mandag den 27. maj 2013

Roosevelt og jøderne anden del.

Franklin Roosevelt, Ibn Saud, og Amerikanske jøder


Her til morgen på American Thinker beskrev professor Emeritus Edward Bernard Glick sin åbenhjertige diskussion med Eleanor Roosevelt vedrørende hendes mands Præsident Franklin D. Roosevelts beslutning om ikke at bombe jernbanerne der førte til Nazi udryddelseslejrene for de europæiske jøder.(se denne på synopsis)

Professor Glick henviser også til de herskende anti-semitiske holdninger i Udenrigsministeriet og måske hos selv Præsident Roosevelt, som han citerer for at have fastslået overfor en prominent jødiske Kongresmedlem, “Jøderne i Amerika burde vide, de er tolereret her, men ikke mere end det.”

Roosevelts udtalelse var faktisk i direkte modstrid med de holdninger som blev udtrykt af Amerikas første Præsident George Washington. Efter et besøg i Newport, Rhode Island, august 1790, og hans hjertelige modtagelse hos det lokale jødiske samfund, der er skildret i et brev af Moses Seixas, skrev George Washington et rørende svar til Touro’s menighed. Vor første Præsident forkastede ideen om blot at “tolerere” jøderne, men omfattede dem som hele og fuldgyldige lige borgere i den nyfødte amerikanske nation, med fuld samvittighedsfrihed, og garanti om deres personlige sikkerhed.
USAs ældste synagoge i Touro, Rhode Island


“Borgerne i United States of America har god ret til at lykønske sig selv for at have givet menneskeheden eksempler på en storsindet og liberal politik: En politik der er værd at efterligne. Alle besidder samme samvittighedsfrihed og borgerskabets immuniteter. Det er nu mere end blot tolerance der tales om som om det var ved nåden fra en klasse af mennesker, at en anden kan nyde udøvelsen af deres nedarvede nationale gaver. For lykkeligvis kræver Regeringen i United States, der ikke giver sanktion til hykleri, ingen assistance til forfølgelse, kun at de som bor under dens beskyttelse skal opføre sig som gode borgere, og ved alle lejligheder virkelig at bestræbe sig effektivt.
Det ville ikke være i overensstemmelse med min karakters  åbenhed ikke at anerkende, at jeg er glad for Deres favorable mening om min Administration, og varme ønsker om min lykke. Må afkommet af Abrahams sæd, der bor i dette land, fortsætte med at trives og nyde andre indbyggeres gode vilje; mens enhver skal sidde sikkert under sin egen vinstok og figentræ, og ingen skal gøre ham skade. Må Faderen til alle nådegaverne, sprede lys og ikke mørke på vore veje, og gøre os alle, i vore forskelligartede beskæftigelser brugbare her ifølge hans egen tidsplan, og med evigvarende glæde.”

Roosevelt kom med en noget anderledes ondsindet, direkte bizar, udtalelse der afslørede hans underliggende anti-semitisme under topmødet i februar 1945, Jalta Konferencen, mellem den amerikanske Præsident, Sovjet diktatoren Josef Stalin og Storbritanniens Premierminister Winston Churchill.
.


Ifølge planen skulle Præsidenten mødes med Arabiens despot Kong Ibn Saud straks efter konferencen. Som forberedelse til mødet med den arabiske despot spurgte Stalin Roosevelt ind til hvilke indrømmelser Præsidenten ville give Ibn Saud vedrørende emner om Mellemøsten. Som to uafhængige kilder, fra arkivdokumenter, beviser (tak Diana West), det vil sige de minutter der er opbevaret i Roosevelt Library i Hyde Park, New York, og papirerne fra daværende udenrigsminister Edward Stettinius (sidstnævnte gengivet i den nye bog af M. Stanton Evans og Herbert Romerstein med analysen -”Stalins Hemmelige Agenter -- Underkastelsen af Roosevelts Regering, “ side 35.
(Der er en serie om denne bog på synopsis under etiketten Wes Vernon)

Præsidenten (Roosevelt) svarede er det kun var en indrømmelse han tænkte sig at give og det var at give ham de seks millioner jøder i United States (10. februar, 1945).

Professor Glick advarer yderst passende og belejligt om de amerikanske jøders faldgruber med deres blinde hengivenhed for Demokratiske præsident “frelsere,” såsom Præsident Franklin Roosevelt eller Barack Obama, “som jøderne ærede dengang (Roosevelt) lige så meget som de hylder Barack Obama nu,” trods deres latente, (eller åbenlyse) antisemitisme, handlinger eller, mangel på handlinger, sådanne holdninger kan medføre.

http://www.americanthinker.com/blog/2013/03/franklin_roosevelt_ibn_saud_and_american_jews.html#ixzz2OGvP7lEe

Ingen kommentarer:

Related Posts with Thumbnails