatte, fordomme, personlige verbale angreb, forsøg på at anvende pres på Kongressen for at få en lov vedtaget, tvinge nogen til at trække sig eller give politiske begunstigelser, afpresning (Jeg går direkte efter din chef, medmindre du ændrer din holdning på visse områder), eller blot sadistisk glæde ved at gøre nogen angste eller ængstelige.

På en måde forsøger den Demokratiske politiske maskine, der omfatter de førende medier, at gøre det ved Republikanere og resten af landet som Castro brødrene gjorde mod de kvinder de bortførte og med tvang “tog sig af.”

Det er derfor nyheden om at Ariel Castro er Demokrat kan være ganske så relevant.


Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails